Робоча поїздка Президента до Дніпропетровської області (фото, відео)

Весь православний світ радіє створенню Православної церкви України – Президент у Дніпрі

Молимося разом із дніпрянами

Молимося разом із дніпрянами.Вчора я говорив з Його Всесвятістю Варфоломієм і він просив передати всім українцям слова великої радості. Бо створення Єдиної Церкви – це подія не України і не лише Вселенського Патріархату, це подія всього православного світу. І весь православний світ радіє.Звісно, Об'єднавчий Собор – це лише початок будівництва нової церкви. Їй є куди ширитися і як зростати. Бути предстоятелем Об’єднаної Церкви – не лише честь, це – відповідальність. Значною мірою, від предстоятеля залежить будівництво церкви. Бажаю Владиці Епіфанію успіху.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 17. Dezember 2018

 

Президент Петро Порошенко на Дніпропетровщині взяв участь у молебні у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України. Богослужіння провів Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

Президент зазначив, що Господь дарував українцям радість і дарував свою незалежну Православну церкву України. «Господь допоміг нам об’єднати всі церкви», – сказав Петро Порошенко і додав, що ще рік тому мало хто міг би сказати, що ця велика історична подія може відбутися. Глава держави також зауважив, що без волі Господньої це об’єднання не відбулося б.

«Безумовно, це подія церковна, але це і подія державна. Бо наявність власної незалежної церкви, точно порівнюється з Актом державної незалежності», – зазначив Петро Порошенко. Він також зазначив, що як у грудні 1991 року з Актом проголошення незалежності України наша держава отримала незалежність, так і зараз з проголошенням єдиної української церкви завершується будівництво незалежної держави. «Бо без незалежної церкви не може бути незалежної держави», – підкреслив Президент.

Президент поділився враженнями від участі у Об’єднавчому Соборі 15 грудня, де було створено Православну церкву України: «Це взагалі диво. Спочатку такі дискусії були, а потім така радість панувала у стінах святої Софії, тисячолітньої Софії, що Господь послав розуміння, ієрархи почули його і об’єдналися».

Водночас Президент додав, що з утворенням Православної церкви України процес об’єднання лише розпочався.

Він повідомив, що мав розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм, який привітав Україну з цією подією. «Це подія не лише України. Це подія не лише Вселенського Патріархату. Це подія всього православного світу. І весь православний світ радіє», – також зауважив Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що Томос про автокефалію Православної церкви України Митрополит Київський та всієї України Епіфаній отримає з рук Вселенського Патріарха Варфоломія у Стамбулі на Святвечір. «Я молю Господа, щоб 6 січня на наш Святвечір, напередодні нашого Різдва ми з Його Блаженством були в Константинополі на великій службі Божій. І на цю службу Україна чекала тисячу років», – сказав він.

Глава держави також наголосив на важливості берегти єдність всім українцям і не дати можливості п’ятій колоні зсередини країни підірвати нашу єдність і підтримку створення нової церкви.

Джерело

 

Президент відкрив дитячий турнір з міні-футболу «Слобожанське сузір’я» у новому спортивному комплексі

Сьогодні, напередодні Дня Святого Миколая, щасливий бути присутнім на чудовому спортивному святі – Новорічному турнірі з міні-футболу "Слобожанське сузір’я".Дуже важливо, що цей турнір відбувається у сучасному спортивному комплексі Слобожанської селищної об’єднаної територіальної громади. Тепер діти у Слобожанському мають можливість займатися спортом у не гірших умовах, ніж у Дніпрі і у Києві. Це є символ змін у країні. Символ децентралізації і об'єднання місцевих громад.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 17. Dezember 2018

 

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко відкрив новорічний турнір з міні-футболу «Слобожанське сузір’я» у новозбудованому спортивному комплексі Слобожанської селищної об’єднаної територіальної громади.

«Дуже важливо, що ми сьогодні відкриваємо не лише турнір. Дуже важливо, що він відбувається в новому спортивному комплексі. Це перший турнір в цьому комплексі», – звернувся Глава держави до присутніх. Він нагадав, що пообіцяв бути присутнім на першому турнірі під час відкриття нового дитячого садка у цій же громаді.

«Ми тримаємо своє слово. Це є символ того, як змінюється країна. Це є символ децентралізації. Символ, коли громада об’єдналася, коли вони мають достойного керівника, який дбайливо піклується про витрачання кожної копійки бюджетних коштів – коштів місцевого бюджету. Бо громада має нарешті ці кошти», – сказав Петро Порошенко.

Він зазначив, що за рахунок об’єднання зусиль громади, обласного і державного бюджету вдалося зібрати необхідні для будівництва комплексу 125 мільйонів гривень. Завдяки цьому комплекс було збудовано в надзвичайно короткі терміни, підкреслив Президент.

«Для кого це робиться? Для дітей, які нарешті мають можливість у нас, в Слобожанському, займатися спортом не гірше, ніж у Дніпрі чи в Києві. А це є піклування про людей. Це є захист людей. І на цьому не зупиняємося», – наголосив Глава держави

Він зазначив, що також здійснюються ремонти шкіл, а новий дитячий садок вже ефективно працює: «І це є ознака наших змін. Змін на краще».

За його словами, децентралізація нам можливість зараз будувати і розвивати міста і села. Дніпропетровська область сьогодні має унікальні здобутки, адже більше 80% її громад в сільській місцевості вже об’єдналися. «І люди самі визначають те, як розпоряджатися своїми грошима», – зауважив Президент.

Глава держави подякував всім, хто працює задля розвитку громади, а також тих, хто долучався до спорудження комплексу: «Я дуже дякую кожному з вас – хто молився за церкву, хто підтримує Україну, хто робить наше сьогоднішнє свято можливим. Хочу подякувати всім, хто долучався до будівництва цього комплексу, хочу подякувати всій команді за те, що так було все організовано».

«Коли людина працює на людей люди це відчувають», – додав Петро Порошенко.

Президент побажав юним спортсменам нових здобутків. «Я бажаю, щоб тут були перемоги і хай перемагає сильніший. Я бажаю, щоб ці діти виросли і жили в славетній державі Україна, яка до того часу обов’язково має стати членом ЄС», – сказав він, зазначивши, що членство в Європейському Союзі та НАТО є ключовим напрямком нашого розвитку.

Петро Порошенко також вручив капітанам команд футбольні м’ячі та зробив перший символічний удар по м’ячу.

Новорічний турнір з міні-футболу «Слобожанське сузір’я» проводиться облдержадміністрацією за підтримки Дніпропетровської обласної федерації футболу та Слобожанської об’єднаної територіальної громади Дніпропетровської області.

В змаганнях беруть участь 8 кращих команд області (діти 2008 року народження – 10 років), близько 100 осіб. Учасники змагань будуть нагороджені солодкими подарунками, кожна команда отримає сітку з 10 м’ячами. Переможці змагань будуть нагороджені кубками, медалями та грамотами. Турнір проводиться вперше, але очікується, що він стане традиційним і відбуватиметься щорічно.

Джерело

 

Попри війну розвиток медицини залишається в пріоритеті нашої політики – Президент

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпра відвідав сучасний медичний центр – комунальний заклад «Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр матері та дитини ім. проф. М.Ф.Руднєва», в якому проводять унікальні операції для немовлят.

Глава держави на зустрічі з медиками наголосив, що «створення такого сучасного медичного центру стало можливим завдяки реформі децентралізації» і підкреслив, що медицина залишається для нього одним з найбільших пріоритетів.

«Попри війну медицина та розвиток медичних закладів залишається в нашому пріоритеті. Ніхто в це не міг повірити у 2014 році, що так буде», – зауважив Петро Порошенко.

«Сьогодні ви робите унікальні операції, які рятують життя маленьких українців», – сказав Петро Порошенко, зауваживши, що раніше немовлята з проблемами зі здоров’ям мали дуже мало шансів на порятунок.

При цьому він підкреслив, що це стало можливим завдяки постачанню необхідного сучасного медичного обладнання, зокрема унікального в Україні дитячого ангіографа та сучасного реабілітаційного дитячого відділення.

«Це спільні зусилля, з одного боку програми децентралізації, з іншого – державного фонду регіонального розвитку», – зазначив Президент. «Але дитині не важливо звідки надійшли кошти, головне – врятувати життя і здоров’я», – додав Петро Порошенко.

Президент також відзначив важливість того, що клініка має можливості лікувати дітей-інвалідів.

Цей медичний заклад надає медичну допомогу новонародженим дітям, що потребують інтенсивного лікування та другого етапу виходжування, дітям з різноманітними хірургічними патологіями, а також вагітним, роділлям, породіллям та жінкам з гінекологічними захворюваннями.

Джерело

 

Президент: Україна демонструє стабільність економіки та змінює середовище для роботи бізнесу

Радий, що попри вир подій, мої зустрічі з молоддю залишаються традиційними. Молодь дала поштовх Революції Гідності, молодь першою сказала своє вирішальне слово тоді, коли країна мусила захищати свій європейський вибір. Ми йдемо власним, незалежним шляхом, що веде нас у Європу.Запевняю, що держава підтримає вас у ваших прагненнях. Саме для цього я створив державний Фонд Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді. Цей Фонд забезпечуватиме створення додаткових умов та інструментів для підтримки інтелектуальної та талановитої молоді. Переконаний, що завдяки молодим інтелектуалам по всій країні, ми зможемо утвердити наш європейський вибір, повернути Україну до родини європейських народів.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 17. Dezember 2018

 

Президент Петро Порошенко нагадав, що Україна вже провела низку реформ, які мала запровадити в рамках виконання плану дій для запровадження безвізового режиму поїздок до Європейського Союзу для українців. Однак він додав, що реформування країни на цьому не зупиняється і зміни продовжуються. Зокрема, це стосується і децентралізації, у реалізації якої Україні допомагали польські, німецькі та інші європейські партнери. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом міста Дніпро.

«Україна виконує всі заплановані завдання. Зараз ми отримали макрофінансову допомогу від Європейського Союзу 500 млн євро під дуже низький відсоток. Це фінансова підтримка реформ з боку Європейського Союзу», – зауважив Петро Порошенко.

За словами Президента, Україна також отримає до кінця року перші гроші з траншу Світового банку. І це також є підтримкою наших реформ.

Глава держави також висловив сподівання, що Україна отримає рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду щодо надання чергового траншу. «І коли це відбудеться наші золотовалютні резерви наблизяться до 20 мільярдів», – додав він.

«Це є стабільність національної грошової одиниці і стабільність економіки, стабільність банківської системи», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, за перше півріччя цього року Україна експортувала до ЄС товарів і послуг на 11 млрд 200 млн доларів. «І таку співпрацю ми поглиблюємо і надалі», – підкреслив Президент, додавши, що частка ЄС в торговельному обороті збільшується і нині вже перевищує 42% і наближається до 50%.

«І це надійний ринок, який нам ніхто не закриє. І точно можна бути впевненими у власному майбутньому. А Росія нехай сидить зі своїм ембарго», – сказав Глава держави. Він нагадав, що Росія запровадила ембарго ще до початку гібридної війни проти України на українську продукцію металургійної, аграрної, хімічної галузей тощо. «А потім просто ввела ембарго на все і перекрила газ», – зауважив Петро Порошенко.

«Причини ембарго – політичні. Причини ембарго – українську націю хочуть поставити на коліна», – також зазначив він.

Президент підкреслив, що попри величезні видатки на оборону, ми знайшли вихід із кризи і знайшли можливість залучати інвесторів і працювати на розвиток економіки. «Цьому допомогли поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі (з Євросоюзом – ред.), очищення банківської системи», – сказав він.

«Ми рішуче змінюємо середовище для бізнесу», – сказав Петро Порошенко та нагадав, що Україна посіла вже 71 місце в рейтингу Світового банку Doing business.

Джерело

 

Ви є зразком і гордістю країни – Президент в Дніпрі зустрівся з ветеранами АТО

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Дніпро відвідав Музей Героїв АТО, де представлена інформація про подвиги українських героїв, які віддали своє життя захищаючи Україну від російської агресії.

Президент зустрівся з ветеранами АТО – добровольцями, які стали на захист Батьківщини в найскладніші моменти військового протистояння у 2014-2015 роках. Багато з них продовжують нести службу по захисту України.

«Сьогодні дуже важливий день, коли держава віддає шану і повагу тим, хто врятував державу в найважчі дні початку російської воєнної агрсеії, в дні, коли фактично не існувало Збройних Сил, коли перший удар прийняли на себе добровольці», – сказав Президент.

«Добровольці, які за покликом душі, взявши до рук зброю робили те, що мали робити справжні чоловіки і жінки – боронити кожен клаптик української землі», – додав Петро Порошенко.

«Кожен з вас і на фронті поводився так, що є зразком і гордістю для армії будь-якої країни. Українці є найкращими воїнами», – підкреслив Глава держави.

Він також наголосив, що в найкоротшій термін Україна побудувала армію – одну з найсильніших армій в Європі.

Президент привітав воїнів-добровольців зі створенням Помісної церкви України. «Де будуть молитися за український народ, а не за російський, за українське військо, а не за російське. Де будуть молитися за українську владу і українську державу. Це означає одне – Господь з нами», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави нагородив воїнів-добровольців державними нагородами та подякував за сумлінну службу українському народові.

Джерело

 

Президент надав статус національний Дніпровському музично-драматичному театру ім.Шевченка: Без культури немає держави

Президент Петро Порошенко підписав Указ про надання Дніпровському академічному українському музично-драматичному театру імені Тараса Шевченка статусу національний.

Глава держави під час зустрічі з творчою інтелігенцією Дніпропетровщини привітав дніпрян та колектив театру. «Без культури нації точно немає держави. Це добре розуміли лідери Української революції, століття якої ми відзначаємо цього року», – наголосив Петро Порошенко. Він додав, що Україна шанує великий спадок революції, який не змогла знищити радянська імперія – Національна бібліотека, симфонічний оркестр, академія наук, музеї, український правопис.

«Досі з нами і театр, який народився в час революції. Тоді був створений перший Державний драматичний театр, якому випало пережити немало подій… Особливо вдячний колективу театру за постійну волонтерську діяльність, за концерти та вистави у військових частинах, шпиталях, за ваші поїздки на фронт, на схід України з виставами, де багато хто заново відкриває завдяки вам українську мову, культуру, театр», – зауважив Президент. Глава держави зазначив, що театру виповнилося 100 років – він завжди був і залишається одним із провідних закладів культури України.

Президент підкреслив, що Дніпровський край – це земля козацьких Січей, і нині козацька слава надихає сучасне українське військо – живе у нових назвах бригад і у серцях воїнів, які боронять українську землю. «У цій боротьбі наша армія спирається на всенародну підтримку. І в історію цієї підтримки особливі сторінки вписані вашим краєм. Дніпро став східною фортецею українського духу на сході держави, об яку розбилася російська агресія. Ми назавжди запам’ятаємо роль Дніпра у створенні всенародного опору ворогові, у волонтерському русі, у порятунку поранених, у підтримці тих, кого війна змусила залишити рідний дім, покинувши окуповану Донеччину і Луганщину», – наголосив Глава держави.

«Слава мужнім і патріотичним дніпровцям. А ще ми знаємо, що земля над Дніпром своїми талантами здавна живила українську культуру. Не перелічити всіх талантів, народжених тут. Але не перелічити і всіх втрат, яких зазнав ваш край разом з усією Україною у буремному ХХ столітті», – додав Президент, нагадавши про Голодомор, який тяжко викосив Придніпров’я, та «розстріляне відродження». «Кремлівські кати хотіли щоб ця земля забула українську мову і культуру. Але не вийшло», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив, що п’ятий рік Україна бореться з російською агресією. «Війна триває не лише на полі бою. Культура, мова, історична пам’ять стали зброєю у боротьбі за нашу свідомість. Російська агресія проти України точно готувалася задовго, і передувала їй окупація Росією культурного та інформаційного простору України», – наголосив Президент. За його словами, засилля російського продукту в українському інформаційному середовищі мало на меті поступове знищення українського культурного обличчя через нав’язування українцям ідеї «русского міра» та інших пропагандистських, ворожих для України ідей.

Президент підкреслив, що Україна рішуче відповілаа на цей виклик. «Ми зараз деколонізуємо свою колективну пам’ять. Впали імперські концепти «єдиного народу» чи «спільної історії». Україна більше не є «молодшим братом». Величезну роль у цьому відіграла політика декомунізації, яку ми повели з 2014 року. 23 роки потрібно було для того, щоб до цього дійти», – наголосив Глава держави. Він підкреслив, що українська мова усвідомлюється як одна з засад державності і є вагомим чинником самовизначення громадян та єдності суспільства.

Президент наголосив, що за останні 4 роки було зроблено багато кроків – збільшилася з 5% до 55% частка української музики на загальнонаціональному радіо. На телебаченні процес іде повільніше через необхідність більших ресурсів для створення якісного конкурентоздатного продукту, але відбуваються зміни. За словами Президента, подібний тренд означився й у кінопрокаті, де з’явилося україномовне вітчизняне кіно, яке збирає повні зали кінотеатрів, окрема увага розвитку патріотичного кіно. Водночас Петро Порошенко наголосив, що мовно-гуманітарна політика розвиток української мови органічно поєднує з повагою до прав громадян України, які спілкуються російською, кримськотатарською та іншими мовами.

Джерело

Автор