Президент взяв участь у Щорічному прийнятті компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (відео)

Наше економічне партнерство з ЄС та США ми розглядаємо як співпрацю у одному з дуже важливих вимірів єдиного і цілісного євроатлантичного простору. Україна є його невід’ємною частиною. Ми прагнемо водночас і в Євросоюз, і в НАТО, бо це наша спільна цивілізація. Про це говорив сьогодні на Щорічному прийнятті компаній-членів Американської торговельної палати в Україні.Завдяки Угоді про асоціацію нам відкрився європейський ринок. Економіка вистояла і почала зростати. І це власне, лише тепер відкриває можливості для зростання рівня життя людей. Ще більшого значення набуває ЗВТ з Євросоюзом, яка стала також і трампліном для виходу на інші ринки.Сподіваюся, у четвер ВР у другому читанні підтримає поправки до Конституції, які забезпечать незворотність руху України до ЄС і НАТО.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 5. Februar 2019

 

Президент наголошує на повній підтримці в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун

«Я хотів би висловити свою позицію як Президента стосовно сьогоднішнього судового рішення. Хочу наголосити, що я як Президент коментувати рішення суду по закону не маю права. Хочу наголосити на тому, що пані Супрун має повну підтримку Президента України», – зазначив Глава держави під час виступу на щорічному прийнятті компаній-членів Американської торговельної палати в Україні.

Зокрема, Президент Американської торгової палати Андрій Гундер під час виступу висловив занепокоєння сьогоднішнім рішенням суду щодо в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун. «Ми не маємо стояти осторонь. Зараз надважливо разом і Уряду, і бізнесу підтримати людину, яка змогла реалізувати одну з найбільш прогресивних реформ та зменшити рівень корупції в сфері», – зазначив він.

«Я дуже ціную, що ми разом з пані Супрун зробили. Разом з Урядом, разом з Парламентом зробили в напрямку медичної реформи. Я дуже ціную ту допомогу, яку я як Президент отримую в питаннях запровадження сільської медицини», – особливо підкреслив Петро Порошенко.

Він також зазначив: «Значною мірою успіхи, коли Україна піднялася зі 153 місця у рейтингу Doing business на 71-ше і ми точно подовжуємо рухатися далі – це досягнення нашої спільної команди. І я дуже ціную, що 10 сходинок, на які Україна піднялася у рейтингу Transparency International – це досягнення нашої спільної команди».

Глава держави також наголосив, що пишається тим, що започаткував судову реформу в Україні. «Перша інстанція ще не пореформована. Але я не маю жодного сумніву, що реформований Верховний суд встановить істину», – зауважив він.

«Хочу наголосити і нагадати, що питання громадянства відноситься до виключної компетенції Президента України. Я нещодавно мав зустріч з пані Уляною. Наголошую, пані Уляна є громадянкою України, відповідно до Указа який підписав Президент Украіни Петро Порошенко про надання їй українського громадянства», – підкреслив Президент.

Джерело

 

Президент: Наше економічне партнерство з ЄС та США – співпраця у вимірі єдиного євроатлантичного простору

Під час участі у щорічному прийомі компаній-членів Американської торговельної палати в Україні Президент Петро Порошенко наголосив, що попри удар, який завдала Росія по економіці України, «нам вдалося вистояти і відкрити нові ринки». При цьому він наголосив, що вирішальну роль в цьому зіграла Угода про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з Європейським Союзом разом із значною активізацією торговельних відносин зі США.

Президент підкреслив, що Російська Федерація в порушення усіх норм міжнародного права завдала сильний удар по економіці України через війну і окупацію частини української території, коли було втрачено близько п’ятої частини промислових підприємств. Росія закрила для українських товарів свій ринок і «не дає нам експортувати ні в Середню Азію, ні на Близький Схід, ні навіть до Китаю». Він додав, що розрахунок російської влади полягав в тому, щоб в Україні зупинилися тисячі підприємств, особливо східної частини нашої країни.

«Але завдяки Угоді про асоціацію, завдяки поглибленій і всеохоплюючій зоні вільної торгівлі Україні відкрився європейський ринок – найбільший і найнадійнішій ринок в світі», – сказав Президент. Він зауважив, що брав безпосередню участь в підготовці цих важливих документів. «Нікому в голову не прийде оголошувати ембарго чи ставити політичні умови для того, щоб вплинути на політичні процеси в нашій державі», – особливо відзначив Петро Порошенко надійність та стабільність економічної співпраці України з Євросоюзом.

«За чотири роки експорт до країн Європейського Союзу у фізичному обсязі і грошовому вимірі зріс на 55%. Економіка вистояла, економіка дванадцять кварталів поспіль продовжує зростати. І це власне, лише тепер і зараз відкриває можливості для зростання рівня життя людей», – сказав Президент. При цьому він підкреслив важливість підняття заробітної плати та інвестування і підвищення продуктивності праці. «Це наше спільне завдання і бізнес це має розуміти. Україна не буде більше країною дешевої робочої сили. Ми маємо інші конкурентні переваги», – додав Петро Порошенко.

«У цьому зв’язку ще більшого значення набуває зона вільної торгівлі з Євросоюзом, яка стала також і трампліном для виходу на інші ринки. Якщо товар чи послуга продаються в ЄС, вона точно буде цікава для багатьох країн світу», – підкреслив Президент.

Глава держави зауважив, що сьогодні частка ЄС в структурі нашого експорту складає 42,6%, а частка РФ – 7,6%. «І це не тому, що ми якимось чином втручаємося в діяльність бізнесу. Життя чітко розставило усі крапки», – зазначив Петро Порошенко. Він також повідомив, що у 2018 році Україна продала товарів до країн Євросоюзу більше, ніж будь коли за часи незалежності і стала п’ятим за обсягом експортером агропродукції до Євросоюзу.

Президент також повідомив, що за 2018 рік експорт українських товарів до США зріс понад 25%, а за п’ять років він подвоївся. Імпорт збільшився з 1,9 мільярдів доларів до 2,9 мільярдів доларів. Він навів приклади успішної реалізації конкретних і амбітних проектів в різних сферах: від ядерної енергетики, постачання вугілля до масштабних проектів в транспортній галузі, зокрема й постачання локомотивів General Electric.

«А найголовніше – наше економічне партнерство з Європейським Союзом та Сполученими Штатами Америки ми розглядаємо як співпрацю в одному з дуже важливих вимірів єдиного та цілісного євроатлантичного простору. Україна є його невід’ємною частиною, цього євроатлантичного простору. І ми прагнемо водночас і в Євросоюз, і в НАТО, бо це є наша спільна цивілізація», – підсумував Глава держави.

Джерело

 

Це момент істини, який покаже ціну кожного політика і кожної політичної сили – Президент про закріплення у Конституції курсу на ЄС і НАТО

Президент Петро Порошенко переконаний, що народні депутати підтримають остаточне схвалення законопроекту щодо закріплення у Конституції курсу України на вступ до Європейського Союзу та НАТО.

«Я є оптимістом і щодо змін до Конституції. І впевнений в тому, що країна здатна відкинути будь-які протиріччя, навіть в умовах виборчого процесу. І сподіваюся, що післязавтра Верховна Рада в другому читанні підтримає поправки до Конституції, які зобов’язують українську владу забезпечити вступ України до обох потужних міжнародних союзів», – сказав Глава держави під час виступу на щорічному прийнятті компаній-членів Американської торговельної палати в Україні.

Петро Порошенко закликав депутатів зробити правильний вибір у цьому питанні. «Мені радили не згадувати сьогодні голосування, яке Верховна Рада України має здійснити у четвер, на цьому тижні, але я ще раз хочу закликати всіх, наголосивши на тому, як це важливо», – додав він.

Президент також зазначив, що його оптимізм базується на попередньому голосуванні, коли зазначені зміни до Основного закону підтримали 300 народних обранців. «На жаль, деякі політичні сили сьогодні заявляють про намір змінити точку зору, утриматися від голосування, тому що то їм тарифи заважають, то будь-що… Друзі, треба мислити глобально. Треба розуміти стратегію розвитку нашої держави», – підкреслив Петро Порошенко.

«Не виключено, що зараз Росія дуже активізується, щоб це зірвати. Але так само, як у неї це не виходило протягом останніх 4,5 років, я також сподіваюся, що це не станеться і зараз. І цей момент істини покаже ціну кожного політика і кожної політичної сили. І я впевнений, що єдність і праця українців спростовували будь-які очікування нашого північного сусіда, будь-які песимістичні прогнози. І я переконаний і твердо вірю в нашу перемогу», – наголосив Глава держави.

Петро Порошенко також нагадав, що вчора в одному із телевізійних ефірів висловив думку, що це голосування спрацює як військова система розпізнавання «свій-чужий» «для кожного народного депутата, для кожного політика, для кожного українця».

Джерело

Автор