Ранкова стрічка приємних новин. 16 січня 2019 року

Віктор Шабанов

Доброго ранку!

Моя бабуся, коли хотіла підкреслити недолугість котрогось з онуків, казала: «Ну що ти там вовтузишся?» А інколи (це вже найвищий ступінь зневаги): «Воно вовтузиться».

Саме це слово мені спало на думку за підсумками різноманітних новин минулого дня. Новин і справді було багато, і вони були багатовекторні: смерть мера Гданська, пожежа у Лаврі, відкриття роботи чергової сесії Верховної Ради, підготовка робочої поїздки Президента до Ізраїлю, глухий кут у переговорах США та раісії щодо ракетного договору і багато, багато іншого.

А вони вовтузяться. Вся наша українська пліснява політичного маргінесу почала давати плодові тіла. Лізуть, мов після дощу. Кандидати-бляхєри, кандидати-палковники, кандидати-симоненки, бойки, смішки, мураєшки, капліни, наливайченки та інша «спільнота». Вони вовтузяться. Як криси на смітнику. Кожній істоті кортить урвати ласий шмат від тіла України, бризнути отруйною слиною в бік Президента, першій приповзти на череві до пуйла і вилизати йому дупу. Вони вовтузяться. Гарчать, гавкають, бісяться…

І над всім цим постає наша стомлена, але горда Україна. Хлопці-військові боронять її від лютого ворога, вчителя вчать діточок, лікарі лікують людей, фермери вирощують хліб, заводи випускають продукцію. Кожен робить своє діло. І Україна поволі стає сильнішою, впевненою і … лагідною. Як мудра мати, яка любить і береже своїх дітей.

Сьогоднішні приємні новини почну з перемоги нашої жіночої хокейної збірної. Що? Ви навіть не чули, що в нас є жіноча хокейна збірна? Подивіться, які файні дівчата!

Минулий день приніс нам приємні новини і у сфері міжнародних відносин, і в економіці, і у спорті. Ми переможемо!

Жіноча збірна України із хокею здобула другу перемогу у кваліфікації ЧС

Рада Європи визнала, що Кремль утискає українців у Росії

Україна отримує з-за кордону комплектуючі для ракет

Україна отримала потужного союзника у боротьбі з будівництвом «Північного потоку-2»

Туреччина відмовилась пускати пороми до анексованого Криму

Таїланд продовжив скасування візового збору для українців

«Укрзалізниця» відновлює можливість повернення квитків онлайн

На Полтавщині відкрили електростанцію, яка працює на газі зі сміття

18-річна Даяна Ястремська успішно дебютувала на Australian Open

В Україні створили перший медовий кластер

Вдалого дня і смачної кави!

Автор