Робоча поїздка Президента до Херсонської області (фото, відео)

Вихованці Херсонської державної морської академії є надійним фундаментом майбутнього вітчизняного флоту – Президент

У рамках робочої поїздки до Херсонської області Президент Петро Порошенко взяв участь в «Естафеті морських поколінь» з нагоди посвяти в курсанти Херсонської державної морської академії поповнення 2018 року.

Глава держави назвав Херсонську державну морську академію одним із провідних центрів морської освіти з потужною навчально-тренажерною базою. «Сьогодні найкращі сини і доньки України є серед курсантів», – зазначив він, додавши, що «той факт, що велика кількість хлопців і дівчат бажають стати курсантами означає, що є тверда віра у фантастичне майбутнє морської держави Україна».

«Вихованці вашого вишу є надійним фундаментом майбутнього вітчизняного флоту і продовжать славні традиції великої морської держави України», – зазначив Петро Порошенко.

Він підкреслив важливість того, що серед курсантів академії навчаються 108 курсантів з Криму: «Це стало можливим дякуючи тому, що Верховна Рада прийняла мої пропозиції і підписали закон, який дозволяє за спрощеною процедурою кримчанам демонструвати, що вони – це є Україна». Сьогодні на посвяті курсантів академії також присутні курсанти – кримчани.

Президент також зазначив, що в академії навчаються і іноземні студенти з різних країн світу. «Це свідчить про їх довіру до колективу навчального закладу та про високий авторитет вищого навчального закладу у світі», – сказав Президент зауваживши, що Херсонська державна морська академія – це зразок збереження та примноження національних традицій навчання і виховання, адже саме у Херсоні майже двісті років тому розпочалася підготовка морських фахівців у першому в Україні морському навчальному закладі.

Глава держави також зауважив, що мало хто знає, що після закінчення школи він вступив до вищої мореходки: «Тому що я мріяв про море…уже навіть встиг стати старшиною кубрика. А потім прийшли документи, що одночасно поступив до інституту міжнародних відносин. І доля позбавила мене морської стезі. Але ця романтика назавжди залишається в серці».

Петро Порошенко також зазначив, що морська академія в Херсоні тісно працює з міжнародними інвесторами, що дозволило вивести рівень тренажерної бази на світовий рівень. «Я особисто переконався у 2016 році під час відвідання вашого навчального закладу. Дуже важливий той факт, що очільник компанії-інвестора «Марлоу Навігейшн» пан Герман Іден присутній зараз на сьогоднішньому заході. Я твердо переконаний у фантастичних перспективах Херсонської державної морської академії», – додав Президент.

Курсантам морської академії Глава держави побажав «належним чином вчитися та опановувати професії, які так необхідні для мирної розбудови України».

Під час церемонії Петро Порошенко одяг гюйси курсантам-першокурсникам.

По завершенні урочистої посвяти відбулась церемонія вшанування героїв, що загинули за незалежність України. На води Дніпра було спущено вінки з квітів.

Глава держави також переглянув виступи курсантів з безпеки на морі. Президент звернувся до ректора Херсонської державної морської академії Василя Чернявського і запропонував надати курсантам відпустку за гарну підготовку та проведення церемонії посвяти. Василь Чернявський підтримав пропозицію Петра Порошенка і оголосив про чотириденну відпустку для курсантів.

Джерело

 

Президент: Наша армія здатна зупинити агресора і є ключовим елементом творення держави

Херсонська державна морська академія – один із провідних центрів морської освіти з потужною навчально-тренажерною базою. Сьогодні тут навчаються найкращі сини і доньки України. Особливо важливо, що серед них – 108 курсантів з Криму. Крим – це Україна!Вітаю курсантів Херсонської державної морської академії з посвятою. Бажаю вам належним чином вчитися, опановувати професії, які так необхідні для мирної розбудови України. Вітаю херсонців із прийдешнім Днем захисника! Слава Україні!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 13. Oktober 2018

 

«Нашу європейськість українцям доводиться захищати високою ціною. Україна вже, нарешті, має армію, яка здатна зупинити агресора», – наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на церемонії посвяти в курсанти Херсонської державної морської академії поповнення 2018 року, в ході робочої поїздки на Херсонщину.

Глава держави зазначив, що нову українську армію всі мали можливість побачити під час військового параду на честь 27-ї річниці нашої незалежності. «А я вчора переконався на Донбасі під час навчань, де військово-морські сили відбивали напад умовного противника із застосуванням бронетехніки, винищувачів, бомбардувальників, штурмових ударних гелікоптерів, морської піхоти, сил Національної гвардії, прикордонників. Вони продемонстрували дуже високу професійність. А також вчора в Широкино, за 650 метрів від ворожих позицій, де морська піхота України тримає оборону і зупиняє агресора», – розповів він.

Глава держави особливо підкреслив, що українська армія звільнила більшу частину території Донбасу, яка була окупована навесні 2014 року; локалізувала конфлікт і є запорукою повернення політико-дипломатичним шляхом Донбасу в Україну і України на Донбас.

«Це так важливо, тому що завтра ми будемо святкувати День захисника України. Це перестало бути святом хлопців лише за гендерною ознакою. 55 тисяч дівчат зараз служать в лавах Збройних Сил України. Я, користуючись нагодою, хочу привітати всіх захисників Вітчизни, які міцно тримають зброю в руках», – наголосив Петро Порошенко.

«З такими героями, з такою мужністю і відвагою, які притаманні нашим захисникам, Україна здатна подолати будь-які виклики і загрози, які випали на її непросту долю», – наголосив Петро Порошенко.

«Сильна армія – це наш з вами обов’язок перед прийдешніми поколіннями українців, у цьому наша шана світлій пам’яті борців за українську незалежність. Боєздатна армія – один із вагомих чинників, які дозволяють нам вести справді суверенну політику, політику незалежності, мати імунітет від будь-якого тиску ззовні. І захищатися проти п’ятої колони всередині держави», – додав Президент.

«Армія є ключовим елементом творення держави. Сильна, могутня, патріотична», – констатував Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент сподівається, що зміни до Конституції, які закріплять курс України до Євросоюзу та НАТО, будуть прийняті найближчим часом

«Естафета морських поколінь» з нагоди посвяти в курсанти Херсонської державної морської академії поповнення 2018 року

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 13. Oktober 2018

 

Президент Петро Порошенко сподівається, що зміни до Основного закону України, які закріплять євроатлантичні прагнення українського народу, будуть прийняті найближчим часом. Про це Глава держави сказав під час виступу на урочистій посвяті курсантів Херсонської морської академії поповнення 2018 року.

«Чотири роки тому український народ здійснив цивілізаційний вибір на користь європейського майбутнього, а декілька тижнів тому українська Верховна Рада підтримала пропозиції Президента щодо змін до Конституції щодо закріплення в Конституції європейського і євроатлантичного вибору українського народу», – нагадав Петро Порошенко.

«321 голос «за». Більш ніж конституційна більшість є твердою запорукою, що найближчим часом ці зміни до Конституції будуть прийняті», – додав Президент. Глава держави також висловив переконання, що ключ до цього європейського вибору – не лише у реформуванні економіки, правової та політичної системи. «Ключ до цього є і освітня реформа. Така за якою ми ввійдемо на рівних до європейського інтелектуального простору», – зауважив він.

Вдячний Херсону за надзвичайно теплий прийом!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 13. Oktober 2018

Джерело

 

Архієпископ Сімферопольський і Кримський подякував Президенту за зусилля у наданні автокефалії українській церкві: Ви не один – з вами Бог і український народ

Президент Петро Порошенко особливо наголошує на важливості утворення єдиної помісної православної української церкви, яка має одним із значущих елементів державотворення. «Одним із важливих елементів державотворення є наша українська помісна православна церква», – сказав Петро Порошенко під час виступу на урочистій посвяті курсантів Херсонської морської академії поповнення 2018 року.

Присутній на урочистостях Архієпископ Сімферопольський і Кримський, керуючий Кримською і Херсонською єпархіями Української Православної Церкви Київського патріархату Климент подякував Главі держави за його зусилля для ухвалення Синодом Вселенського Патріархату рішення про надання українській церкві автокефалії.

«Я згадую жовтень 2014 року, коли вночі, під кулями автоматів Ви стояли у Сімферопольському аеропорту. Ви були єдиним українським політиком, який наважився прибути в Крим. Тоді Ви нічого не могли зробити, бо були один. Але з Вами був Бог і він благословив Вас стати Президентом України», – зауважив Архієпископ.

Архієпископ Климент наголосив: «Сьогодні, під час війни, Ви намагаєтеся об’єднати український народ навколо єдиної помісної української церкви. Ви не один – з вами Бог і український народ. Прийміть нашу подяку і молитву, щоб Господь благословив Вас і всіх нас у славі Божій».

Глава держави зазначив, що 1030 років минуло з часу хрещення України святим рівноапостольним князем Володимиром, а Україна не мала своєї церкви: «З початку ми були в лоні Матері-церкви Константинополя, потім 332 роки Москва вкрала нашу незалежність…».

«І на сьогоднішній день вперше українцям повертається омріяне, мрія поколінь українців. Я думаю, що 11 жовтня день, коли Синод Вселенського Патріархату прийняв історичне рішення про надання українській церкві автокефалії назавжди золотими літерами буде вписаний в історію України», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент вручив нагороди переможцям футбольного турніру серед дитячих команд та турніру серед команд учасників АТО на Херсонщині

Вдячний Херсону за надзвичайно теплий прийом!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 13. Oktober 2018

 

 

Президент Петро Порошенко в рамках робочої поїздки на Херсонщину вручив нагороди переможцям обласного турніру з футболу серед дитячо-юнацьких команд і обласного турніру між командами із учасників АТО, присвяченого Дню захисника України.

«Надзвичайно приємно бути сьогодні на цьому стадіоні, привітати молодих гравців і, в першу чергу привітати чемпіонів і переможців, призерів. Ви великі молодці», – звернувся Глава держави до учасників церемонії.

Президент наголосив, що сьогодні церемонія відбувається на відреконструйованому стадіоні. «Подивіться, які зміни відбулися саме з цим стадіоном. Мені сказали, що до початку реконструкції тут займалося максимум 170 дітей. Сьогодні вже кількість тих, хто тренується, значно перевищила 800», – зазначив він.

Петро Порошенко додав, що на стадіоні тепер проводяться турніри, і не лише дитячі, а й серед учасників АТО. «Наші воїни, наші ветерани у своїх змаганнях доводять активну роль у житті нашої держави», – особливо відзначив Глава держави та привітав обласну і загальноукраїнську Федерацію з цими досягненнями.

«До речі, Україна повертає собі статус футбольної держави. Хочу подякувати всім, хто був причетний до проведення в Україні в травні поточного року фіналу кубка чемпіонів», – також зазначив він.

Президент також вручив сертифікат на початок будівництва нового стадіону «Таврія» для футбольного клубу «Таврія» та дитячої футбольної академії. «І не просто сертифікат, а ми беремо зобов’язання, що новий стадіон буде зданий. І футболісти Криму будуть відчувати, що Україна про них піклується і пам’ятає», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що футболісти Криму, Федерація футболу Криму мріяли і попросили, щоб було розпочато будівництво нового стадіону, де футболісти українського Криму зможуть тренуватися. «І нехай нас чує український Крим, який поки що під окупацією – ми пам’ятаємо про вас. Ми зробимо все щоб Україна повернулася до Криму, а Крим повернувся в Україну», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави разом з президентом Федерації футболу України також вручили футбольну форму для футбольного клубу «Таврія Сімферополь» та Дитячої футбольної академії для дітей переселенців з Криму.

В свою чергу, капітан ФК «Таврія Сімферополь» вручив Петру Порошенку футболку клубу. Глава держави подякував та зауважив: «На футболках «Таврії» ключовий напис: «Крим – це Україна».

Президент також вручив відзнаки найкращим гравцям турніру серед воїнів АТО, медалі та кубки капітанам команд турніру серед воїнів АТО. Глава держави вручив відзнаки найкращим гравцям дитячо-юнацького турніру, медалі та кубки капітанам команд дитячо-юнацького турніру.

Глава держави також оглянув інфраструктуру стадіону, де відбувалися змагання.

Під час нагородження молодих гравців, які змагаються на Херсонському обласному турнірі за Кубок Президента, оголосив дуже важливу новину.Сьогодні буде передано сертифікат на початок будівництва нового стадіону для Таврії, де зможуть тренуватися футболісти українського Криму. І нехай нас почують в Криму: Ми пам’ятаємо про вас, і зробимо все, щоб Україна повернула Крим, а Крим повернувся до України, в тому числі у галузі футболу.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 13. Oktober 2018

Джерело

 

Автор