ЦВК просить СБУ та МВС перевірити «Національні дружини» (відео, спільний брифінг ЦВК, ГПУ, СБУ, МВС)

 

ЦВК звернулася до компетентних органів щодо останніх заяв “Національних дружин”, яким надали право мати офіційних спостерігачів на президентських виборах.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на спільному з генпрокурором, головою СБУ та міністром внутрішніх справ брифінгу.

“Той факт, що згідно з інформацією, розміщеною в засобах масової інформації, саме громадське об’єднання “Національні дружини” робило такі досить агресивні заяви, на це ЦВК вже відреагувала і направила відповідну інформацію в органи, які мають повноваження перевірити, чи дійсно ці організації займаються такою діяльністю “, – зазначила глава ЦВК.

За її словами, мова йде про звернення до СБУ та МВС.

Сліпачук також нагадала, що раніше ЦВК надала права ГО “Національні дружини” мати офіційних спостерігачів на виборах Президента 31 березня.

У той же час на питання, чи може Центрвиборчком скасувати надане Нацдружинам право спостерігати за виборами, вона відповіла: “Що стосується принципів, чи є у ЦВК можливість скасувати реєстрацію (спостерігачів – ред.), на сьогоднішній день законодавством це питання не врегульоване, немає прямої відповіді в законі “.

Сліпачук запевнила, що ЦВК “була і завжди буде на стороні права” і, саме керуючись таким, захищатимемо свободу волевиявлення громадян України.

Автор