Зради і перемоги тижня. 21 – 27 грудня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 21 – 27 грудня 2018 рр.

ЗРАДА

В Одесі на місці парку «411 батарея» сталися сутички між активістами «Автомайдану» та поліцією.

Суд переніс розгляд кримінального провадження у справі колишнього депутата Миколи Мартиненка.

Комітет виборців України заявив, що 61 народний депутат пропустив 90% голосувань Верховної ради у грудні 2018 року. Нульові показники голосувань у Євгена Мураєва і Семена Семенченка.

На різдвяному ярмарку у центрі Львова стався вибух. причиною вибуху на різдвяній ярмарці у Львові стало порушення техніки безпеки, а саме використання газових балонів. Двоє осіб госпіталізовано до реанімаційного відділення у зв’язку з важкістю стану, трьох госпіталізовано в опікове відділення.

Італійські компанії постачали обладнання на завод агрофірми “Золота Балка” в окупованому Криму. Посольство України в Італії закликало італійське Міністерство закордонних справ та Загальну конфедерацію італійської промисловості Confindustria відреагувати та вжити заходів.

Служба зовнішньої розвідки засекретила дані про службові розслідування і стягнення щодо першого заступника голови СЗР Сергія Семочка.

Адвокат Масі Найєм подав заяву у Державне бюро розслідувань на генерального прокуратура Юрія Луценка, про кримінальне правопорушення за розголошення відомостей досудового розслідування в кримінально провадженні щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк.

ПЕРЕМОГА

В Україні запустили Єдину систему авіаційної безпеки та цивільного захисту Міністерства внутрішніх справ. Проект з авіабезпеки вдалося запровадити за рекордно короткий термін.

Через незадовільну організацію харчування особового складу міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення звільнити з посади начальника тилу ВМС капітана 1-го рангу Олександра Андруха та з військової служби начальника продовольчої служби бригади морської піхоти капітана Валерія Олександрова.

Президент Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.
Православна Церква України налічує приблизно 7 тисяч парафій. Про перехід з церкви Московського патріархату до Православної Церкви України оголосили чотири парафії на Львівщині, одна на Тернопільщині і одна на Хмельниччині. На Вінниччині – одна перейшла і більше 20 парафій оголосили про намір.

У Житомирській області президент Петро Порошенко передав військовим частинам Збройних сил України модернізовану та відремонтовану військову техніку і озброєння.

Два французькі вертольоти Airubus Н225 Super puma уже на службі в Нацгвардії та Державній службі з надзвичайних ситуацій України. Вертольоти Airubus Н225 Super будуть здійснювати авіаційну розвідку, доставку оперативних груп та рятувальників, зокрема в гірській місцевості та в акваторії Чорного і Азовського морів.

Експертна комісія Міністерства культури України ухвалила рішення про перенесення пам’ятника російському полководцю Алєксандру Суворову з подвір’я Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

В 10 областях України, де був запроваджений воєнний стан, зареєстровано на 26% менше злочинів, ніж зазвичай.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.