Президент зустрівся зі студентами та викладачами Університету біоресурсів і природокористування (фото, відео)

Вперше з’явився шанс великого майбутнього для України, але точка неповернення ще не пройдена – Президент

Зустріч зі студентами і викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України

Аграрний потенціал України – один з ключових напрямків, які ми маємо повноцінно розкрити у найближчий час. Про це сьогодні говорив під час зустрічі зі студентами викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України.Зараз держава здає в оренду свої ділянки землі вдвічі дорожче, ніж селяни. Ще в 2017 ми прийняли стратегію раціонального управління державними сільськогосподарськими земельними ресурсами. Встановили, що оренда державної сільгоспземлі має здійснюватися лише через відкриті аукціони. Маємо поширити ці стандарти на землі, які належать селянам. Відкриті аукціони із єдиними стартовими умовами можуть скасувати диктат великих орендарів землі. Внаслідок реформ, ми можемо як мінімум у 5 разів збільшити вартість оренди землі в Україні – і підвищити добробут селян.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. März 2019

 

«Вибір особистої дороги до успіху для кожного з вас нерозривно пов’язаний з вибором і фантастичним майбутнім усієї України, тим вибором, який нам належить зробити через декілька днів. Цей вибір надзвичайно відповідальний. Він відповідальний, хоча б тому, що його могло і не бути», – наголосив Президент Петро Порошенко на зустрічі зі студентами та професорсько-викладацьким складом Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Глава держави підкреслив, що ми живемо в умовах агресії Росії проти України і Путін не припиняє спроб реалізувати плани по знищенню нашої держави як вільної, незалежної, суверенної.

«Нашу долю Путін ще п’ять років тому хотів вирішити без нас, за нас. Хотів перетворити Україну на аморфний конгломерат територій, розчинений у «русском мире». Дуже не подобалося йому прагнення волі і свободи нашого свободолюбного народу», – сказав Петро Порошенко.

«Щоб поламати плани Путіна першими віддали свої життя Герої Небесної Сотні, серед яких був студент Бережанського агротехнічного інституту, що входить до складу вашого Університету, Устим Голоднюк. У збройній боротьбі проти російської агресії взяли участь майже 80 студентів та викладачів Університету. Дев’ятеро героїв віддали своє життя за свободу і незалежність України. Завдяки цій мужності, завдяки героїзму наших хлопців і дівчат ми зберегли незалежність України і отримали можливість самим обрати своє майбутнє», – наголосив Президент та підкреслив, що від нас залежить, щоб ціна, яку заплатив український народ, була недаремна.

«У нас з вами, нарешті, можливо вперше з’явився шанс побудувати велике майбутнє для України, великі можливості для кожного її громадянина. Ми дуже далеко пройшли європейським шляхом. Але, на жаль, точку неповернення, ми ще не пройшли», – зауважив Глава держави.

«Але великий успіх в тому, що ми вже зробили. Бо кожен наш крок – це поразка Путіна, це наша впевненість у своїх силах, це повага до України партнерів з ЄС, НАТО та США. Україна ніколи не мала такого величезного авторитету. Це наша з вами заслуга», – додав Президент.

«Важливо, щоб в наступні п’ять років реалізації нашого плану Україна впритул наблизилися до членства в Євросоюзі і НАТО. Будемо реалістами, будемо казати тільки правду. Можливо ми й не перетнемо ще фінішну стрічку, але в наступні п’ять років, вже точно, ми пройдемо точку неповернення», – зауважив Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент закликав не повторювати помилок минулого, коли втрата єдності українців призводила до втрати державності

Вітаю студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. März 2019

 

Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України наголосив, що єдність українців у ці п’ять років дала нам шанс на європейське майбутнє. Водночас він зауважив, що й раніше, 100 років тому, такі шанси були, але їх було втрачено.

«Національно-визвольні змагання 1917-1922 років. Тоді Господь теж подарував цей шанс. Більше того, у 1918 році Україна та Польща звернулися до Вселенського Патріархату про автокефалію для незалежної церкви. В 1918 році обидві держави мали абсолютно одні й ті ж самі підстави для того, щоб вийти на результат. В 1924 році Польща автокефалію отримала, а Україна – ні. Чому? Бо такої держави як Україна в 1924 вже не існувало. Польща існувала, а ми – ні. Бо в Польщі еліта і нація об’єдналися, а в Україні еліта займалася взаємопоборюванням», – констатував Президент.

«Замість того, щоб боронити країну від москалів, вони шукали, як це зараз називають «інформаційні технології» підірвати єдність і стабільність країни зсередини, і наввипередки бігли до москалів – хто перший здасть державу», – нагадав Петро Порошенко.

Глава держави нагадав історію гетьманської столиці – міста Батурин, яке нещодавно відзначало 350 років з моменту заснування. «Та сама ситуація. Мазепа – геній нашого народу, справжній лідер, який життя присвятив створенню Української держави. Як підійшли війська Меншикова до Батурина, що зробила козацька старшина, що зробили полковники? Відкрили двері. Яку ціну заплатила Україна? Вирізали весь Батурин. Не лише козаків, дітей малих, жінок. От яку ціну платить Україна за відсутність єдності», – нагадав Президент.

Глава держави також зазначив, що після 1918 року, у зв’язку із втратою державності Україна пережила низку трагедій і велику кількість жертв: «1932-33 роки – Голодомор. Ціна, яку заплатив мій народ. З лідерів, від яких все залежало, майже ніхто не постраждав. Вони поїхали хто до Берліну, хто до Парижу, мемуари писали. А мільйони українців віддали своє життя, були замордовані і вбиті голодом». Президент також нагадав часи Червоного терору, депортації, повоєнний голод, репресії і переслідування шестидесятників. «Головне – сім поколінь українців були позбавлені майбутнього», – наголосив Петро Порошенко та застеріг від спроб країни-агресора та її п’ятої колони, через «локшину московську, яка ллється зараз потоком олігархічних телеканалів» підірвати нашу єдність.

При цьому Глава держави висловив впевненість, що «українці – відповідальна нація, яка не дозволить себе обманути». «Українці розуміють як висока ставка на виборах, так само як і відповідальність – наша з вами відповідальність», – наголосив Президент та згадав складні часи 2014 року, коли Україна та українці вистояли.

Джерело

 

Глава держави: Україна має стати одним зі світових лідерів у виробництві всієї аграрної продукції та продуктів харчування

Президент Петро Порошенко на зустрічі зі студентами і викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України наголосив, що Україна має перетворитися на регіонального лідера, невід’ємну складову європейської цивілізації та наріжний елемент її безпеки. «Наша мета – перетворити Україну на державу вільних, щасливих і заможних людей», – сказав він.

Президент зауважив, що на зустрічі сьогодні зібралися ті, хто буде втілювати майбутнє українського агросектору. «Це царина, яка входить до п’ятірки моїх пріоритетів економічного розвитку», – сказав Петро Порошенко. Він наголосив, серед них ще ІТ-індустрія, високотехнологічне машинобудування, інфраструктура та логістика, туризм.

Президент зазначив: «Те, що ми зібрали минулого року 70 млн тон зерна, Україна увійшла до десятки найбільших виробників зерна світу, до трійки найбільших експортерів світу, це є наше з вами досягнення. Україна є і буде лідером». Водночас він наголосив, що це має бути не лише виробництво. «Україна має стати лідером і у переробній галузі. Я впевнений, що тоді у нас будуть і зарплати тут залишатися, і податки залишатися, додана вартість залишається. Все для цього є», – сказав він.

Президент також зазначив, що нині українські товари експортуються на найбільший ринок світу – ринок ЄС. Україна вже експортує до 42% своїх товарів та продукції. Він висловив переконання, що ця цифра найближчим часом може досягти 50%.

«Україна, як найбільша за площею сільгоспугідь країна Європи, має стати одним зі світових лідерів у виробництві не лише зерна, а й всієї аграрної продукції та продуктів харчування», – переконаний Петро Порошенко. Він зазначив, що його стратегія полягає у вирішенні чотирьох конкретних напрямків.

«Перше. Нам потрібно підняти вартість орендної плати за землю. Це для того, щоб підвищувати рівень життя населення. В середньому 52 євро за гектар, який здають в оренду громадяни-власники паїв. Це просто нереалістичний показник ціни на оренду землі в Європі. Бо в Литві – це 81 євро. Чому ми не повинні заплатити селянину його чесну орендну плату?», – сказав Президент.

Він додав, що складається парадоксальна ситуація – зараз держава здає в оренду свої ділянки землі вдвічі дорожче, ніж селяни. Ще в 2017 році була прийнята стратегія раціонального управління державними сільськогосподарськими земельними ресурсами і оренда державної сільгоспземлі має здійснюватися лише через відкриті аукціони із єдиними стартовими умовами, нагадав він.

«Ми маємо поширити ці стандарти і вимоги і на землі, які належать селянам. Лише відкриті аукціони із єдиними стартовими умовами можуть скасувати диктат великих орендарів.Внаслідок правильних реформ, ми можемо у 5 разів збільшити вартість оренди землі в Україні. Це буде справедлива позиція. Таким чином суттєво підвищити добробут селян», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, другий напрямок це спільна робота для полегшення доступу до кредитування. Він зазначив, що зараз лише 7% кредитного портфелю українських банків припадає на аграрний сектор. Але як тільки будуть проведені реформи, зацікавленість банкірів зросте.

«На сьогоднішній день, на жаль чим дрібнішим є сільгосппідприємство – тим менше шансів отримати кредит. ¾ коштів, які сільгосппідприємства витрачають на вирощування врожаю – це їхні власні кошти», – зазначив Петро Порошенко.

«Ціною великих зусиль, попри надзвичайний опір і інформаційну війну ми оздоровили банківський сектор. Там вже є ресурси. На сьогоднішній день це буде тим першим пріоритетом, який поставить Президент. Тепер тут є конкуренція і вона штовхає банки до пошуку нових клієнтів, в тому числі в агросекторі», – сказав він та додав, що традиційні проблеми банківського кредитування аграріїв – низька якість застави під такі кредити, висока ризикованість кредитів – залишаються.

«Але ми плануємо пом’якшити ці проблеми – зокрема, через розробку більш дієвих механізмів страхування врожаю, через розвиток кредитної кооперації, через державну компенсацію принаймні частини сплачених відсотків по кредитах», – повідомив Глава держави.

«Наступна проблема – це зношеність інфраструктури. У той час, коли значна частина світу страждає від голоду, у наших фермерів тільки через застарілі елеватори, портові перевалки, через очікування, несправедливі тарифи псується помітна частина врожаю», – констатував він.

За його словами, ще одна інфраструктурна проблема – створення і оновлення систем іригації. З більш ніж 2 млн. гектарів зрошуваних земель реально здійснюється полив лише на 600-650 тисяч гектарів. Тому необхідно вирішити проблему відсутності систем іригації, дощувальних машин, їхнього ремонту і належного стану.

«Четверте, і на мою думку, головне – це низька додана вартість продукції. Низький рівень переробки. Приклад: на 9 млрд доларів експортованої продукції рослинництва, приходиться лише 1 млрд доларів продукції тваринництва. З одного боку, за останні 10 років наші врожаї зерна зросли вдвічі, минулого року ми вийшли на рекордну цифру – 70 млн. тонн зерна. З іншого боку, тваринництво переживає кризу, поголів’я великої рогатої худоби скоротилося приблизно в 7 разів», – зауважив Петро Порошенко.

За словами Президента, через розвиток технологій і зростання продуктивності по окремих видах продукції тваринництва ми продовжуємо утримувати нормальні позиції. «Але ті тенденції, які є зараз у тваринництві, вони загрожують не лише сільському господарству, але і продовольчій безпеці країни», – додав він.

Петро Порошенко назвав причини такого становища. «Існуючі державні дотації неефективні. Ми разом з нашими партнерами в Уряді, дякуючи підтримці Прем`єр-міністра Володимира Гройсмана, запропонуємо новий і ефективний спосіб вирішення цієї проблеми. Низька рентабельність, фактор сезонності, ризики епідемій, проблема з територіями для випасу, високі поточні витрати, тощо. В результаті необхідність посилення державної політики у тваринництві є очевидною. Бо зараз не працює середній і малий бізнес», – сказав Президент.

Водночас, він зауважив, великі інвестиційні проекти, що тут здійснюються, дають результат. «Минулого року ми увійшли до 10 найбільших експортерів молочної продукції в світі. Але нам треба працювати над підвищенням стандартів її якості до стандартів Євросоюзу. І поступово переорієнтовувати нашу молокопродукцію з пострадянських, російських ринків до європейських», – наголосив він.

«Усе це не порожні обіцянки, які так полюбляють роздавати деякі політики. Уже закладено фундамент для реалізації великої кількості з цих речей. Вони досяжні лише за умови нашої єдності та співпраці. Підвищення рівня життя, в тому числі на селі, не візьметься нізвідки в один момент. Над цим треба щоденно працювати, втілюючи задумане крок за кроком», – підкреслив Петро Порошенко.

«Економіка України зараз на підйомі. Тож історичний шанс на зміни, який тепер отримала Україна, має бути реалізований. Наш обов’язок – об’єднати усіх, хто готовий працювати заради процвітання Україну, заради безпеки і добробуту громадян. Коли ми єдині – для нас немає нічого неможливого», – сказав Глава держави.

Петро Порошенко висловив переконання, що єдність і бажання зберегти наш європейський курс дадуть можливість протягом наступних п’яти років завершити усі фундаментальні зміни, започатковані в попередні п’ять років. «Ми здолаємо бідність, забезпечимо Україні і кожному її громадянину безпеку і добробут», – наголосив він.

Джерело

 

Президент наголошує на важливості запровадження податку на виведений капітал, який стимулюватиме розвиток економіки

Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами-аграріями обговорив питання стимулювання і розвитку агропромислової науки та освіти. Глава держави зауважив, що треба відповідально ставитися до податків і наголосив на неприпустимості популістичного підходу «всім – все». При цьому він пояснив свою позицію щодо оподаткування в частині податку на прибуток, зокрема і в агробізнесі.

«Якщо б до вас прийшли популісти, вони б сказали треба знизити податки, або їх взагалі ліквідувати та підвищити зарплати. Оце хід популістів, якщо двома словами сказати: всім – все. І більше нічого. Це не працює», – сказав Петро Порошенко.

При цьому Глава держави повідомив, що вже зареєстрований його законопроект про податок на виведений капітал. «Податок на прибуток. Поки нам потрібен як повітря розвиток, приберіть цей податок, взагалі. У нас має бути один критерій – податок на виведений капітал. Що ти вклав у виробництво, в науку, в технології, в інвестиції, в зарплату – нуль оподаткування. Що ти вивів: роялті, дивіденди, відсотки – заплати. Бо ти вивів на споживання. І це чесно», – сказав Президент та підкреслив, що це «як адреналін, який точно стимулює розвиток». Водночас, за його словами, цьому чиниться спротив.

Глава держави запевнив в своїй рішучості щодо запровадження такого підходу та повідомив, що в підготовці цього законопроекту були долучені фахівці з Естонії, Латвії, Грузії, Італії. «У них це працює, чому ж в Україні це не буде працювати?», – зазначив Президент. При цьому він підкреслив, що такий підхід «вирішує не лише стимулювання науки, а вирішує облік податків» і призводить до значного спрощення ведення бізнесу, зокрема і в агропромисловому комплексі.

Джерело

 

Путін намагається взяти реванш на президентських виборах – Петро Порошенко про важливість захистити європейський вибір українців

 

 

Президент Петро Порошенко на зустрічі зі студентами і викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України наголосив, що українці зробили свій вибір і визначились у напрямку розвитку держави як повноправного члена Євросоюзу та НАТО. Водночас він підкреслив, що цей вибір потрібно продовжувати захищати, в тому числі і під час виборів.

«Такий тепер наш вибір. Цей вибір простий. Але прикладаються величезні зусилля, аби ми його не бачили за миготінням прізвищ у бюлетені, який є найдовший за всю українську історію», – сказав він.

Глава держави зазначив, що 44 кандидати на пост Президента вважають, що зараз саме їх час. «Ці 44 перетворили вибори на ярмарку брехні і лицемірства, які реалізуються достатньо подивитися будь-яке ток-шоу. Це є інформаційна складова гібридної війни, яку Путін веде проти нашої країни», – додав він.

За словами Петра Порошенка, сидячи в затишних аудиторіях чи спостерігаючи мирне життя точно не варто забувати, що Путін не змирився з поразкою своїх планів. Він не збирається залишити Україну і українців у спокої.

«І не здолавши нас силою, бо наша армія вже значно підвищить ціну, яку будь-який агресор заплатить за будь-які спроби розпочати широкомасштабний наступ, він хоче зараз взяти реванш на виборах», – сказа Петро Порошенко.

«І останні тижні, коли стало зрозуміло, що патріотизм, здоровий глузд українців, відповідальність їх вибору впевнено перемагають залпи інформаційної війни, і парад олігархічних технологій. Тому з Кремля зараз надійшла команда задіяти силові провокації. Виборчу кампанію явно б хотіли перевести у формат вуличних зіткнень. Це спроба зірвати вибори. Їх мета щоб в Україні полилася українська кров», – заявив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що лише абсолютно професійні дії з боку більшості з правоохоронних органів поламають цей сценарій. «Не дали їм спровокувати ні в Черкасах, ні в Полтаві. Президент прямо до них ходить. А вони тікають…», – додав він.

«Наш український сценарії це провести справедливий, прозорий виборчий процес. Забезпечити чесний підрахунок голосів. І тільки так ми зможемо продовжити курс, яким йшли п`ять років. І це мій обов’язок як Президента, Верховного Головнокомандуючого і як гаранта конституційних прав і свобод українських громадян», – сказав він.

«Це є громадянський, патріотичний, національний обов’язок усіх українських патріотів», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

Автор