Заява Петра Порошенка за результатами першого туру президентських виборів (фото, відео)

Чому Кремль, його агентура і олігархи-втікачі так скажено лютують на цьогорічних виборах? Доля вже так розпорядилася, що звела мене в другому турі з маріонеткою Коломойського. Але Коломойському ми не дамо жодного шансу.Саме для того, щоб розпочате – завершити, зроблене – не перекреслити, а вистраждане людьми – не змарнувати, я з завтрашнього дня розпочинаю боротьбу за виграш у другому турі.Моя програма, насправді, дуже коротка. Головний пріоритет – реалізація нашого плану «Від подолання бідності до економіки майбутнього». Пріоритет – економіка, економіка і ще раз економіка. І всі ви знаєте: якщо я за щось берусь – чи то ратифікація Угоди про асоціацію, чи Томос, безвіз, чи децентралізація – ми точно всього досягнемо. Така ціль здавалася недосяжною ще кілька років тому, бо надто сильним був удар країні, по економіці російським агресором.Друзі, перед нами – дуже важливі виклики. Виклики перед державою і майбутнім поколінням українців. І наша дорога до миру лежить, у першу чергу, через подальше зміцнення армії. Адже Москва сльозам не вірить і рахується тільки з силою!

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 31. März 2019

 

Президент України подякував усім українцям за активну участь на виборах

Президент України Петро Порошенко під час заяви за результатами першого туру президентських виборів подякував українцям за активну участь у голосуванні.

«Дякую усім виборцям, незалежно від того, за кого ви проголосували. Ви зробили внесок у вільне волевиявлення громадян – співвітчизники, дорогі українці і по усьому світові. Я дуже дякую тим, хто сьогодні не залишився вдома, хто сьогодні, незалежно від того за кого ви проголосували, сьогодні зробили внесок у вільне волевиявлення українських громадян. Ви продемонстрували, що є ввідповідальнимигромадянами, які точно вболівають за майбутнє своєї держави», – сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що вільні й демократичні вибори є ключовою передумовою продовження нашого курсу, нашого шляху до Європейського Союзу та НАТО. Глава держави підкреслив, що під час всього виборчого процес «ми не чули жодного порушення, жодного повідомлення, яке могло вплинути на вільне волевиявлення громадян».

«Ми пройшли тест на нашу європейськість. А це означає, що все щодо європейського напрямку ми робимо правильно. Це відповідає європейській політичній культурі, цивілізаційним стандартам Європейського Союзу. І я твердо переконаний в тому, що цей іспит Україна сьогодні склала успішно. І 21 квітня ми теж блискуче впораємося із завданням, захистом волевиявлення», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

 

Я готовий до глибокого і предметного діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим туром виборів  – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розуміє сигнал, який отримав від суспільства сьогодні і наголошує, що відкритий і готовий до спілкування з усіма, хто налаштований на глибокий діалог.

«Я не відчуваю жодної ейфорії. Я критично і тверезо розумію той сигнал, який суспільство подає сьогодні діючій владі. Це є суворий урок для мене і для всієї нашої команди. Це є абсолютно серйозний привід для ретельної роботи над помилками, допущеними протягом останніх років. Але не помиляється той, хто нічого не робить», – сказав Глава держави після завершення голосування з обрання Президента.

«Я керувався у своїй роботі не рейтингами. Не був політиканом. Я робив все, що від мене залежить для того, щоб рухати Україну вперед», – підкреслив він.

«Перед другим туром і після нього я готовий до глибокого і предметного діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим туром», – заявив Петро Порошенко.

Президент окремо звернувся до молодого покоління, а саме до тих, кому зараз менше 30-ти і запросив їх до співпраці. «Ви бачите зміни в країні, але хочете, щоб зміни були глибшими і швидшими. Я повністю поділяю ваше бажання. Щоб зміни були якіснішими, ми маємо об’єднатися для того, щоб цього досягти. Не втрачати час. Я повністю розумію мотиви вашого невдоволення. Я почув вас. І прошу – почуйте і ви мене»,- сказав він.

Глава держави особливо акцентував, що все, що робилося в країні протягом останніх п’яти років «за великим рахунком є для молоді». «Є для майбутнього України. Є для майбутнього покоління. Будь-то Угода про асоціацію – це для кого? Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Євросоюзом, яка дозволила нам, сьогодні ми можемо про це відверто казати – зберегти державу. Інтеграція України до економічного, загальноосвітнього, культурного простору ЄС – це для кого? Будь-то твердий і послідовний наш курс на вступ до Європейського Союзу, який поки що інші кандидати не декларують. Їм ще треба почухати потилицю. Їм ще треба у Москві спитати. Їм ще треба референдуми проводити. Вони ще не знають куди рухатися… Ми – знаємо. Ми твердо переконані якою має бути Україна як член Європейського Союзу і забезпечити членство України у Північноатлантичному альянсі», – заявив Петро Порошенко.

Він ще раз зазначив, те, що нинішнє старше покоління робить для молодого покоління – це точно має бути об’єднана робота.

Президент також акцентував увагу на тому, що всі досягнення останніх років дуже легко втратити. «Точка неповернення не пройдена. Отак можна загубити все, що зроблено протягом останніх п’яти років… Для цього достатньо зробити помилку в другому турі. Більше нічого. Все решту зроблять за нас»,- зауважив він.

«Вам, і це абсолютно серйозна розмова – вам вирішувати куди Україна піде, хто буде Верховним Головнокомандувачем, хто буде представляти Україна на міжнародних зустрічах з нашими західними партнерами і хто буде представляти Україну на переговорах з Москвою. Це ваш вибір і ваше рішення. Моє завдання – завоювати вашу довіру. Моє завдання – забезпечити вільне волевиявлення громадян і захистити його», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

 

Сьогодні українці зламали російський сценарій першого туру президентських виборів – Глава держави

Президент України Петро Порошенко наголосив, що українцям вдалося зламати кремлівські плани. «Сьогодні ми, українці зламали російський сценарій першого туру. Бо точно не Порошенка хотіли бачити в другому турі. Нічого у вас не вийшло. А тепер дозвольте мені висловити припущення. Друзі і недруги з Росії, українці так само зламають сценарій і другого туру. Побачите», – сказав Петро Порошенко.

«Перший тур – то була гра в одні ворота. Кремль, олігархи перейшли вже усі червоні лінії. Ви бачили, що відбувалося останні два тижнів. Не цуралися «наші» «телеканали» тиражувати найцінічніші вигадки російської кремлівської пропаганди», – додав він.

Президент подякував усім українцям, які «дуже ретельно в цьому розібралися і відділили зерна від полови».

«Я дякую за те, що судячи з екзіт-полів, які усі співпали, які робилися за участю всіх міжнародних партнерів, викликають зараз абсолютну довіру у абсолютної більшості штабів кандидатів. Я не виключаю що зараз за 3-4 години хтось викине якісь там свої технологічні напрацювання. Наголошую – це вже у вас не вийде. Вибори були вільними, вибори відповідали всім стандартам ОБСЄ. Я хочу подякувати за безпрецедентну кількість міжнародних спостерігачів, які за моїм дорученням були запрошені Міністерством закордонних справ. Я дякую Центральній виборчій комісії. Нам не було чого ховати. І кожна виборча дільниця була відкрита, бо це є довіра – довіра до України», – наголосив Петро Порошенко.

«Чому це так важливо, бо Москва сподівалася на перемогу вже сьогодні. Ви пам’ятає слова з Кремля, які зверталися до українців і казали: по-перше – ми повертаємо старі часи, український Президент буде визначитися у Кремлі. І ми готові працювати будь з ким, аби не з Порошенком. Доведеться ще попрацювати з Порошенком. Нікуди ви не дінетесь», – сказав Президент.

Глава держави також зазначив, що виборча кампанія не була «тихою і спокійною». «Бо такої гострої конкуренції, як була в 2019 році під час усієї кампанії, я наголошую – жодних президентських виборів з такою гострою конкуренцію, Україна ніколи не знала. Це добре. Ніколи ще не було ще такого безпрецедентного доступу усіх опозиційних кандидатів до засобів масової інформації. Інша річ, як вони використовували цей доступ не тільки і не стільки для презентації своїх програм, переконування виборців, використовували виключно, щоб облити брудом один одного. А в першу чергу Президента. Але це вже їхнє рішення було, щоб таким чином скористатися свободою слова і доступом до ЗМІ», – зазначив Петро Порошенко.

При цьому він подякував тим виборцям, які, «незважаючи на тони бруду, які йшли хоч від п’ятої колони Росії, хоч від каналів олігарха-втікача» дуже швидко розібралися в хитросплетенні з 39 кандидатів.

Джерело

 

На переговорах щодо миру в Україні не гумористи представлятимуть Росію, а Путін – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що під час перемовин щодо встановлення миру в Україні країну-агресора Росію представлятимуть не російські коміки чи артисти, а президент РФ Володимир Путін. Саме тому Глава держави закликає українців поставитися відповідально до вибору того, хто братиме участь у цих перемовинах після завершення виборів на найвищу посаду в країні.

«Ми маємо зберегти єдність з нашими європейськими і американськими партнерами за великим столом. Ми маємо зберегти санкції як потужну мотивацію Росії теж брати участь в цих переговорах. І представляти Росію буде не Максим Галкін. І не Євген Петросян. А так, щоб ви знали про всяк випадок – представляти буде Путін», – наголосив Петро Порошенко після завершення голосування у першому турі виборів з обрання Президента України.

Глава держави нагадав, що за кілька годин настане нова доба і треба продовжувати рух далі.

«І сьогодні, через 3 години 15 хвилин закінчиться 31 березня. Через 3 години і 15 хвилин наступить перше квітня – День сміху. Посміємося і досить. З другого квітня рішуче рухаємося вперед, бо після першого квітня, з другого квітня, друзі – не до жартів. Бо потім не насміємося», – сказав він.

Президент вкотре нагадав до чого призводять чвари і коли власні інтереси ставлять вище інтересів держави на прикладі історії нашої країни сторічної давнини. «22 січня 1919 року вся Україна святкувала не просто День злуки, а фантастичне об’єднання суверенної незалежної української держави – справжньої, нашої, української держави. Пройшло три місяці – після того, як почалися чвари в команді, окупували ЗУНР, знищили керівництво за дуже короткий термін, а потім нація платила ціну Голодомору, ціну депортації до Сибіру, ціну червоного терору 1937-1941, ціну депортації кримських татар, ціну, коли за синьо-жовтий прапор і за тризуб кидали до в’язниці, ціну втрачених семи поколінь», – констатував він.

«І зараз ми за те, щоб проводити реформи, заплатили дуже велику ціну – 2961 воїн віддав своє життя для того, щоб захистити рідну землю, захистити свободу і демократію Європи і дати нам можливість спільно рухатися далі вперед. Ми постійно маємо пам’ятати про цю ціну», – також наголосив Петро Порошенко.

Саме тому Глава держави закликав українських громадян «осмислити справжню ставку на виборах 21 квітня». «Кожен з нас буде давати відповідь на важливе питання: а чи продовжить Україна свій шлях до ЄС та НАТО, чи буде сидіти і чекати дозволу в Кремля на референдум? І чи допустять українці реванш проросійських сил? Бо зараз вже «найкращі» актори Російської Федерації агітують за одного з кандидатів, зручних кандидатів на виборах Президента України. І до речі, ми маємо під величезним ризиком в такому випадку і вибори до Верховної Ради», – сказав він.

«Відповідати на питання а чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну, за волосся втягнути нашу державу, наш народ до Російської імперії і до Радянського Союзу. Зробити її якщо не частиною, то сателітом імперії. І чому Кремль і його агентура, і олігархи-втікачі так скажено лютують зараз, на цих виборах? Вони ж скажено лютують, бо втратили повністю контроль», – додав Президент.

Джерело

 

Не дамо жодного шансу маріонетці Коломойського – Глава держави

Президент Петро Порошенко заявляє, що вже із завтрашнього дня розпочинає боротьбу за перемогу у другому турі у виборах на пост Глави держави .

«Доля вже так розпорядилася, що звела мене в другому турі, і я не соромлюся це казати – звела мене з маріонеткою Коломойського. Коломойському ми не дамо жодного шансу», – заявив він після завершення голосування у першому турі.

«Саме тому, щоб розпочате завершити, зроблене – не перекреслити, а вистраждане людьми не змарнувати, я із завтрашнього дня розпочинаю боротьбу за виграш у другому турі», – наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що має шанс продовжити цю боротьбу саме завдяки підтримці українців. «Ви, ваші рішучі дії, ви – молодці, дали нам цю можливість. І сьогодні, я повторюю, ми з вами зробили дуже важливий крок до перемоги», – констатував він.

Глава держави ще раз нагадав, що головним завданням для себе ставить подальшу реалізацію програми з подолання бідності та розвитку економіки країни. «Моя програма насправді дуже коротка. Головний пріоритет – це реалізація програми від подолання бідності до економіки майбутнього. Пріоритет: економіка, економіка і ще раз економіка. А ви всі знаєте: якщо я за щось берусь, незалежно чи це ратифікація Угоди про асоціацію, чи Томос, безвіз чи децентралізація – все в нас буде добре. Ми точно досягнемо і точно переможемо», – сказав Петро Порошенко і нагадав, що і всі згадані ним досягнення здавалися недосяжними.

«Бо надто сильним був удар по економіці, по країні російським агресором», – зауважив він.

Президент наголосив, що попри те, що «хтось збирається повзти до російського агресора чи щось інше робити» українці та влада мають робити ставку на подальше зміцнення своєї держави і війська.

«Друзі, перед нами дуже серйозні виклики. Виклики майбутньому держави і поколінь українців. Наша друга дорога до миру лежить через подальше зміцнення армії і ми не можемо зупинити цей процес. Бо армія, а не якісь папірці-меморандуми є гарантом суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. І хто має сумнів, нехай подивиться якою армія була 15, 10 чи 5 років тому… Я це пропустив через серце. А більшість уяви не має з якими викликами, з якими неможливими ситуаціями стикалися тоді ми. І допустити повернення в той стан ми точно не можемо собі дозволити», – сказав Глава держави.

«Я робив це як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України. Хочу нагадати всім – це не жарти, це вибори Верховного Головнокомандувача. І я буду займатися цим щоденно так само, як я займався перші п’ять років», – також сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Одразу ж після 21 квітня ми розпочинаємо дуже важливий етап повернення українського суверенітету на окупований Донбас і Крим – Президент

Президент України Петро Порошенко наголошує, що одразу ж після виборів продовжить політико-дипломатичний шлях поверення окупованих українських територій.

Президент підкреслив: «Політико-дипломатичним шляхом, одразу ж після 21 квітня ми розпочинаємо дуже важливий етап повернення українського суверенітету на окупований Донбас і Крим, через програму відновлення суверенітету на Донбасі і через міжнародну платформу забезпечення повернення Криму. Ми повернемо наших хлопців і дівчат, які абсолютно беззаконно перебувають у російських в’язницях. Ми повернемо українських військових моряків. Ми з вами. І жодної секунди ми не забуваємо про вас. Ми повернемо наших бійців, які знаходяться «на підвалах» в окупованому Донбасі. Ви сильні. І все в нас вийде».

«Чому зараз ці процеси були підвішені на певний час? Бо Путін причаївся в очікуванні результатів українських виборів. Дуже сподівався, що його почує український народ і буде будь-хто, аби не… І тому він розраховує на прийнятний для себе результат. Він мріє про м’якого, лагідного, податливого, хіхікаючого, недосвідченого й слабкого, ідеологічно аморфного та політично невизначеного Президента України», – сказав Петро Порошенко. «Невже ми йому подаруємо цей шанс?», – додав він.

«І коли Путін побачить, що українці на виборах проголосували проти капітуляції, він муситиме погодитися і на «блакитні шоломи», миротворців ООН. Це є українські пропозиції, які підтримані нашими партнерами з ЄС і США», – наголосив Президент.

Джерело

 

До кінця другого президентського терміну планую підготувати Україну до вступу в ЄС та НАТО – Петро Порошенко

«До кінця другого президентського терміну я планую підготувати Україну до вступу в НАТО», – заявив Президент України Петро Порошенко.

За його словами, в 2023 році має бути підписаний План дій щодо членства в НАТО. «А підніму я це питання в грудні 2019 року на Лондонському саміті НАТО», – зауважив він.

«В 2023 році цілком реально після досягнення Україною критеріїв щодо членства в Європейському Союзі, розпочати переговори про вступ до ЄС», – також додав Петро Порошенко.

Президент підкреслив: «Тільки Північноатлантичний альянс гарантує нашу незалежність. Тільки НАТО, головним принципом якого є «один за всіх і всі за одного». І НАТО, яке святкує свій 70- річний ювілей, за всю свою історію не допустило жодного разу, коли б навіть наблизились до землі країни-члена НАТО будь-які агресори».

«Ми маємо зробити з цього висновки. Ми більше не дамо завести себе на манівці позаблоковості. НАТО – це є безпека держави, безпека державного кордону і безпека кожного українця всередині країни», – сказав Глава держави.

Джерело

 

Президент про важливість голосування 21 квітня: Якою бути Україні – залежить від кожного

Президент України Петро Порошенко впевнений, що протягом найближчих п’яти років будуть завершені усі фундаментальні зміни, започатковані в попередні п’ять років.

«Однак, не слід розраховувати, що перемога вже у нас в кишені. Щоб її забезпечити, зараз з сьогоднішньої хвилини нам потрібна тотальна мобілізація всіх українських патріотів. Сама по собі перемога не прийде. Тотальна мобілізація всіх, хто бореться за Україну, відкинувши всі політичні забарвлення, відкинувши всі образи, можемо об’єднатися», – підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що в тому числі об’єднатися можна з тими кандидатами, які стоять твердо на патріотичній проукраїнській платформі і зараз не потрапили в другий тур. «Кожний голос від державницьких сил, голос кожного українця – на вагу золота. Це моє звернення до мешканців західних і центральних областей, і тих, хто проживає в східних областях, але знає, що таке український прапор і український тризуб», – підкреслив він.

Петро Порошенко зазначив, що це неправильно, коли явка на виборах менша, ніж в 2014 році. «Не можна зараз стояти осторонь. Ніхто не має права злегковажити і залишити долю країни на розсуд тих, хто голосує, як вони кажуть, по приколу. Приколи закінчилися», – наголосив Президент.

«21 квітня або підтвердимо наш рух до ЄС і НАТО, або ми повернемося назад. І буде здаватись, що ще дуже добре те, що було у 2013 році. Ворог у нас один, хоч обличчя у нього різні: популісти, політикани, псевдо-патріоти, віртуальні картинки і відкрита агентура Кремля. А за лаштунками ті, хто вже домовляється про капітуляцію», – також зазначив Глава держави.

За його словами, ми різні, але всі ми хочемо кращого майбутнього для нашої держави.

«Тому я зараз дуже прошу вашої підтримки. Але йдеться більше, ніж про конкретне прізвище. 21 квітня ми не тільки обираємо Президента. 21 квітня ми обираємо Верховного Головнокомандувача. 21 квітня ми обираємо майбутнє. Ми обираємо якою бути Україні», – підкреслив Петро Порошенко.

«І якою бути Україні – залежить від кожного», – наголосив Президент.

Він також подякував своїй команді.

Джерело

Автор