Робоча поїздка Президента до Одеської області (фото, відео)

Ми знаємо, як модернізувати країну! Це безпрецедентний термін, коли за два роки відремонтована дорога такої довжини як Одеса-Рені. Це транспортний коридор, який об’єднує Одесу, Рені, кордон, а далі можна рухатися до Молдови, Румунії і Болгарії.#РемонтДоріг

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 12. Februar 2019

 

Наша дорога є символом наших змін – Президент взяв участь у відкритті новозбудованої дороги в обхід міста Рені і відремонтованої дороги М15

До квітня 2019 року залишилося завершити деякі роботи по завершенню проекту, але вже зараз ми можемо сказати: з Рені до Одеси веде нова, добре відремонтована дорога.Цього року на будівництво доріг піде 55 млрд грн. Зроблено багато, але ми зі ще більшим оптимізмом і впевненістю дивимося у майбутнє.Наша програма децентралізації принесла гроші у територіальні громади. Завдяки децентралізації у громаді залишається більше грошей, і саме громада вирішує де будувати освітлення, де школу ремонтувати, а де дитячий садок. Децентралізація відкрила ці можливості.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 12. Februar 2019

 

Президент Петро Порошенко на Одещині взяв участь у відкритті новозбудованої дороги в обхід міста Рені і відремонтованої дороги М15 Одеса-Рені.

Глава держави наголосив: «Багато років обіцяли побудувати дорогу – в 2009, 2010, 2011, 2013 роках, але нічого не робили… Сьогодні ми в цілому завершуємо надзвичайно важливий проект – проект будівництва дороги Одеса-Рені і об’їзної дороги. Це транспортний коридор, який поєднує Одесу, Рені, кордон». За його словами, далі можливе з’єднання з Молдовою, Румунією, Болгарією.

«Звідси, з Рені починається Україна. Звідси туристи, які приїжджають, будуть дивитись (Україну – ред.)», – наголосив Петро Порошенко, зауваживши, що в 2015-2016 роках до Одеси потрібно було їхати 7-8 годин, нині – 3-4 години. «Всі бачать, що дорога – це розвиток туризму. Дорога – це розвиток малого та середнього бізнесу, розвиток регіонів і України», – сказав Президент, зауваживши, що якісна дорога сприятиме створенню нових робочих місць та інфраструктури, а також відкриє нові можливості для портів Ізмаїлу і Рені. За його словами, до квітня мають бути завершені роботи щодо облаштування дороги.

«Сьогодні ми можемо сказати, що з Рені до Одеси веде нова добре відремонтована, гарна дорога. Якщо об’їзду дорогу навколо Рені чекали 10 років, то дорога Одеса-Рені побудована в 50 роках і майже на всій ділянці не ремонтувалася… Тому для Бессарабії, для півдня Одеської області це було питання життя і смерті, зв’язку», – наголосив Глава держави. Президент акцентував увагу, що нині кожен рік відбуваються зміни і це стало можливим завдяки програмі децентралізації, яка принесла гроші в територіальні громади.

«Окружною дорогою це не закінчується. Треба ремонтувати дороги і в місті. Для цього потрібні гроші. Децентралізація відкриває ці можливості. Так, ми і цю дорогу чекали довго, але можу наголосити, що в основному роботи були проведені в 2017-2018 роках і це безпрецедентний термін, коли за два роки побудована, відремонтована, модернізована дорога такої довжини», – наголосив Глава держави. Президент зауважив, що нині до дорожнього будівництва залучаються кошти Європейського Союзу, які в першу чергу йдуть на відновлення зруйнованої війною інфраструктури Донбасу, однак також виділяються гранти на будівництво доріг по всій Україні.

«55 млрд грн. йде на будівництво доріг цього року. Дуже багато зроблено, але наголошую – ми з впевненістю дивимось і в майбутнє», – підкреслив Президент.

Глава держави також додав, що домовився з владою Болгарії та Румунії про визначення місця і побудови моста через Дунай, щоб скоротити відстань від Одеси до Румунії і Болгарії. Президент відзначив, що Бессарабія – фантастичний край, який може похвалитися своєю кухнею, виноробством тощо. «Ми будемо розвивати туризм. Одеська область може вирватися в лідери за місцями для туризму, починаючи від Білгород-Дністровського вздовж узбережжя і завершуючи Рені, Ізмаїлом, Вілково і найкрасивішими місцями», – сказав Петро Порошенко.

Президент подякував за підтримку та гостинність. «Наша дорога є символом наших змін. Отже разом до перемоги і звільнення української землі. І разом до перемоги над бідністю. Впевнений, що разом ми здолаємо це, збережемо Україну і будемо рухатись вперед до ЄС», – наголосив він.

Загальна протяжність дороги М15 Одеса-Рені понад 306 км, вона була побудована у 40-50 роках ХХ століття.

Джерело

 

Україна була і залишиться морською державою, незважаючи на агресію Росії та анексію нею частини української території — Президент

Агресія РФ на Сході, анексія Криму, агресія проти ВМС України в Керченській протоці не змінять нашого статусу морської держави.Присутність на морі – важливий національний інтерес. Статус України як морської держави – збережемо. Ізмаїл, який має статус морських воріт України, – розвиватимемо.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 12. Februar 2019

 

Президент Петро Порошенко наголошує, що статус України як морської держави буде збережено, попри російську агресію проти нашої держави та анексію нею Кримського півострова.

«Російська анексія Криму, агресія проти нашої держави на сході, окупація частини Донбасу чи агресія проти військово-морських сил України в Керченській протоці і Чорному морі точно не змінять статусу України як морської держави, бо наша присутність на морі є життєво необхідна, життєво важливий інтерес нашої держави. Тому для мене надзвичайно важлива зустріч з однодумцями, які цей інтерес реалізують», — заявив Глава держави під час розширеної наради з питань розвитку морегосподарського комплексу України в ході робочої поїздки на Одещину.

«Я наголошую – ми не допустимо окупації Азовського моря. Ми не допустимо окупації Керченської протоки. Ми забезпечимо виконання двосторонніх угод і міжнародних конвенцій про мореплавання, в тому числі й в Чорному та Азовському морях. Ми забезпечимо гарантії безпеки і захисту національних інтересів України», — також наголосив Петро Порошенко.

Забезпечити такі гарантії, в тому числі й для морської держави Україна, може і вступ України до НАТО, «коли система міжнародної безпеки забезпечить захист національних інтересів України», переконаний Президент. «Все, що зроблено – є елементами стратегічного плану моєї команди, спрямованого на вступ до ЄС та НАТО», — зазначив він.

«Наша амбітна мета – перетворити Україну на велику державу, на регіонального лідера, на невід’ємну складову європейської цивілізації та наріжний елемент безпеки європейського континенту», — підкреслив Глава держави.

«Наш план працює і найгірші випробування точно залишилися позаду. І настав час, коли успіхи стратегії кожен українець має відчути, по-перше, своїм серцем, а по-друге, своєю кишенею. Для цього ми робили реформи: щоб захистити країну і побороти бідність», — додав Петро Порошенко.

У цьому контексті Президент висловив переконання, що для придунайського регіону особливим є рішення про закріплення у Конституції прагнень вступу України до ЄС і НАТО. «Адже придунайський регіон є одним з найбільш орієнтованих на співпрацю з ЄС регіоном України. Так само це є регіон, розвиток якого напряму залежить від розвитку мореплавання», — зазначив він.

Петро Порошенко також наголосив на важливості збереження, відновлення та розвитку статусу Ізмаїла як морських воріт України.

Джерело

 

Води Дуная ведуть нас до серця Європи – Президент виступає за розвиток морських портів Рені та Ізмаїл

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент Петро Порошенко взяв участь в розширеній нараді з питань розвитку морегоспдарського комплексу України, яка відбулася в Ізмаїлі. Глава держави наголосив, що Україна є морською державою і має усі можливості включення наших морських портів, зокрема Рені та Ізмаїл, до європйеських транспортних коридорів.

«На берегах Дунаю мені не потрібно розповідати про унікальні можливості, які має Південна Бессарабія щодо розбудови міжнародних транспортних коридорів. Природа і історія створили тут суттєві можливості для інфраструктурних проектів з логістики, пов’язаних з міжнародною торгівлею. Так само, до речі, як я вже казав і для розвитку туризму. В цьому контексті морське господарство, портова інфраструктура є ключовим і абсолютно незамінним фактором розвитку економіки», – сказав Петро Порошенко.

«Подальша інтеграція транспортного комплексу країни в міжнародну мережу – це один із шляхів забезпечення можливостей і переваг Угоди про асоціацію. Ми маємо перетворити вітчизняну транспортну галузь на частину транспортно-логістичних коридорів і використати всі можливості співпраці з ЄС, взяти активну участь в розвитку транспортного коридору сполученням «Європа-Азія», – наголосив Президент.

За словами Глави держави, для реалізації зазначеної мережі включено вісім морських портів України. «І серед них два розташовані на Дунаї – це Рені і Ізмаїл, де зараз передбачається реалізація ряду інфраструктурних проектів з модернізації та розвитку портового комплексу», – констатував він.

«Долучення до мережі морських портів забезпечить як залучення фінансових потоків з ЄС, так і впровадження інформаційно-комунікаційних систем для відновлення та формування нових транзитних потоків територією України. Це є завантаження не лише портів, це є завантаження залізниці, автомобільного транспорту і додаткові надходження до української економіки. Ми маємо реалізувати відкриті перед нами можливості», – додав Петро Порошенко.

Він також підкреслив, що на сьогодні портова галузь є одним із найвагоміших чинників росту української економіки, адже завдяки їй забезпечується 40% міжнародної торгівлі державою, а минулого року за обсягами вантажообігу портова галузь України зайняла друге місце в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Також Глава держави звернув увагу на питання кадрового забезпечення морської галузі: «Зрозуміло, що для виконання амбітних завдань, які стоять перед Україною, амбітних завдань з розвитку морегосподарського комплексу, нам потрібні фахівці високої кваліфікації». Він висловив переконання, що в Українській державі є навчальні заклади, які здатні їх готувати.

«Найпершим у цьому є Національний університет «Одеська морська академія». Сьогодні якість підготовки моряків в її стінах точно відповідає всім міжнародним стандартам. Визнана якість на світовому рівні і я пишаюся тим, що Україна входить в п’ятірку лідерів за кількістю офіцерів морського транспорту, що працюють на світовому ринку морських перевезень. Я готовий разом з вами працювати над зміцненням і розвитком нашого морського освітнього потенціалу», – резюмував Петро Порошенко.

Під час свого виступу Міністр транспорту та інфраструктури Володимир Омелян наголосив, що «Україна здатна конкурувати на світовому ринку важковантажних перевезень морським шляхом».

Під час дискусії щодо державної підтримки морських портів Президент підкреслив, що «нам потрібно створювати конкуретні переваги» в портах Рені та Ізмаїл і детально вивчити ставку тарифів та портових зборів в таких портах як Констанца та Варна. При цьому Глава держави відзначив, що саме Рені та Ізмаїл є нашими воротами до Європейського Союзу.

Джерело

 

Зустріч з громадою Ізмаїла

Спілкування з людьми у різних куточках України – чи то місті-мільйоннику, чи то у невеличкому селищі – це неймовірний заряд позитиву. І зустріч з громадою Ізмаїла – не виняток, адже немає нічого, що надихало б сильніше, ніж щирі слова підтримки мешканців Бессарабського краю. Дякую за цей чудовий день, який ми провели разом!

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 12. Februar 2019

 

Автор