Як Коломойський перетворився на скандального колопід’їздного пенсіонера

Валерій Прозапас

Навіть розумні та багаті люди в наш час іноді не встигають за реальністю та лишаються в минулому.

Наприклад, так вийшло з Ігорем Коломойським, який змарнував шанс стати творцем нової держави, а натомість перетворився на жовчного та скандального колопід’їздного пенсіонера, тільки більшого масштабу.

Він не бачить прибутку державного ПриватБанку у 9 мільярдів, який під його управлінням був доведений до катастрофи, і, відповідно, не визнає досягненням ріст золотовалютних резервів України до довоєнного рівня.

Не помічає, як Укрнафта стала приносити користь не його групі, а державі, в тому числі завдяки чому Україна в рази збільшила свою енергобезпеку та протистоїть російським монополіям.

Він не може пробачити втрату свого впливу на національний ресурс навіть в той час, коли інші втрачають життя, захищаючи державу, він відмовився від своїх “добробатів”, заявивши, що “на Донбассе мы воюєм самі с собой”. Цим Коломойський дуже схожий словами та діями на іншого “обіженого злочинною владою трудящєгося” Оніщєнка-Кадирова, який, втративши контроль над Нафтогазом, став напряму виступати проти своєї країни.

Тому за вкрадені у нас гроші Коломойський купив собі Купрія з Парасюком та Зєлєнскім і просуває їх та їм подібних через кишенькові ЗМІ типу “1+1” та “УНІАН” в надії повернути свій вплив і стати для нас легальним ляльководом, як раніше.

І він щиро не розуміє, чого таким же шляхом не пішов Петро Порошенко, який замість старих добрих домовленостей не залишився осторонь, обрав пріоритетом інтереси держави, особисту відповідальність в політиці та прозорість в бізнесі.

Коломойському важко усвідомити логіку дій державника, як радянській людині важко зрозуміти користь від Євроасоціації, безвізового режиму, будівництва армії, створення автокефальної церкви, розвитку української мови, децентралізації тощо.

Тому що цей живий приклад деолігархізації відстав від сучасності, ментально залишився в минулому, хоча поки що не може з цим змиритися і стоїть на межі, за якою пряме співробітництво з Кремлем.

Щонайменше кілька його ляльок її вже перетнули.

Фото © Facebook Svetlana Kryukova