Робоча поїздка Президента до Кіровоградської області (фото, відео)

Президент наголошує, що підвищення пенсій буде здійснюватися постійно

Рада регіонального розвитку Кіровоградської області

В Україні не може бути туристичної периферії. В кожному селі ми розвиватимемо зелений туризм, в кожному місті – сучасну логістику для іноземного туриста. Кіровоградська область має перспективи використання альтернативних джерел енергії, розвитку «зеленої енергетики». В області вже працює 31 сонячна електростанція, їхня загальна потужність – до 70 МВт. До 2020 року планується ввести в експлуатацію ще 18, потужністю до 200 МВт.Також для країни зараз дуже важливі IT-інвестиції, коли передові компанії створюють креативний бізнес всередині країни і з України розповсюджують продукт по всьому світу. У боротьбі за інвестора – Кіровоградщина серед перших. Тому я бачу перспективу у цій галузі і для Кропивницького.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 28. Februar 2019

 

Під час виступу на Раді регіонального розвитку Кіровоградщини Президент Петро Порошенко підкреслив, що з 1 березня цього року запроваджується нова практика підтримки найменш захищених верств населення – автоматична індексація пенсій. За результатами індексації пенсії зростуть у понад восьми мільйонів пенсіонерів, а на Кіровоградщині – у 216 тисяч.

«Це не є жодним передвиборчим піаром, бо рішення про це ми разом із Прем’єр-міністром та Урядом прийняли ще у 2017 році. І від завтрашнього дня буде перша індексація. 50% збільшення йде за показником інфляції – 9,8% за минулий рік, 50% – за рахунок випереджаючого зростання заробітної плати, яка склала майже 24,6% в номінальному виразі. Таким чином, для пенсіонера пенсія збільшиться на 17%», – повідомив Президент.

«Наголошую, йдеться не про одноразову акцію, а в обов’язковому порядку, як ми заклали. Це має здійснюватися обов’язково щороку», – сказав Президент.

Глава держави також повідомив, що крім індексації, відбудеться виплата допомоги найменш забезпеченим верствам населення. «Бо пенсіонери найбільше постраждали від війни. Якщо ми мінімальну заробітну плату суттєво підвищили і сьогодні вона складає 4170 грн, то пенсіонерам пенсія так не підвищувалася», – сказав Петро Порошенко та наголосив, що соціальна справедливість має бути спрямована на кожного, включно з тими, хто працював на низькооплачуваних роботах.

«І якщо при індексації пенсія буде підвищена кому на 400 грн., кому на 600-800 грн., і на тисячу гривень. То ті, хто отримав пенсію на мінімальному рівні, вони теж пропрацювали 25-30-40 років. Я це знаю, бо зустрічаюся і дивлюсь в очі пенсіонерам. І я знаю як важко рахувати гривні, щоб дожити до наступної пенсії. Це чесна і відверта розмова. То їм, лише тому, що вони попрацювали санітарками, прибиральницями, пенсія підвищиться лише від 100 до 300 грн. І це мало. І ми мали знайти ті механізми та інструменти, які дозволять нам прорватися. Ми зробили все від нас залежне для того, щоб знайти ресурси, щоб підвищити пенсії пенсіонерам»,- сказав Президент.

Він повідомив, що за його ініціативи було знайдено вирішення проблеми за рахунок легалізації на пільгових умовах автомобілів з іноземною реєстрацією, так званих євроблях. Загальна сума надходжень до Пенсійного фонду станом на 22 лютого склала 13 млрд 600 млн гривень. Ці гроші дали можливість підвищити пенсії значній кількості пенсіонерів.

«Цього року зможемо підтримати один мільйон вісімсот тисяч пенсіонерів, які протягом березня та квітня отримають по 2410 гривень. Ця доплата виплачуватиметься рівними частинами разом з пенсією в березні та квітні – по 1205 гривень. В Кіровоградській області таку доплату отримають 56 тисяч пенсіонерів. Це ще один наш постріл в боротьбі з бідністю», – наголосив Президент.

Глава держави наголосив, що допомога незахищеним верствам населення йде і через монетизацію субсидій. «Для нас це надзвичайно важливо. Раніше кошти платників йшли на субсидії в безготівковій формі і потрапляли на рахунки газорозподільчих компаній. Люди не мали можливість ні впливати, ні, якщо вони дуже ощадливо витрачають енергію, це ніякої мотивації їм не давало», – сказав Президент.

Петро Порошенко повідомив, що «сьогодні майже 4 млн отримувачів субсидій, з яких 70% пенсіонерів будуть мати можливість отримати в середньому 1600 грн. готівкою на руки, кожен місяць, починаючи з 1 березня».

«Я наголошую, що якщо теплий лютий, теплий березень, людина має можливість зменшити температуру і зекономити, вся різниця залишитися пенсіонеру, малозабезпеченому отримувачу субсидії, а не газовим олігархам. Я думаю, що це справедливо», – наголосив Президент. «Я думаю, що в середньому від 300 до 500 грн людина зможе точно зекономити», – додав він.

Глава держави зазначив, що в Кіровоградській області отримують субсидію 93 тисячі домогосподарств.

Президент наголосив, що цей крок стане потужним стимулом енергозбереження. «Людина перед тим, як йти і сплачувати платежі піде і перевірить лічильник. Чи правильно нарахували ці кошти. Це прозорість ринку. Це те, що я хочу бачити. Впевнений в тому, що ситуація зараз буде змінюватися кардинально», – додав Петро Порошенко.

Джерело

 

Тільки коли ми будемо вірити у велику мету – ми точно досягнемо цілей – Президент

 

Президент Петро Порошенко переконаний, що лише тоді, коли людина щиро вірить у справу, якою займається, її мрія здійснюється і вона досягає поставленої мети.

Глава держави зауважив, що багато з його ініціатив називали мріями і не вірили у їх реалізацію. Та попри це, всі задуми були втілені у реальність.

«Ви скажете, що Президент мрійник. Для мене це не вперше. Колись казали, що я мріяв про Угоду про асоціацію. Потім казали, що я мріяв про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Потім я мріяв про сильну армію, яку ми створимо в надзвичайно короткий термін. Потім я мріяв, і ніхто не вірив, про безвіз. Потім я мріяв, і ніхто не вірив, про незалежність і автокефалію Української Православної Церкви», – сказав Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Кіровоградської області.

Ще однією мрією Президент назвав вступ нашої держави до Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу. І для досягнення цієї мети сьогодні також вже зроблені перші кроки, підкреслив він.

«Я мрійник. Я мріяв про те, щоб Україна була членом ЄС і членом НАТО. І сьогодні для цього, я дякую народним депутатам, які підтримали законопроект Президента про внесення змін до Конституції України і декілька днів тому в присутності Президента Європейської Ради Дональда Туска я підписав ці зміни до Конституції», – сказав Глава держави.

«Я мрійник, але тільки коли ми об’єднаємося, тільки коли ми будемо вірити у велику мету – ми точно досягнемо цих цілей. Україна буде великою країною заможних, щасливих і вільних людей», – переконаний Петро Порошенко.

Глава держави додав, що шляхом до здійснення змін в державі стала і децентралізація, яка дала можливість передати саме на місця, в громади і управлінські повноваження, і ресурси разом з відповідальністю за життя громад. За його словами, зараз об’єднані громади вже мають нові дороги, освітлення вулиць, дитячі садки, школи, амбулаторії і ще багато чого, що змінює і зовнішній вигляд наших міст і сіл, і життя людей.

Президент нагадав, що в результаті зміни принципу формування дежравного та місцевих бюджетів, доходи місцевих бюджетів зросли до 234 мільярдів гривень в минулому році. За ці роки частка місцевих бюджетів зросла до 51%.

Петро Порошенко особливо наголосив на важливості змінювати якість життя людей в громадах. «І в наступні п’ять років, я наголошую, зміниться вся вертикаль, бо приносять результати реформи, які ми проводимо», – зауважив він.

За його словами, держава має отримати: сильну армію; достойне місце на міжнародній арені, коли Україну шанують і поважають; мільярди інвестицій, бо інвестори вже переконалися і Україна піднялася в рейтингу Doing business зі 153 до 71 місця; мільйони високооплачуваних нових робочих місць, які дозволять повернути українців з-за кордону як працівників, так і студентів.

Петро Порошенко зазначив, що це є його планом розвитку: «Це є програма розвитку, яку ми можемо досягти, коли ми об’єднані і коли ми разом».

Президент також підкреслив, що об’єднані територіальні громади повинні мати чітку програму дорожнього будівництва, має бути вирішена проблема водозабезпечення, має бути якісне підключення до електромережі. Крім того, люди мають отримувати якісні медичні послуги, мати можливість навчати дітей у новій українській школі та отримувати якісні адміністративні послуги. Громади також повинні мати план розвитку туризму.

Джерело

 

Кіровоградщина має унікальні можливості для інвестицій – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив на унікальних можливостях Кіровоградського краю для залучення інвестицій в нові проекти в різних сферах.

«Кіровоградщина сьогодні має унікальні можливості щодо модернізації існуючих виробництв і щодо будівництва в рамках індустріальних парків, де будуть об’єднуватися освітня, наукова та виробнича потужності разом з земельною ділянкою і мережею», – сказав Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку області. Він пояснив чому інвестори прийдуть саме на Кіровоградщину: «Унікальне логістичне становище, унікальне географічне положення».

Президент відзначив роль обласної та міської влади в залученні інвесторів для розвитку регіону, зокрема в логістичну інфраструктуру.

Петро Порошенко особливо відзначив область як потужний конкурентоздатний агропромисловий регіон з великим потенціалом для зростання в цій сфері.

Глава держави підкреслив, що Кіровоградська область має також суттєві перспективи використання альтернативних джерел енергії, розвитку «зеленої» енергетики.

«Перші кроки вже зроблено. В області вже працює 31 сонячна електростанція, їхня загальна потужність – до 70 МВт. До 2020 року планується ввести в експлуатацію ще 18 потужністю до 200 МВт», – повідомив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку, для якого Україна стає найбільшим об’єктом для інвестицій, український холдинг «I&U Group» розпочав будівництво на Новомиргородському цукровому заводі біогазової станції потужністю 20 МВт. «Це буде перший проект в Україні з використанням інноваційної технології виробництва газу, яка забезпечить скорочення споживання енергії. Проект вирішить проблему органічних відходів, які утворюються у процесі виробництва цукру», – додав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що укладено угоду про стратегічне партнерство між НВП «Радій» та «Curtis-Wright Corporation» (США), яка передбачає спільні проекти з модернізації систем безпеки ядерних об’єктів у США з використанням інноваційної платформи RadiCS. «Українці забезпечують ядерну безпеку США. І ці українці з Кропивницького», – додав Глава держави.

Президент також поінформував, що досягнуто домовленостей щодо реалізації на Кіровоградщині спільних проектів корейських компаній та Льотної академії Національного авіаційного університету щодо розробки та виробництва дронів.

«Зміни починаються в медицині області. З 18 сільських амбулаторій, які заплановані до будівництва, 10 вже працюють. Мені приємно відзначити, що Кіровоградська область – одна з п’яти в Україні, в якій активно запроваджується телемедицина», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що актуальним залишається розвиток дорожнього господарства області. «На це торік спрямували у півтора рази більше, ніж у 2017-му. Введено в експлуатацію після будівництва, експлуатації та ремонту 192 кілометри доріг. Цього року мільярд коштів державного бюджету буде спрямовано на стратегічно важливу дорогу Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв, яка багато років є однією з найбільш проблемних в країні», – повідомив він.

Президент також наголошує на важливості розвитку регіонального туризму, зокрема «зеленого» туризму на Кіровоградщині.

«В Україні не може бути туристичної периферії. В кожному селі ми будемо розвивати «зелений» туризм. В кожному місті обласного підпорядкування має бути якісний готель, якісні гіди, інтерактивні карти багатьма мовами з поясненням, що можна подивитися в Україні», – підкреслив він.

Джерело

 

Спільними зусиллями ми кардинально змінюємо державу – Президент на Кіровоградщині ознайомився з роботою сільської амбулаторії

Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки до Кіровоградської області відвідав Протопопівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Президент під час спілкування з місцевими жителями відзначив важливість покращення сільської медицини.

Глава держави зауважив, що амбулаторії в сільській місцевості будують, зокрема і за рахунок 1,5 млрд доларів, конфіскованих попередньої влади. «6 млрд грн. з цих 1,5 млрд доларів були спрямовані на мою програму, яка називається «Сільська медицина», – зауважив він.

«Чим є сільська медицина? Це є приміщення амбулаторії, діагностичне обладнання, щоб медичний працівник або лікар міг поміряти тиск, послухати, зробити кардіограму. І якщо недостатня компетенція лікаря, відправити лікарю, який спеціалізується на хворобі. Для чого це робиться? Щоб врятувати «платинові хвилини» і «золоті години», – наголосив Петро Порошенко.

Президент зауважив, що реформа сільської медицини врахувала іноземний досвід, зокрема Німеччини.

«На сьогоднішній день тут має бути хороша будівля, діагностична обладнання, Інтернет. Мають бути доступні ліки, щоб лікар мав можливість хоча б по основним напрямках врятувати життя і дати доступні ліки», – підкреслив Петро Порошенко.

Він зауважив, що найбільша програма по реформуванню сільської медицини саме на Кіровоградщині: «Спільними зусиллями ми кардинально змінюємо державу».

Президент також звернув увагу, що амбулаторія має автомобіль для транспортування хворих за необхідності. «Щиро бажаю, щоб ви не хворіли, але якщо припече, то щоб було куди йти», – додав Петро Порошенко

Президент оглянув амбулаторію та поспілкувався з медичним персоналом.

Джерело

 

Президент про інтеграцію України до ЄС і НАТО: Ми остаточно визначили свій шлях – шлях розвитку

Я на Кіровоградщині відчуваю себе не як у гостях, а як удома 🙂 Неймовірно тепла зустріч! Дякую усім!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 28. Februar 2019

 

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна визначила свій шлях і завдання рішуче рухатись вперед до ЄС і НАТО.

«Наше завдання – рішуче рухатись вперед. Вперед до Європейського Союзу. Чому до ЄС? Це верховенство права, справедливість, демократія, свобода і врешті-решт рівень життя. Подивіться як живуть робітники, пенсіонери в Європі і подивіться як вони живуть в зоні російського впливу, в окупованому Донбасі, в Абхазії, Осетії, в Придністров’ї. Ось і відповідь куди ми маємо йти», – наголосив Глава держави під час спілкування з місцевими мешканцями міста Олександрія на Кіровоградщині.

Він додав: «НАТО – це безпека. Це повернути наших хлопців і дівчат додому з фронту до батьків, дружин і чоловіків, до дітей. НАТО – це є безпека на наших вулицях. Це абсолютно чіткі стандарти для поліції, Нацгвардії, для всіх. Кожен має відчувати себе в безпеці, а в країні має бути порядок. І ми це зробимо».

Президент підкреслив, що останні 5 років завдяки реформам будувався міцний фундамент, що включає відновлення армії, укладання Угоди про асоціацію з ЄС, безвіз, Томос, газову незалежність.

«Ми близькі до ЄС і НАТО як ніколи… Реформи приносять свої перші результати. Ми з вами остаточно визначили свій шлях – шлях розвитку. Ми йдемо своїм шляхом до ЄС і НАТО. Це шлях розриву з колоніальним минулим України, з російським ярмом, радянським ярмом», – наголосив він.

Президент підкреслив, що у 2023 році реально подати заявку на членство в ЄС і отримати План дій щодо членства в НАТО. «Чому 2023 рік? Бо є чітка програма і план як ми маємо реформувати країну, щоб відповідати критеріям, необхідним для вступу в ці союзи», – сказав він.

Глава держави наголосив, що боротьба за незалежність України продовжується. «План Путіна не змінився – він не хоче Донбас чи тільки Крим. Він хоче назад всю Україну включити до Російської імперії. Ми з вами ті, хто здатні йому це не дозволити», – наголосив Петро Порошенко.

Президент окремо відзначив відкриття другого фронту, що спрямований на подолання бідності. За його словами, українці мають на власній кишені відчути економічне зростання. Саме для цього запроваджено монетизацію субсидій, індексацію пенсій та виплату у сумі 2410 грн. пенсіонерам, які отримують пенсії на рівні мінімальної або нижче.

Олександрія – прекрасне місто, де живуть багаті на щирі емоції люди. Спасибі всім за підтримку і оптимізм, а ще – за ваші чудові посмішки і віру.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 28. Februar 2019

Джерело

 

Президент про майбутній розвиток держави: Українець отримає повагу до себе, достойну зарплату та гарантовану безпеку

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з місцевими мешканцями міста Олександрія на Кіровоградщині розповів, яким бачить майбутній розвиток України.

«Що отримає країна в наступні п’ять років? Безпека – це сильна армія. Достойне поважне місце на міжнародній арені і ми зробили перші важливі кроки в цьому напрямку. Мільярди інвестицій, мільйони нових робочих місць, інклюзія, ліквідація розриву між багатими і бідними шляхом підвищення рівня оплати праці», – назвав основні напрямки розвитку України Глава держави.

Петро Порошенко також зауважив, що за найближчі п’ять Кіровоградщина також має досягти значного розвитку, зокрема і завдяки розвитку об’єднаних територіальних громад, які можуть стати новими точками росту на карті області. За його словами, область має отримати агрологістичний центр, який значно підвищить продуктивність сільської праці. Крім того, має значно покращитись ситуація із залізничним сполученням. «Наголошую, область отримає якісний аеропорт», – сказав він.

Це те, чого можна досягти і в більшості обласних центрів, додав Президент. «Громадський транспорт, міжнародні брендові готелі, науково-індустріальні парки. Місто отримає якісні дороги, сучасне виробництво, мультифункціональні лікарні, нові школи, сучасні освітні ІТ-центри», – зауважив він.

Крім того, за словами Президента, в кожній ОТГ повинно бути вирішено питання з водозабезпеченням, ремонтом або будівництвом доріг. Також важливим проектом для розвитку громади він назвав «Дім фермера», де кожен фермер зможе безкоштовно отримати необхідну консультацію та інформацію. В громадах мають запрацювати центри надання адміністративних послуг.

«Це все абсолютно реально зробити. Що отримає людина? Людина отримає гідність і повагу до себе. Відкриє можливості для підприємництва, або високу зарплату, якщо вона буде йти на роботу. Отримає гарантовану безпеку для кожної родини. Доступ до сучасної інтерактивної освіти, якісний громадський транспорт, адекватний соціальний пакет, доступ до якісної медицини і достойну пенсію», – переконаний Президент.

Джерело

 

Автор