Президент України привітав успішні випробування нових українських ракет (фото, відео)

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко прийняв доповідь Секретаря Ради Національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова щодо випробування нових українських ракет

Вітаю Україну з успішними випробуваннями комплексу «Вільха М»

Вітаю Україну з успішними випробуваннями комплексу «Вільха М», систем залпового вогню з підвищеною точністю, з підвищеним радіусом дії, на які дуже чекають сьогодні у військах.Дуже символічно, що ці випробування відбуваються в 70-у річницю створення НАТО. Наш курс – до НАТО, ми реформуємо наші Збройні Сили, ми підвищуємо їх бойові спроможності. Україна сьогодні фактично є східним флангом НАТО, підготовленим і добре озброєним. Ми йдемо в НАТО не з простягнутою рукою, а як повноцінний, рівний партнер, який сьогодні боронить демократію, свободу на європейському континенті, даючи відсіч агресору – Російській Федерації.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 4. April 2019

 

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко прийняв доповідь Секретаря Ради Національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова щодо випробування нових українських ракет, зокрема контрольні пуски ракетних комплексів «Вільха М», які відбулися на півдні Одеської області.

«Хочу привітати з успішними випробуваннями, як були проведені сьогодні. Це завершальний етап створення комплексу «Вільха М», систем залпового вогню з підвищеною точністю, з підвищеним радіусом дії, яких дуже чекають сьогодні у військах», – сказав Петро Порошенко під час прямого зв’язку в Ситуаційному центрі із командним штабом РНБОУ на місці випробувань.

Президент привітав Міністра оборони Степана Полторака та весь склад Збройних Сил України з новими можливостями, які з’являються після поставлення на озброєння цього унікального ракетного комплексу, виробленого в Україні.

Глава держави також підкреслив: «Дуже символічно, що ці випробування сьогодні вдібуваються точно в 70-ту річницю створення НАТО. Наш курс – ми прямуємо до НАТО, ми реформуємо наші Збройні Сили, ми підвищуємо їх бойові спроможності. І мені приємно, що Україна сьогодні фактично є східним флангом НАТО, добре озброєним. Ми йдемо в НАТО не з простягнутою рукою, а як повноцінний, рівний партнер, який сьогодні боронить демократію, свободу на європейському континенті, даючи відсіч агресору – Російській Федерації».

За словами Глави держави, це є виконання його пропозицій, внесених на Раду національної безпеки і оборони України щодо створення ракетного щита відповідно до нових можливостей, після виходу РФ з договору про ракети середньої та малої дальності

«У нас з’являються нові можливості. Сьогодні – це є перші кроки. Завтра також буде надана переконлива демонстрація нових спроможностей українських представників оборонної промисловості в ЗСУ», – зауважив Петро Порошенко.

Президент подякував за успішно проведені випробування всім, хто був долучений до цього процесу, зокрема співробітникам КБ «Луч»: «Ви дійсно зробили величезну роботу за останні чотири роки. І успішний пуск сьогодні є яскравим тому підтвердженням».

Секретар РНБОУ повідомив, що контрольні пуски відбулися успішно. Ракетний комплекс «Вільха М» прийнято на озброєння Збройних Сил України та розпочато серійне виробництво зазначених ракет, які здатні точно знищувати ворога на відстані 130 км.

«Наші ракетники – інженери та виробничники продовжують працювати над створенням ракет нового покоління, які будуть надійно і точно знищувати цілі на відстані понад 200 кілометрів», – додав Секретар РНБОУ, інформуючи про стан виконання програми РНБОУ щодо збільшення ракетної потужності України, затвердженої Главою держави.

«Враження дуже позитивні. Технічні можливості нової ракети значно підвищують бойові спроможності Збройних Сил України», – зазначив, в свою чергу, Міністр оборони України Степан Полторак.

Джерело

 

Нова «Вільха-М» збільшила вдвічі дальність враження цілі – Олександр Турчинов

 

 

Сьогодні відбулося випробування нового модернізованого комплексу «Вільха-М», ракети якого здатні вражати ціль на майже вдвічі більшій відстані, ніж ті, що перебувають на озброєнні ЗСУ. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань на військовому полігоні в Одеській області.

Секретар РНБО України нагадав, що в минулому році розпочалося серійне виробництво нового потужного ракетного комплексу «Вільха», прийнятого на озброєння ЗСУ, «керовані ракети якого точно вражають ціль на відстані 70 км».

«Але наші конструктори та виробничники продовжували наполегливу роботу з подальшого вдосконалення ракетної техніки, і сьогодні відбулися дуже важливі випробування модернізованого комплексу «Вільха-М», нові ракети якого вражають ціль вже на відстані 130 км», – наголосив він.

За словами О. Турчинова, під час випробувань було перевірено застосування нових ракет для знищення цілей на максимальній дальності, а також точність і ефективність знищення цілі. «Також перевірялася робота нової системи керування, ефективність нового навігаційного обладнання, та якість роботи нової системи управління пусками», – повідомив він.

«У найкоротший термін ми отримали більш потужну ракету, і хочу підкреслити, що робота наших науковців і конструкторів у межах реалізації ракетної програми, затвердженої РНБО, системно продовжується», – зазначив Секретар РНБО України.

Він повідомив, що найближчим часом очікується завершення розробки нового покоління ракет цього класу, здатних вражати цілі на відстані понад 200 кілометрів.

Джерело

Автор