Робоча поїздка Президента до Чернігівської області (фото, відео)

У випадку введення військового компоненту воєнного стану грошове забезпечення військовослужбовців підвищать – Президент

Під час режиму воєнного стану права ЗСУ значно збільшуються. Зараз воєнний стан впроваджується для того, аби законодавчо і конституційно захистити українського воїна. Надати йому всі необхідні умови, щоб він міг виконувати свій святий обов'язок – боронити Україну. Сьогодні, під час відвідування 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗСУ на Чернігівщині, особисто подякував нашим військовим за захист української землі.#ЗахистимоУкраїну

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 28. November 2018

 

Президент Петро Порошенко під час відвідання 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України наголосив, що у випадку вторгнення Росії і введення військового компоненту воєнного стану буде підвищено грошове забезпечення військових.

«Ми робимо все можливе для того, щоб забезпечити підвищення фінансування. Хочу наголосити, що за моїм дорученням РНБО прийняла рішення про те, що з 1 січня 2019 року рівень грошового забезпечення в армії підвищується мінімум до 10 тис. грн на місяць. Сьогодні доручив підготувати відповідні документи, якщо ми введемо військовий компонент воєнного стану, у випадку вторгнення, підвищення буде з цього дня. Необхідні доплати будуть зроблені і тим, хто воює в зоні операції Об’єднаних сил, і в умовах передислокації, в умовах агресії прошу забезпечити, щоб цей рівень захисту був введений негайно», – наголосив Верховний Головнокомандувач.

У разі факту наземної агресії РФ проти України на суходолі, дав завдання підготувати документи та запровадити підвищене грошове забезпечення для українських військових не з 1 січня, як планувалося, а з дня початку агресії. Відповідне доручення поставив під час відвідання 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗСУ на Чернігівщині.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 28. November 2018

 

Глава держави також наголосив, що модернізація і оновлення техніки, зброї, засобів радіоелектронної боротьби і все, що може захистити Україну, є першим пріоритетом української влади.

Президент також поцікавився умовами перебування в центрі, зокрема харчуванням. «Це також було пріоритетом. Нас дуже намагалися атакувати за це. А хто атакував? Фірми-корупціонери, які постачали всякий непотріб українським воїнам. Ми прийняли вольове рішення і забезпечили … нову систему харчування», – наголосив Глава держави.

Він також додав, що значна увага приділяється будівіництву житла для військових, в тому числі за рахунок конфіскованих грошей, які були вкрадені у держави Януковичем. Президент розповів, що 184 гуртожитка для 23 тис. контрактників мають побудувати в 2018 році і в першій половині 2019 року.

Джерело

 

Президент зустрівся з танкістами на полігоні: Нам потрібно зараз в будь-який момент дати відсіч агресору

Українським воїнам необхідно підвищувати майстерність та рівень бойової підготовки, щоб у разі наземної агресії ворог зазнав поразки та заплатив високу ціну за безвідповідальне рішення про вторгнення на територію України. Нам важливо тримати порох сухим та бути готовими у будь-який момент дати відсіч агресору. І сьогодні крім штатної чисельності наших бригад ми вже маємо сотні заяв від учасників АТО, які готові негайно повернутися до своїх військових частин і підрозділів. Вони готові захистити країну.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 28. November 2018

 

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ ЗСУ на Чернігівщині.

Глава держави оглянув навчальний центр, ознайомився з роботою нового динамічного тренажеру – мультимедійного комплексу, який імітує перебування у кабіні танку Т-64, та поспілкувався з військовими, які проходять в ці дні навчання на полігонах центру, зокрема з танкістами. Тренажер дозволяє здійснювати одночасну підготовку не лише командира та екіпажу танку, а й цілої танкової роти та відтворює дуже реалістичні умови бою.

Верховному Головнокомандувачу ЗСУ також було продемонстровано тренування підрозділів в умовах бою та бойове злагодження танкових підрозділів на смузі перешкод. В навчальному центрі працює школа снайперів, школа танкістів, медичний центр, сержантська школа, школа загальновійськової підготовки. Навчання здійснюється за участю наших партнерів з НАТО.

«Більшість з вас вже знають, що таке бойові дії, більшість з вас заслуговують шану і повагу України за те, що у важку хвилину ви стали на захист української землі та українського народу», – сказав Президент.

При цьому Глава держави підкреслив, що «зараз нам треба підвищувати майстерність та забезпечити ефективну підготовку для того, щоб у випадку необхідності ворог зазнав поразки, заплатив високу ціну за безвідповідальне рішення про вторгнення на українську територію».

«Тут позиція має бути абсолютно чітка – якщо ми маємо скоротити період бойового злагодження, прискорити бойову підготовку і забезпечити відповідно до графіка передислокацію підрозділів до кордону з Російською Федерацією, де ми очікуємо можливого початку сухопутної агресії», – сказав Президент під час спілкування із командувачем Генерального штабу, Міністром оборони та командиром частини.

«Нам потрібно зараз тримати порох сухим. Нам потрібно зараз в будь-який момент дати відсіч агресору», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що крім штатної чисельності військових бригад та резерву першої черги, «ми сьогодні маємо вже сотні заяв учасників АТО, готових негайно повернутися до своїх частин і підрозділів, використати свої знання і той рівень бойової підготовки для того, щоб захистити країну».

Верховний Головнокомандувач ЗСУ подякував танкістам за високий бойовий дух та готовність захищати країну: «Танкісти – це завжди еліта Збройних Сил. Дуже непроста служба, але надзвичайно ефективна, коли ти хочеш вразити ворога. Я радий сьогодні бачити ваші посмішки, впевненість, спокій».

«Нам є чим захистити рідну землю. Перемога точно буде за нами, бо ми б’ємося за своє – за нашу Україну, за нашу землю, за наш народ», – сказав Президент.

Глава держави також підкреслив, що українська влада робить усе можливе, щоб створити для захисників України усі умови для несення служби від повноцінного харчового, речового забезпечення до достойної оплати ратної праці та комфортних умов проживання в сучасних військових гуртожитках.

«Ми з вами боронимо рідну землю і рідний народ, рідних людей – членів наших родин, дружин, дітей, друзів. Ми не дамо їм жодного шансу вторгнутися в Україну» – наголосив Президент.

Джерело

 

Наша велика нація заробила право мати власну церкву – Президент про автокефалію української церкви

У ці хвилини проходить Синод Вселенського Патріархату. Де його Всесвятість приймає рішення по багатьох питаннях. І вся Україна молиться, щоб серед цих питань було прийняте питання Томосу.Чому це так важливо? Наша велика нація заробила право мати власну церкву, а не церкву, яка керується з Москви. Як можна ходити до церкви, якщо служба Божа там починається з молитви за Кирила, за Путіна, за російське військо? Що вони мають до України?Я під час учорашнього інтерв’ю світовим телеканалам сказав: пане Путін, забирайтеся з України! Бо це єдине побажання українського народу. Вам нема тут що робити. Ми самі без вас розберемося, куди нам рухатися. І рух України – в Європу, геть від Москви!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 28. November 2018

 

Незалежність української православної церкви та отримання Томосу про автокефалію – одне із ключових питань українського державотворення. Про це Президент Петро Порошенко сказав під час відвідування Вознесенської церкви УПЦ КП та спілкування з місцевими жителями селища Козелець на Чернігівщині.

«Наша велика нація заробила право мати власну церву», – сказав Президент.

При цьому він особливо підкреслив, що церква в Україні не повинна бути під впливом держави і тим більше іноземної держави. За його словами, українці заслужили право «вже точно не мати церкву, яка керується з Москви».

«Як можна ходити до церкви, якщо служба Божа там починається з молитви за Кирила, за Путіна, за російське військо. Яке відношення вони мають до України?», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив важливість єдності нації у цьому питанні: «Коли ми єдині, ніхто нас не переможе».

«І ще одне, це прохання від Президента, будь ласка, саме зараз, на початку посту ваші молитви будуть почуті – помоліться за Томос, помоліться за нашу церкву», – звернувся Петро Порошенко до мешканців Козельця.

Джерело

 

Президент представив нового голову Чернігівської ОДА Олександра Мисника активу області

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 28. November 2018

 

«Перш за все дозвольте почати з того, щоб представити вам нового голову Чернігівської обласної державної адміністрації пана Олександра Мисника», – сказав Президент Петро Порошенко під час зустрічі активом Чернігівської області в ході робочої поїздки. Глава держави вручив новому керівнику ОДА посвідчення.

«Де народився, там і пригодився – пан Олександр з Чернігівської області. Має дуже амбітні плани. Президент йому довіряє», – зазначив він.

Президент також додав, що життєвий шлях нового очільника області переконує його, що будуть організовані рішучі кроки у напрямку розвитку регіону. «Впевнений, що вам по плечу і ті непрості завдання, які зараз складаються, виходячи із політичної обстановки, як внутрішньої, так і зовнішньої», – наголосив Глава держави.

Джерело

 

Президент: Кожен, хто законно розмитнює авто на «євробляхах», підтримує українських пенсіонерів

Президент Петро Порошенко нагадав, що Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє за визначений період часу власникам автомобілів на європейських номерах, які були ввезені в Україну із порушенням податкового та митного законодавства, офіційно оформити їх та заплатити відповідні податки. І ці кошти будуть спрямовані виключно на підтримку незахищених верств населення, а саме українських пенсіонерів.

«Зараз запущена програма про надання дозволу на пільгове розмитнення так званих «євроблях». Ніхто не дасть більше перекривати вулиці, або робити неподобства. Чому людина, пенсіонер, купуючи хліб чи ліки, податки платить, а їм дано можливість податки не платити? Це руйнація держави і ніхто на це не піде. І це несправедливість по відношенню до чесних платників податків», – підкреслив Глава держави під час зустрічі з управлінським активом Чернігівської області.

Він зазначив, що власники авто з європейськими номерами отримали можливість, за умови швидкої оплати, оформлення і розмитнення машини, мати знижку в сумі податку.

«Куди підуть ці гроші? В Пенсійний фонд. Для чого? Компенсувати дефіцит і мати можливість забезпечити індексацію пенсій тим, хто отримує пенсію на рівні мінімальної. Скільки? Скільки зберемо», – пояснив Петро Порошенко.

«Вважайте, що кожен, хто розмитнює машину підтримує пенсіонера. Ці кошти напряму будуть через спеціальний фонд йти до Пенсійного фонду», – додав він.

Глава держави зазначив, що таким чином через такі інструменти держава буде захищати людей.

Джерело

 

Воєнний стан покликаний посилити захист узбережжя Азова від штурму з моря – Президент

Президент Петро Порошенко детально пояснив мотиви та послідовність дій української влади щодо введення воєнного стану в нашій державі.

«Сьогодні вже офіційно, на підтвердження нашої розвідувальної інформації, російський ТАСС повідомив про встановлення нових ракетних дивізіонів в Криму. Що вони там роблять?», – сказав Президент на зустрічі з управлінським активом Чернігівщини під час представлення нового очільника області. При цьому Глава держави зазначив, що в чотири рази збільшилася чисельність ворожих збройних сил, яка розміщена вздовж кордонів України, включаючи далекобійну артилерію, танки, ударні та розвідувальні літаки.

«Це зрозуміло усьому світові, крім окремих безвідповідальних представників української опозиції», – зазначив Петро Порошенко.

Введення воєнного стану покликано захистити українського воїна, щоб «воїн діяв під захистом закону». «Щоб не втрачати ні хвилини у випадку відкритої повномасштабної наземної воєнної агресії, коли буде усе задіяно, починаючи від мобілізації і закінчуючи функціонуванням штабів територіальної оборони, створення Ставки Верховного Головнокомандувача», – додав Президент.

«Захистити людей – це наша основна мета. Не дати далі прорватися агресору і змусити його заплатити високу ціну за таке безвідповідальне рішення», – сказав Глава держави.

Президент зазначив, що воєнний стан покликаний також і посилити захист узбережжя Азовського моря для того, щоб не допустити штурму з моря.

«Вони (росіяни – ред.) перекидають зараз з усіх флотів в Чорне і Азовське море. Скажіть, виправдано було рішення Президента про запровадження воєнного стану? Очевидно. Навпаки, було б безвідповідально, якщо б ми не діяли відповідним чином», – сказав Президент про ситуацію в Азовському морі.

Президент також застеріг, що країна-агресор активно продовжує використовувати дезінформацію з метою дискредитувати дії української влади.

«Крім воєнного стану, крім загрози агресії, у нас ще є ризики активного підспівування Москві нашими популістами. От сьогодні Путін проголосив, що розстріл українських кораблів – це провокації української влади», – зазначив Петро Порошенко.

«Ну як? А потім думаєш – коли були події в Солсбері, хіба вони по-іншому говорили? Так само брешуть. А гасло «их там нет»? Так само брешуть. Нам це все зрозуміло. А як це переспівують окремі українські політичні партії, які на окремих каналах вчора намагалися довести, що українці самі винні – чому вони туди послали кораблі?», – сказав Президент.

«Так це наше море, це наші порти. І ми ніколи не будемо питати дозволу як нам ходити по своїй території», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент на Чернігівщині: Область треба захищати, бо кордон з Росією не є кордоном дружби

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час зустрічі з управлінським активом Чернігівщини особливо відзначив важливість проведення необхідних заходів із підготовки області на випадок введення військового компоненту воєнного стану. Згідно із підписаним Главою держави законом, Чернігівська область увійшла у перелік областей, де введено воєнний стан.

Глава держави повідомив, що відповідно до воєнного стану запланована передислокація частин ЗСУ для унеможливлення подальшого просування ворога на територію України. При цьому він відзначив, що будуть укріплені та посилені, зокрема й кордони Чернігівської області, яка межує з країною-агресором.

«Область треба захищати, бо кордон з Росією не є кордоном дружби», – особливо наголосив Президент.

Джерело

 

Президент вчергове наголосив на важливості збереження сільських відділень «Укрпошти»

Під час зустрічі з громадсько-політичним активом Чернігівської області Президент Петро Порошенко акцентував на проблемі забезпечення повноцінної роботи «Укрпошти», особливо в сільських районах та недопущення закриття її відділень.

«Була президентська ініціатива виділити 500 млн грн «Укрпошті» для компенсації збитків. Не для того, щоб вони собі зарплати підвищували, не керівництву, а забезпечити захист листонош, яких ви намагаєтеся вичавити з «Укрпошти». Ні, ми цього не дозволимо і це наша з вами спільна боротьба», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент додав, що має абсолютно чітку інформацію про ситуацію із закриттям сільських поштових відділень.

«Закриті відділення пошти відновити», – підкреслив Президент. При цьому він наголосив, що «це не просто відділення пошти, а це зв’язок людини похилого віку з усім світом».

«А вони такі самі громадяни, мають право на захист», – зауважив Петро Порошенко та наголосив, «що коли кожна копійка платника податків «на вагу золота» в умовах воєнного стану», він вимагає знайти ресурс для забезпечення «Укрпошти».

«Не дати звільняти листонош. Дати їм нормальну зарплату. Не дати закривати відділення в сільській місцевості і не дати підвищити тариф на доставку пенсій пенсіонерам, бо вони не самі заможні в державі, і потребують нашого захисту», – сказав Президент.

Він доручив новопризначеному керівнику Чернігівської області проконтролювати виконання цього питання.

Джерело

 

Президент поставив задачі для роботи новому керівнику Чернігівської ОДА

Президент Петро Порошенко під час представлення нового голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Мисника громадсько-політичному активу, поставив новому очільнику низку задач із розвитку області та продовження започаткованих реформ.

«Вперше державний бюджет України буде складати більше одного трильйона гривень. Ми майже втричі збільшили видаткову частину бюджету у порівнянні з 2013 роком», – зауважив Глава держави.

Президент також зазначив, що 52% зведеного державного бюджету складають бюджети місцеві, а це є реальним результатом децентралізації. «І лідери громад відчули на собі преваги децентралізації… зростає бюджет розвитку, зростають можливості голови (громади – ред.). Зростає фінансування програм і скорочується відстань від громади до влади, яка здатна приймати рішення», – зазначив він.

Глава держави підкреслив, що пишається тим, що децентралізація була започаткована в області ще під час його приїзду на Чернігівщину у 2014 році. «Тоді ніхто не вірив – хто ж добровільно віддає владу і гроші? Влада була в Києві, чого ж її віддавати на місця?», – нагадав Петро Порошенко першу реакцію на цю реформу.

«На сьогоднішній день місцеві бюджети більше ніж державний бюджет. І той, хто по-справжньому працює, той заробляє гроші і без погодження з Києвом забезпечує зростання життя в громаді», – підкреслив він.

«Перше завдання – це оборона. Друге завдання – це захист людей», – звернувся Глава держави до Олександра Мисника. «Жодна бідна людина не має постраждати. Кожна бідна людина має бути захищена субсидією», – підкреслив Президент важливість максимального спрощення доступу до субсидій громадян, які їх потребують.

«Не дати дискредитувати реформи», – особливо наголосив Петро Порошенко.

За його словами, Чернігівщина є одним із лідерів створення об’єднаних територіальних громад. Президент підкреслив, що має бути знайдено можливість законодавчо забезпечити проведення чергових виборів в об’єднаних громадах, попри особливий правовий режим. «Як воєнний стан не може пересунути президентські вибори, так і нам потрібно зробити все можливе для того, щоб знайти можливість провести вибори в об’єднаних територіальних громадах», – зазначив він.

Петро Порошенко зауважив, що це також буде одним із завдань нового голови ОДА – пошук порозуміння у питанні забезпечення захисту волевиявлення громадян.

Він також зазначив, що кожен член громади повинен бути повністю проінформованим про плани розвитку громади у 2019, 2020, 2021 роках. Має бути середньострокове планування реалізації проектів розвитку громади і кошти громади не мають лежати без руху на депозитах. «Люди повинні краще жити вже зараз», – підкреслив Глава держави.

За його словами, важливим фактором розвитку області є і залучення інвестицій. «Чернігівщина також тут не пасе задніх. І за інвестора треба боротися», – підкреслив Президент.

Петро Порошенко також наголосив на важливості розвитку проекту сільської медицини. Він нагадав, що Генеральна прокуратура повернула в бюджет 1,5 млрд доларів, вкрадених у держави колишнім керівництвом. «Серед пріоритетів, на які вони мають бути використані, були – оборона країни, в тому числі і будівництво гуртожитків для військовослужбовців-контрактників,… і кошти були спрямовані на сільську медицину», – зазначив Президент.

«Ми маємо захисти конституційне право кожного мешканця села на надання якісної медичної допомоги», – підкреслив Петро Порошенко та додав, що проект сільської медицини передбачає і розвиток телемедицини, яка розширить можливості для отримання висококваліфікованої лікарської допомоги у сільській місцевості та найвіддаленіших куточках держави.

Водночас Глава держави розкритикував темпи впровадження цього проекту будівництва сільських амбулаторій. «Сьогодні по Україні схвалено 513 проектів на суму більше 3 млрд грн., ще 250 млн грн. буде витрачено на закупівлю автомобілів для цих амбулаторій. Але мене не влаштовує, що поки що з цих амбулаторій будується лише трохи більше 90. Я такі темпи не сприймаю. Гроші є. І ми це маємо захистити», – резюмував він.

В рамках робочої поїздки Глава держави також ознайомився із роботою Центру надання адміністративних послуг Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

Джерело