Президент вніс як невідкладний на розгляд ВРУ законопроект про відповідальність за незаконне збагачення (відео)

 

Президент Петро Порошенко підписав проект закону про внесення змін до законодавчих актів щодо відповідальності за незаконне збагачення і вніс його як невідкладний на розгляд Верховної Ради.

«Сьогодні зранку я підписав і зараз я даю доручення зареєструвати президентський законопроект, в якому враховані ті зауваження, але принциповою залишається позиція – невідворотність кримінального покарання за незаконне збагачення», – наголосив Петро Порошенко під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Кіровоградської області.

«Дуже сподіваюсь, що у народних депутатів вистачить політичної волі та мужності підтримати  законопроект Президента. Надаю йому статус невідкладного», – додав Глава держави.

Він нагадав, що Конституційний Суд кілька днів тому ухвалив рішення, яким скасував ст. 3682 Кримінального кодексу України, що передбачала відповідальність за незаконне збагачення. КС дав роз’яснення, що ця стаття є неконституційною, оскільки порушує основний принцип захисту прав громадянина – презумпцію невинуватості.

«Як я і обіцяв вчора, що щойно буде оприлюднене рішення Конституційного суду щодо визнання неконституційності цієї статті, я внесу як невідкладний цей законопроект, яким буде унормовано це питання», – повідомив Глава держави.

Петро Порошенко підкреслив: «Ще раз хочу заспокоїти всіх, я як Президент, який стояв у витоків створення всієї антикорупційної інфраструктури – Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства запобігання корупції, запровадження електронних декларацій, запровадження системи електронних закупівель ProZorro, величезної кількості рішень, змін до законодавства і реформ, які ми зробили, – і сьогодні ми повинні зробити все від нас залежне для того, щоб перекрити будь-які можливості для незаконного збагачення, забезпечити розслідування всіх кримінальних справ і невідворотність покарання за незаконне збагачення».

Джерело