Результати роботи органів прокуратури 27.11 – 04.12.2018 (інфографіка, брифінг, відео)

 

Завершення збору врожаю та початок зимового сезону не стали причиною падіння зацікавленості деяких ділків до сільськогосподарських земель. Лише за минулий тиждень органам прокуратури вдалося повернути законним власникам близько 89 га на загальну суму понад 18 млн грн. Порушення норм земельного законодавства виявили та чітко відстояли свою позицію у судових інстанціях прокуратури Вінницької, Донецької, Львівської, Херсонської та Черкаської областей.

Також представники публічного обвинувачення успішно вирішили питання з повернення державі та місцевим громадам коштів та майна всього на суму понад 6 млн грн. Рішення судів стосувалися: відшкодування обов’язкових платежів до бюджету, повернення несплачених боргів, приміщення комунальної власності, майна навчального закладу та визнання недійсним договору купівлі-продажу спеціальних виробів для підприємства вугільної промисловості.

Минулого тижня правоохоронці зафіксували 5 випадків отримання громадянами неправомірної вигоди. На хабар спокусилися – поліцейський, митник, службовець державної наукової установи та державний виконавець. Із пропозицією хабара затримали адвоката. Розмір неправомірної вигоди коливався від 2,5 тис грн до 30 тис дол США.

Всього цього року органами прокуратури задокументовано 8890 випадків корупційних злочинів. До суду скеровано 3024 обвинувальні акти і 638 осіб вже отримали реальні вироки.

Джерело

Автор