Петро Порошенко взяв участь у церемонії вручення премії Global Teacher Prize Ukraine-2018 (фото, відео)

Вітання Президента працівникам освіти України із професійним святом

Дорога освітянська громадо!

Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем працівників освіти.

У цей непростий для нашої країни час ваша робота набуває особливої ваги.

Україна вже має армію, яка здатна зупинити агресора. Наше суспільство вже знаходить протиотруту для російської пропаганди, що має на меті нас розділити, ствердно об’єднується навколо власної церкви, міцнить українську мову. Праця та розум наших співвітчизників створюють основи для економічного відновлення і розвитку. І саме від освіченості, креативності та наполегливості ваших вихованців буде залежати подальший поступ до обраного народом європейського майбутнього.

Висловлюю вам, дорогі освітяни, сердечну вдячність за вашу багаторічну невтомну і плідну працю з виконання найвідповідальнішої місії — навчання та виховання молодих поколінь.

Вірю, що віддане служіння педагогів своєму покликанню, високий професіоналізм стануть запорукою подолання агресії, процвітання нашої Батьківщини, сприятимуть її поверненню до родини європейських народів.

Бажаю усім міцного здоров’я, мирного неба, щедрої долі та нових звершень в ім’я України.

Петро ПОРОШЕНКО

Джерело

 

Президент вчителям на церемонії Global Teacher Prize Ukraine: Ви робите велику справу – виховуєте майбутнє України

Радий вітати номінантів національної премії Global Teacher Prize Ukraine та брати участь у цьому важливому заході. Особливо приємно, що сьогодні серед найкращих вчителів України багато тих, хто спеціалізується саме на інклюзивній освіті. Це означає, що Україна виходить на абсолютно новий європейський рівень ставлення до особливих дітей.Вітаю усіх вчителів з професійним святом – низький уклін вам. Нехай на життєвому шляху нам зустрічаються тільки мудрі вчителі та здібні учні!

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 7. Oktober 2018

 

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь у церемонії вручення премії Global Teacher Prize Ukraine-2018, яка покликана відзначити досягнення українських педагогів.

«Подивіться, наскільки престижнішою стала професія вчителя зараз… Вони (номінанти – ред.) дуже впевнено почувають себе на червоній доріжці, впевнено почувають себе в якості номінантів. Вони з впевненістю дивляться в майбутнє, бо їм довірено найбільше і найважливіше – виховання майбутнього України», – наголосив Глава держави.

Петро Порошенко зауважив, що виховання і формування майбутньої особистості залежить від двох факторів – батьки і вчителі. «Все життя пам’ятаю своїх вчителів», – поділився Президент, додавши, що лише позавчора мав приємність відвідати свою школу у Болграді. Він зазначив, що в цьому закладі також навчалася декілька Прем’єр-міністрів Болгарії, перший ректор університету в Софії, засновник Національної опери, декілька міністрів тощо.

«Все це було би неможливим, якби не його величність – вчитель. Вчитель, який формує особистість, який вчить не боятися. Мені дуже сподобалися ваші слова – «не боятися вчитися». І не переставати вчитися все своє життя», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що однією з найважливіших реформ в Україні є освітня. «І ця реформа вже починає приносити свої плоди. Хто має будь-які сумніви з цього приводу – прийдіть і подивіться на сучасних першокласників (які навчаються – ред.) за програмою «Нова українська школа». Подивіться, як вони біжать до школи, бо їм там подобається. Подивіться, як їх зустрічають вчителі. І це вже величезні зміни, які відбуваються, бо вони вже виховуються по-іншому», – підкреслив Президент.

Глава держави також особливо відзначив серед номінантів вчителів, які спеціалізуються на інклюзивній освіті. Президент підкреслив, що його дружина Марина Порошенко багато уваги приділяє дітям з особливими потребами, в тому числі їхній освіті. «Це правильно. Це нормально. Бо, насправді, це не просто інше ставлення до дітей з особливими потребами, а це є те, що Україна виходить на абсолютно новий європейський рівень ставлення до таких дітей і людей», – зазначив він.

«Дітей ви виховуєте патріотами. Дітей ви виховуєте в любові до України. Дітей ви виховуєте майбутніми інтелектуалами. І низький уклін вам за це», – звернувся Президент до вчителів. Він також подякував педагогам за навчання англійській мові співробітників поліції, вчителям, які виховують переможців олімпіад.

«Ви робите велику справу. Дякую вам, його величносте вчителю», – сказав Глава держави.

Президент також вручив подарунки вчителям.

Джерело