Весна має дуже різні кольори. Не лише зелений

Ірина Геращенко

За вікном ізрання сусід назойливо джирчить косилкою, стриже траву. Говорить, що так знімає стрес. Я в суцільній роботі навіть не помітила, коли та трава всюди встигала вилізти 🙂 Висновок – треба дивитися не лише вперед, а й більше озиратися навкруги 🙂

В 2017 експерти та опозиція кричали, що вже завтра дочасні вибори в парламент, й вони особисто бачили указ про розпуск ВР. Я заспокоювала, що вибори будуть виключно черговими.

Влітку 2018 ті самі люди кричали, що Порошенко так боїться виборів, що перенесе їх на червень. В тому числі деякі депутати. Очевидно, що й це були страшилки. Але ж ніхто не вибачився.

Восени кричали, що воєнний стан вводять з однією метою – щоб не було виборів. Хоч якби тоді ми не послали сигнал Заходу про серйозність намірів Росії повністю заблокувати Азовське море, мали б десятки захоплених наших кораблів і сотні військовополонених моряків, як то було під Дебальцевим.

Порошенко не оновлює ЦВК, – кричала парламентська опозиція і навіть частина коаліції, які блокували і подачу кандидатур, і голосування. Дуже важливо, що президентські і парламентські вибори проводяться оновленою ЦВК, яка репрезентує й опозиційні фракції.

Всі ці важкі місяці опоненти Порошенка розповідали, що він 5-10 в рейтингах і ніколи не вийде а другий тур. Ми разом з нашими виборцями (дякую КОЖНОМУ З ВАС) зламали і цей сценарій, і будемо боротися за перемогу у квітні.

Й що дуже важливо – всі відзначають, що вибори добре організовані, й порушень менше, ніж навіть в 14-му. Я ДЯКУЮ всім членам комісій, які віддано і чесно працюють ці дні і ночі, які доброзичливо зустрічали виборців, діяли виключно в рамках закону, були відкриті до спостерігачів і зараз сумлінно рахують результати.

Нас лякали фальсифікаціями. Держдума і опозиція в один голос кричали про фальсифікації. Але для влади репутація країни і легітимність виборів – це фундаментальна цінність.

Отже, дуже важливий підсумок першої п’ятирічки Порошенка – це демократія і повага до виборів. Це засадничі європейські цінності, і мене це дуже і дуже тішить, що не словом, а ділом наша команда доводить суспільству і світові відданість європейським демократичним принципам.

Я була б щаслива, якби опозиція, відкинувши вчорашні образи, визнала, що світ не тільки чорний, а є й інші кольори. Вільне волевиявлення, свобода слова (опозиційні лідери мали повний доступ до медіа і жили в студіях ток-шоу), повага до результату голосування.

До чого я веду? Що ключова битва попереду. Що ці 3 тижні дуже важливі.
В першу чергу для Президента і команди, які мають змінити комунікаційну стратегію, показати рішучі дії на виправлення тих кадрових і інших помилок, які викликають незадоволення суспільства, боротися за кожного проукраїнського і проєвропейського виборця.

Вчора у штабі до мене підійшло з сотню журналістів: «Іра, ви маєте щось зробити, це вже не смішно», – з розпачем повторювали вони.
Ми разом маємо зробити, друзі. Сьогоднішній день – це наш спільний результат і відповідальність . Й без серйозної розмови в самому медіа-середовищі про те, що ж відбувається і з українською журналістикою, – теж нічого не вийде.

Ще раз дякую всім, хто взяв участь в виборах. Ми маємо дуже різні погляди, але я шаную ваш вибір. І буду боротися за курс на ЄС і НАТО, за повернення Криму і Донбасу, який сьогодні, у другому турі, захищатиме тільки наш кандидат. Всі, для кого це цінності, ставайте поряд. Зараз час активної позиції . Світ – не тільки зелений. Тут багато інших яскравих кольорів 🙂

Всі фото автора.