За кого Медведчук?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ну що? Вас уже обрадували новиною про те, що Медведчук – союзник дядька Петра? Ще ні? Скоро обрадують. ВОНИ докладуть всіх зусиль, аби вдути це в кожні вуха.

Отже, у нас нова зрада – Медведчук ніби тепер союзник дядька Петра. Поясню чому це твердження примушує мене реготати на кутні.

Віктор Медведчук, юрист, представник легендарної «Київської сімки». Найбільш відомий як голова адміністрації Президента Кучми. Також відомий як кум Путіна. Медведчук вже багато років відстоює в Україні тезу «назад до Росії» і, що характерно, навіть не ховається. На чиєму ж боці він зараз?

Судячи з крайніх інтерв’ю, на боці Юлії Тимошенко. Принаймні їй він висловив підтримку в інтерв’ю у виданні «Independent». А може Віктор Медведчук підтримувати Юлію Тимошенко? А давайте пройдемося по минулому обох політиків.

2005 р. Вересень. Юлія Володимирівна щойно відправлена у відставку. У Росії її розшукують через дачу хабаря в особливо великих розмірах. Їй ломиться реальний термін неба в клітинку. Що тоді робить ЮВТ? Звісно, їде до Росії.

Російська преса (ще та, не вщент запущена Путіним) ще тоді криком кричала, що подорож ЮВТ до Москви організував Медведчук.

Віктор Ющенко, третій Президент України, відвертим текстом заявив, що ЮВТ добивалася в нього згоди на призначення Медведчука віце-прем’єром. Дотичність Медведчука до БЮТ для політичних експертів не була секретом і далі. Віктор Небоженко, наприклад, стверджував, що коаліція ПРиБЮТ була особистим проектом Віктора Медведчука.

Виходить, у Медведчука давні стосунки з Юлією Тимошенко? Та не тільки.

Ригів лишаємо за кадром, – з ними все зрозуміло. Пройдемося по інших кандидатах. Нардеп Балога (пан Закарпаття) якось заявив, що в політику Медведчук зайшов завдяки йому. Де нині Балога? В штабі Гриценка.

Про «Медведчук – союзник Порошенка» зараз соловейком співає Василь Базів. Ви не пам’ятаєте хто такий Василь Базів? Я вам заздрю. Бо в мене, коли колишній редактор газети «За вільну Україну» (зразка 1990-1992 р.р.) пішов у голови голови адміністрації Президента Кучми (тобто в заступники Медведчука), був справжній шок.

Нині ця особа звинувачує чинного Президента в співпраці зі своїм колишнім патроном…

А де там Петро Порошенко, запитаєте ви? А ніде. Нема відомих доказів його співпраці з Медведчуком.

На відміну від його опонентів.