Верховна Рада прийняла Держбюджет-2019 у першому читанні

Mason Lemberg

Сьогодні, 18 жовтня, Верховна Рада прийняла бюджет в першому читанні.  Неймовірна подія, бо як ми всі добре пам’ятаємо, бюджет завжди приймався поспіхом “під ялинку”.

А причина прийняття бюджету в першому читанні 18 жовтня не проста – це необхідність виконання вимог МВФ і уникнення колапсу, який може статися, якщо програма співпраці з МВФ зазнає невдачі. Тобто сьогодні, по-суті, голосували саме за це. Голосували в першому читанні за загальні стратегічні показники, закладені в бюджеті на 2019 рік, бо все інше, якісь конкретні витрати, регулюється, коригується та змінюється до другого читання.

Але такі видатні знавці (можна сказать “експерти”) в бюджетному фінансуванні як пані Світлана Заліщук, як пані Ольга Богомолець, пан Сергій Каплін, пан Вілкул, пані Королевська, інші представники Партії Регіонів та пани зі Свободи та Самопомочі проголосували “ПРОТИ”, навіть не “Утрималися”, як то зробили панове Лещенко та Найєм.
А партія БЮТ проігнорувала голосування.

Та й взагалі цікаво виходить, бо Партія Регіонів, Самопоміч і БЮТ – це ті три партії, які протягом всього періоду перебування в Раді ігнорують голосування за бюджети. І коли у випадку опозиційної Партії Регіонів це ще зрозуміло, то така поведінка колишніх коаліціянтів із “проєвропейської коаліції” відверто дивує.

Судячи з постійного ігнорування бюджетних голосувань, їм би дуже хотілося, щоб Україна жила по порізаному бюджету, складеному ще Азіровим, без фінансування армії, та погашала Юліни кредити займами в Путіна.

Автор