Так в чому ж зрада децентралізації?!

Mason Lemberg

Улюбленим штампом опонентів Порошенка є те, що нічого не міняється, нема реформ, і тому деякі з них готові вибрати навіть клоуна в надії на світле майбутнє.

І поки вчора таваріщ Бенін розказував бізнесу про світле комуністичне майбутнє і про аспекти російської системи оподаткування під мовчазне кивання гривами самого бізнесу, Порох інспектував будівництво станцій метро в Києві. Дві станції метро вартістю 6 млрд. грн. планується відкрити в 2021, одну станцію метро вже побудовано і здано в Харкові в 2016 році, активно йде будівництво метро в Дніпрі.

І це все під час війни.

І це все завдяки децентралізації, ефект від якої вперто не хочуть зауважувати опоненти Порошенка.

Бо ж децентралізація – одна з найуспішніших реформ влади.

Наприклад, з 2016 по 2019 рік доходи бюджетів обласних центрів зросли майже в 2 рази, тобто на 88%. А в деяких містах бюджети зросли значно більше, наприклад, в Івано-Франківську в 2,5 рази, що показано на карті.

При цьому долар був стабільним, інфляція була значно меншою, ніяк тут не придумаєш в чому ж тут зрада.

І саме завдяки децентралізації місцева влада, там де вона на своєму місці, будує дороги, садочки, школи, лікарні і ті ж станції метро.

Примітно, що навіть конкуренти Порошенка з цього приводу мовчать, бо їм нічого сказати, нічого заперечити в цьому його однозначному досягненні.

І тільки люди, які бачать зміни завдяки реформам (вони є, вони очевидні), ніяк не можуть зв’язати реформи і побачені зміни. Це не з неба впало, це зроблено у воюючій країні.

Дуже небезпечна така модель поведінки населення. Згубна, зважаючи на те, яку єресь несуть конкуренти Порошенка, які навіть слова в речення не можуть сформувати, а не те, щоб щось робити.

Автор