HELGI`s NEWs – 09.02.2019

Helgi Sharp

Президентські перегони

1. Позов Порошенка проти ВВС: Високий Лондонський суд визнав матеріал однобоким.

NB. Нагадаю: Бі-Бі-Сі заявляла, що адвокат Трампа Майкл Коен отримав таємний платіж в розмірі $400 тис за організацію переговорів між Трампом і Порошенко.
Я б на місті Порошенка не зупинявся, через цей же суд розіп’яв ВВС прямо у трусіках на їх “стандартах” та стягнув ці $400 тис на допомогу нашій армії. Британські медіа-ляді посоромлені – наші ж й надалі залишаються без трусиків та будь-яких стандартів.

2. Глава МЗС Словаччини Лайчак попросив Україну забезпечити акредитацією на виборах всіх спостерігачів, у тому числі і заліських пропагандистів.

NB. До себе хай кличуть хоч патагонських приматів, хоч північнокорейських чучхістів. Україна ж у питаннях виборів співпрацює виключно з цивілізованим світом, а не з територією якутських скульпторів, де вже 20 років без всяких виборів править пранкер Вован з пітерського підворіття.

@Anakoyher
– Ізя, як на мене, від виборів Президента України потрібно усунути не тільки російських спостерігачів, але й проросійських кандидатів.
– Сьома, ти що, пропонуєш залишити в бюлетенях лише одне прізвище?

3. Партія “Сила людей”, яка висунула кандидатом в Президенти Гнапа, вимагає, щоб той повернув заставні 2,5 млн гривень.

NB. Історія з Гнапом підтверджує моє глибоке переконання: “чесні антикорупціонери” в Україні – міф і казочка для буфетниці тьоті Зої зі Жмеринського вокзалу. То є такий же бізнес, як всі інші, але більш брудний, бо кричить, що святіше папи Римського. Ми кажемо – Лєщєнко, Шабунін, Гнап, маємо на увазі – треш, балабольство, квартири, гранти.

Ознайомитися з повним текстом рішення Політичної ради про ситуацію навколо кандидата в Президенти України від політичної…

Gepostet von Сила Людей am Freitag, 8. Februar 2019

 

4. Верховний суд відхилив апеляцію Гриценка на рішення щодо позову до ЦВК.

NB. Вічно скривджений та нудний полковник, якого всі “прослуховують та переслідують” (анекдот про невловимого Джо пам’ятаєте?) замість того, щоб змагатись із своїми суперниками програмами, почав змагатись судами. І отримав ефект бумерангу – за свою брехню вже має позови на загальну суму 5 млн грн.
Нагадаю: Порошенко дав на армію близько 1 млрд грн. Загальні ж витрати Гриценко на благодійність за п’ять років склали 0 млрд гривень, але він вже витратив більше 15 млн на передвиборчу кампанію. До речі, ставки букмекерів на цього “чесного” там, де й він сам – під плінтусом.

5. Під час вчорашньої акції військових у Львові проти Зеленського ветерани стверджували, що шоумен вживає наркотичні речовини та вимагали здати аналізи на їх вміст в крові.

NB. То вже перебір. Але у цієї “не ляльки” Коломойського є тільки два завдання до виборів: намагатись не відкривати рота – бо як тільки він це робить, вилазить весь той куліш, що теревениться у його голові, та не натерти мозолі, стоячи на колінах перед путіним.

 

6. “Батьківщина” звинуватила СБУ у провокаціях під час виступу Тимошенко у Білій Церкві.

NB. Те, що я не люблю Тимошенко і готовий говорити про це відкрито, теж вважати провокацією СБУ? До речі, “провокації влади” у ході передвиборчих турне кандидатів – найбільш ефективний прийом самих кандидатів для підняття свого рейтингу. І не розуміють цього лише електоральні збоченці.

У світі

7. Україна проведе масштабні стрільби з ракетних комплексів біля Криму.

NB. Ми не можемо протиставити свій флот російському. Але ми можемо комфортно знищувати його ракетами. Загалом на 2019 рік заплановано чотири навчання з використанням протикорабельних ракет, ЗРК Бук-М1, ЗРС С-125, С-300П/ПТ/В1. І відкрию таємницю Полішинеля: всі ці навчання проводитимуться у взаємодії з представниками НАТО.

8. Одночасно з українцями свої маневри проведуть і росіяни. Як сповіщає РБК, московіти бавитимуться навчаннями з відключення від глобального інтернету. Також у Держдумі пообіцяли, що “жорстко покарають” Google, якщо той не виправить приналежність Криму.

NB. Он воно як! Скрєпне утворення, ринкова вартість всіх підприємств якого у декілька разів менша, аніж Google, трясе кулачками та сучить ножками. “Жорстко покарати” – це, мабуть, знов почати малювати контурні карти та знищити всіх заручників. У ролі яких виступають всі громадяни Ерефії.

“Вы взгляните на эту жизнь: наглость и праздность сильных, невежество и скотоподобие слабых, кругом бедность невозможная, теснота, вырождение, пьянство, лицемерие, враньё…”
© Чехов. “Крыжовник”.

9. Представник Держдепу заявив, що США продовжують рішуче виступати проти газопроводів “Північний потік – 2” і “Турецький потік”.

NB. Скоріш за все, ці потоки рано чи пізно будуть добудовані, і нам треба бути до цього готовими. Навіть якщо Білий Дім застосує санкції до низки європейських компаній, путін відбере останню копійку у своїх пенсів, але самотужки доведе проекти до кінця, – і це добре з точки зору економічного виснаження залісся. У короткостроковій перспективі для нас це мінус, у довгостроковій – плюс. У те, що транзитні газогони на нашій території – стримуючий чинник від прямого нападу на Україну, не вірю. Вірю у те, що виживе Україна й без них, як і в те, що до 2035 р. роль газу у цивілізованому світі буде зведена до статистичної похибки.

З сильним противником розмовляють, слабшого ставлять перед фактом. У України єдиний вибір – ставати сильнішою.

Цифри без коментарів

* На 24,8% у 2018 році скоротився імпорт газу у порівнянні з 2017-м – з 14,1 млрд кбм до 10,6 млрд. Поставки здійснювалися виключно з європейського газового ринку.

* Споживчі настрої українців у грудні 2018 року покращилися у порівнянні з листопадом на 2,4 пункту – до 62,2 за 200-бальною шкалою.

* У 2018 році близько 30 тис. військовослужбовців підписали контракт зі ЗСУ.

 

* 4,1 млрд грн надійшло до бюджету від митного оформлення “автоблях”. Всі кошти спрямовано до Пенсійного фонду.

* 11 тис. 700 українців захворіли на кір з початку 2019 року. Загалом вже в цьому році померло 6 осіб, серед яких двоє дітей. У 2018 році кір забрав 16 життів.

* На 15,4% у грудні 2018 року збільшилась середня НОМІНАЛЬНА зарплата у порівнянні з листопадом – до 10 573 грн. Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві – 16 546 грн. Найнижчий – у Чернігівській області (8005 грн).

* 1201 злочин зареєстровано на території, прилеглій до Центрального залізничного вокзалу Києва у 2018 році. Розкрили тільки 146 з них. Переважна більшість злочинів – крадіжки.

* 118 державних послуг зараз представляється громадянам в електронному вигляді.

Електронні послуги спрощують життя людей. Документи можна оформити швидко і зручно. Наразі 118 державних послуг уже…

Gepostet von Volodymyr Groysman am Donnerstag, 31. Januar 2019

 

 

* 21,5 млн грн транспортного податку сплатили в 2018 році власники елітних автомобілів Київської області, що перевищує показники 2017 року на 56%.

* На 8,7% за результатами минулого року збільшився український експорт агропродукції в країни ЄС, до 6,3 млрд дол.

* До 11 млрд дол зросли грошові перекази в Україну від трудових мігрантів в 2018 році.

* Національний банк вважає реалістичним прогноз щодо уповільнення інфляції за підсумками поточного року до 6,3% з 9,8% в 2018 році.

* З 3,4% до 3,3% погіршив НБУ оцінку зростання реального ВВП за підсумками 2018 року. Прогноз на наступні два роки залишився незмінним – 2,5% і 2,9% відповідно.

* Україна збільшує імпорт бананів четвертий рік поспіль.

Цей день в історії

* 9.2.1648 – після знищення польської залоги на острові Базавлук – Богдан Хмельницький обраний гетьманом Війська Запорозького.

* 9.2.1918 російською армією Муравйова були розстріляні полонені українські генерали – Яків Гандзюк та Яків Сафонов. На пропозицію перейти до росіян Гандзюк відповів відмовою: «Ви помилилися, бо ми українці. І нам зрозумілі причини, що змусили вас воювати з нами».

* 9.2.1918 УНР і Центральні держави Європи уклали Берестейський мир, за яким Україну було визнано незалежною, рівноправною державою. Холмщина та Підляшшя входили до складу України.

* 9.2.1942 у Києві гітлерівці заарештували Олену Телігу та інших представників підпілля ОУН.

* 9.2.2015 у Логвиново російські військові розстріляли полонених з 30 бригади – О. Бердеса, В. Демчука, П. Плацинського. То є рузкімір.

Всім друзям бажаю гарних та смачних вихідних, але пам’ятайте: окрім складних і простих вуглеводів, є ще хитрі вуглеводи, які проникають в організм разом із фразою: “А підемо чайку поп’ємо!” Так що будьте обережні – нам ще багато свого робити, а тому треба бути у чудовій ментальній та фізичній формі.

І головне, ніколи не втрачати оптимізму та почуття гумору.

Шануймося!

Автор