Результати роботи органів прокуратури 23.10 – 30.10.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Сотні гектарів української землі знов повернули законним власникам. Це відбулося завдяки щоденній копіткій роботі працівників прокуратури. Вони постійно проводять моніторинг рішень органів влади, місцевого самоврядування та дій бізнес структур у галузі дотримання природоохоронного та землевпорядного законодавства.

За тиждень, що минув, найбільш результативною у цій сфері виявилася прокуратура Чернігівщини. Її працівникам через суди вдалося повернути державі понад тисячу гектарів та встановити межі ділянки природно-заповідного фонду. Другою за розміром повернутої площі стала прокуратура Тернопільщини. Їй вдалося позитивно вирішити питання щодо землі навчального закладу, у якого намагалися відібрати 520 га.
На користь прокуратур Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Миколаївської та Хмельницької областей також були ухвалені в судах відповідні рішення. Вони стосувалися повернення земель сільськогосподарського призначення, комунальної власності та територіальних громад загальною площею близько 2 тис. га на суму понад 74 млн.грн.

Позицію представників державного обвинувачення підтримали судові інстанції і в ході розгляду питань щодо повернення державі та місцевим громадам іншого майна та коштів на загальну суму понад 4,5 млн.грн. Зокрема, це стосувалося рішення тендерного комітету щодо закупівлі послуг з благоустрою, сплати заборгованості за оренду та повернення гідроспоруд.

Не обійшлося минулого тижня і без виявлення хабарників. Правоохоронці задокументували 9 фактів отримання та надання неправомірної вигоди. Серед затриманих – поліцейський, військовослужбовці, працівники військових комісаріатів, лікарні, інспектори з охорони навколишнього природного середовища та іноземний громадянин. Розмір хабарів коливався від 4 850 грн. до 3 тис.дол США.

Джерело

Автор