Зради і перемоги тижня. 21 – 27 вересня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 21 – 27 вересня 2018 рр.

ЗРАДА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування керівником Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником у справі щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Омелян заявив, що Ситник завчасного повідомив йому про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання.

В центрі Одеси невідомі стріляли в активіста Олега Михайлика постійного учасника акцій проти забудови узбережжя. Підозрюваного взяли під варту.

На Закарпатті у чотирьох депутатів та заступника мера Чопа є угорські паспорти – «Миротворець».

Київ, Харків і Львів увійшли в список найбільш кримінальних міст світу, складений сервісом Numbeo за 2018. Київ посідає 130 місце з індексом 47,9 (індекс безпеки 52,1), Харків на 139 місці з індексом 46,77 (індекс безпеки 53,23), Львів – 207 місце з індексом 39,92 (індекс безпеки (60,08).

Щороку Україна втрачає до 750 мільйонів євро податків через існуючі схеми з уникнення їхньої сплати. Найпоширенішим методом ухиляння від сплати податків є встановлення так званої трансфертної ціни: компанії з країни з більш високими податками, наприклад України, продають свою продукцію до відділів тієї ж самої компанії, однак в країнах з нижчими податками за ціною нижчою за ринкову. Таким чином, компанія надає меншу суму прибутку до оподаткування в Україні.

У Збройних силах України вибухнув міномет “Молот”,внаслідок чого троє українських військових зазнали поранень.

У селищі Мізоч Рівненської області в школі-інтернат отруїлися 24 особи, з них 22 дитини. Також, у Запоріжжі в середу, 26 вересня, унаслідок розпилення подразнюючої речовини з газового балону в школі №51 з отруєнням госпіталізували 28 дітей.

ПЕРЕМОГА

Верховна Рада призначила до Центральної виборчої комісії 14 нових членів.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України повідомило про плани запровадити санкції проти компаній, які пов’язані з виробництвом і реалізацією хімічної продукції на території окупованого Криму. До переліку компаній, щодо яких пропонується застосувати санкції, належать: “Летан Інвестментс Лімітед” (Кіпр), ТОВ “Титанактив” (РФ), ТОВ “Центр оптимальних технологій” (РФ), “Охна Холдінгс лімітед” (Кіпр), ТОВ “Хімкомснаб”(РФ), “Толексіс Інтерпрайзіз ЕйДжи”(Швейцарія).

Працівники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали одного з організаторів каналу постачання до Росії комплектуючих військового призначення.

Український режисер Роман Бондарчук за фільм “Вулкан” отримав нагороду за найкращу режисуру на Першому Міжнародному Алматинському кінофестивалі.

У Німеччині на навчаннях Saber Junction-2018 рота 13 батальйону 95 десантно-штурмової бригади ЗС України захопила польовий штаб батальйону 173 бригади і групу італійських спецпризначенців.

У Луганській області українські військові звільнили хутір Вільний в районі населеного пункту Золоте-5, який перебував під контролем бойовиків.

Українські військові кораблі пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» пройшли міст, який сполучає Таманський півострів та окупований Крим (Кримський міст). Сили країни агресора допустили ряд небезпечних інцидентів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор