Президент України прийняв Міністра закордонних справ Республіки Польща (фото)

Президент України Петро Порошенко прийняв Міністра закордонних справ Республіки Польща Яцека Чапутовича.

Глава Української держави подякував польській стороні за активну підтримку України в контексті акту збройної агресії Російської Федерації у Керченській протоці. Було наголошено на важливості негайного та безумовного звільнення українських моряків та повернення трьох українських суден.

Глава польського МЗС передав також від всіх країн-членів ЄС слова солідарності і підтримки Україні в її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

Сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного.

Йшлося про подальше підтримання інтенсивного політичного діалогу на найвищому рівні, розширення співпраці у сферах торгівлі та економіки, оборони, енергетичної безпеки та прикордонного співробітництва.

Окрему увагу було приділено взаємодії двох країн на євроінтеграційному та євроатлантичному напрямах, а також у рамках міжнародних організацій.

Сторони скоординували кроки з метою використання авторитетних міжнародних площадок (Ради Безпеки ООН, Ради міністрів ОБСЄ, Ради ЄС) для негайного відновлення свободи судноплавства в Азово-Керченській акваторії та деескалації ситуації в регіоні.

Джерело

Автор