Що сталося в Керчі? (фото, відео)

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Інформація про те, що сталося в Політехнічному коледжі окупованого міста Керч, від самого початку нагадувала повідомлення радянської преси про катастрофу в Чорнобилі. Нині відомо, що в результаті нападу на коледж загинули 19 людей і були поранені 53 особи. Відомо, що таку кількість народу увалив та поранив один підліток, що уявив себе послідовником двох виродків із американської школи «Колумбайн» (США, штат Колорадо), які у 1999 р. вбили 13 людей та поранили 36. Але все це ми знаємо зараз. Раніше ми чули, що в коледж хтось кинув пляшку з чимось вибуховим. Потім – що вибухнув газ. Потім – що вибухнув газовий балон (будівля коледжу не газифікована). Потім – що таки стріляли, але загинули лише кілька людей. І от маємо.

Що мені НЕ подобається в офіційній версії? По-перше, її цілковита фантастичність. В школі «Колумбайн» нападників було двоє з карабіном, самозарядним пістолетом, двома рушницями та кількома саморобними вибуховими пристроями, частина з яких не спрацювала через криворукість виробників-шмаркачів. У Політехнічному ж коледжі Керчі один підліток примудрився підірвати два вельми потужних вибухових пристрої (вибухи чула вся Керч), потім з одної єдиної мисливської рушниці вбити людей більше, ніж двоє вбивць у школі «Колумбайн», за умови що в Політехнічному технікумі жертви намагалися рятуватися, тоді як у школі «Колумбайн» чимало жертв залишалися на своїх місцях, бо думали, що йдеться про захоплення заручників.

Вдумайтеся на мить! Один 18-річний підліток примудрився зробити кілька бездоганних вибухових пристроїв, активувати їх, а потім ходив і розстрілював натовпи людей з мисливської рушниці – і ніде не помилився через нерви! Його зброя ніде не відмовила. І убив людей він більше ніж досвідчена банда ДиРи на 10-му блокпосту біля Волновахи 22 травня 2014 р. (там наші вояки теж були практично беззбройні). Мені одному здається, що розвідникам-контрактникам з 95-ї аеромобільної час заздрити вправності цього підлітка? І ще, за Політехнічним коледжем у Керчі стадіон і парк Войкова, тобто втекти з будівлі непоміченим – не проблема.

Сама біда з цим винуватцем! За озвученою версією підліток-убивця за якийсь час перед нападом придбав собі рушницю та приблизно 150 набоїв. Підліток, названий винуватцем трагедії, жив з матір’ю-одиначкою, яка працювала санітаркою у лікарні. Про «камені з неба» у кримських медпрацівників нині інфи повен інтернет. Парубок ніде не працював. У задачі запитується – за які кошти згаданий підліток придбав собі зброю та запас набоїв, гідний БК піхотинця в АТО? Протягом якого часу він розстріляв 150 набоїв з мисливської рушниці (в офіційній версії стверджується, що в нього «закінчилися набої»)? І головне – як про таку покупку та про вправи своєї дитинки з вибухівкою примудрилася не знати його мати? Невже не боялася, що дитинка раптом може зникнути з дому, аби потім повернутися з Донбасу без рук/ніг? У Криму нині таке не рідкість.

Чому я пишу про два вибухи, коли за офіційною версією він один? Та тому, що про кілька потужних вибухів говорять практично всі свідки. І навіть не про два, говорять і про три, і про чотири. Наприклад, навіть на фото видно, що вибухом рознесений хол коледжу. А ще був вибух у їдальні. Свідки, практично як один, говорять про те, що спершу пролунали вибухи, а потім залунали постріли, тоді як офіційна версія все змальовує з точністю до навпаки. Як таке могло бути?

Та й взагалі, в показаннях свідків постійно фігурують не рушниця, а автомати! З якого-такого дива? Ще – свідки розповідають, про якихось чоловіків, які намагалися пройти у коледж через вестибюль, були зупинені вахтеркою, але увірвалися, після чого хол розірвало вибухом. А ще свідки розповідають про те, що нападників було кілька та в масках. Що люди гинули не тільки в коридорах коледжу, а й на внутрішньому подвір’ї – і тому діти та працівники тікали з подвір’я й мусили дертися через паркан висотою у 2,5 м. Говорять, що важких постраждалих було більше 30 – їх везли до лікарень і швидкими, і громадським транспортом… Ви все ще хочете сказати, що все це зробив один 18-річний дрищ, аж ніяк не призер з кульової стрільби?

Звісно, у страху очі великі. Але. Свідки повідомляють багато різних деталей крім одної. Ніхто взагалі не каже, що розстріл у коледжі влаштував один підліток з мисливською рушницею. Кажуть про групу з автоматами.

Показова й реакція окупаційної влади. Від миті, коли стало відомо про теракт у Керчі, автор цих рядків був переконаний, що скоро знайдеться українська ДРГ, яка… Ба більше, про український слід встигли заявити ватаг колабораційного Госсавєта Криму Константінов і сенатор РФ Франц Клінцевич. Але… Поки населенню розповідали про пляшку у вікно і про газові балони, Політехнічний коледж оточили військові з автоматами (!) на БТРах (!!). Не надто круто? Також були евакуйовані діти й підлітки з усіх навчальних закладів та дитячих садків. Виходить, не на жарт перелякалися? Кого саме? Газового балону?

Всі ці деталі наводять на думку, що з історією цією щось нечисто, і що намагання покласти провину на одного підлітка з рушницею – це спроба приховати щось більш жахливе і зловісне, повноцінний теракт, гарно спланований і дуже ефективно проведений (результати кажуть самі за себе). А через це такий, який сильно загрожує і рейтингу Путіна, і позиціям кримського головколаборанта Гобліна-Аксьонова. Останньому після трагедії у Керчі час сушити сухарі.

Проблем у нього останнім часом – хоч топися. Під підпискою про невиїзд перебуває екс-ватаг колаборантської адміністрації Ялти Ростенко. У відставку влітку був відправлений міністр МВС Криму Абісов. На 11,5 років сів колишній заступник Гобліна-Аксьонова Казурін. І буквально в день трагедії в Керчі у Москві був затриманий ще один заступник Гобліна-Аксьонова Нахлупін – куратор дорожнього будівництва і енергетики Криму, як раз найбільш болючих матерій. Тепер – це. Вибір у Гобліна-Аксьонова наразі небагатий – або піти у відставку, або… звалити весь теракт на божевільного. Мовляв, ну, у Штатах же була школа «Колумбайн»? Загальна пошесть, мовляв.

Що ж сталося у Керчі? Хтось із старих кримінальних «заклятих друзів Гобліна» тепер риє під нього яму? Цілком можливо. Із виконавцями в Криму проблем теж нема – там зараз не пропхнутися від «героїв ДАП і Дебільцева», тільки з їхньої сторони. Особам, які свого часу самі обстрілювали своє ж мирне населення (тролейбусну зупинку в Донецьку, Луганськ влітку 14-го, тощо) для картинки на камери або задля штучного створення ненависті до «укропів», влаштувати бійню в технікумі справа техніки.

Можливий ще й інший варіант. Ще у 2009 р. теракт з потягом «Невський експрес» відкрив вельми цікаву обставину – наявність в Росії чималої кількості груп російських нацистів, які ненавидять Кремль, вважають чинну російську владу плутократами та корупціонерами, і в боротьбі з ними готових вдатися до терору. У 2010 р. російські нацики виявилися єдиними здатними на несанкціоновані владою масові протести – загибель лідера футбольних фанатів Єгора Свірідова у бійці з дагестанцями призвела у Москві до масових виступів російських нациків, апогеєм яких став бунт на Манежній площі. У 2014 р. Кремль не на жарт перелякався, коли окремі представники цих кадрів опинилися на Майдані у Києві, де вони явно переймали передовий український досвід переможних протестів. Але. Вибухонебезпечні кадри російських нациків були швидко спрямовані на Донбас, де вони мали всі шанси за Велику Росію бути героїчно намотаними на траки українських танків. Намоталися не всі. Частина повернулася в Росію з усіма навичками, притаманними терористам ДиРи, – віджимати у своїх, обстрілювати своїх та тероризувати своїх.

Якщо теракт у Керчі справа рук цих кадрів (з метою дестабілізувати обстановку), для Росії у мене дуже погані новини. Чудовисько, випещене Москвою проти нас, вже починає кусати своїх творців.

І Керч тоді – лише початок.

P.S. Для роздумів:

 

 

 

 

 


Алексей Петров

В ситуации с трагедией в Керчи масса версий.

Может, действительно у парня съехал шифер. Девушка бросила. Двойку по рисованию получил. Одногруппники не разделяют его восхищения Кхалом Дрого, и так далее. От перестановки возможных мотивов количество жертв, к сожалению, не уменьшается.

Но, как по мне, во всей этой истории есть один очень непонятный, если не сказать… фальшивый кадр. А именно снимок мертвого парня, который якобы в одиночку устроил бойню и после застрелился из «помпы» 12-го калибра. Иван Костенко может целую лекцию провести на тему «Скорость перезарядки помпового ружья. И как на точность стрельбы влияют дрожащие руки?»

Так вот, предполагаемый преступник лежит на левом боку, приобняв ружьё. Под головой лужа крови. Я сейчас не буду рассусоливать на тему, левша он был или правша? Если правша, то зачем чесать левое ухо правой рукой? И хватило бы ему длины рук, чтобы классически застрелиться в висок… Но если бы он приложил ствол ружья к голове и нажал на спусковой крючок, фотоснимок был бы совершенно другой…

 

Автор