Робоча поїздка Президента до Житомира та Вінниці (фото, відео)

Президент у Житомирі привітав мешканців з Днем міста

Завітали з Мариною до міста «миру і жита», міста героїв – наших десантників з 95 бригади. Сьогодні славетному і давньому Житомиру 1134 роки. Щирі вітання житомирянам з Днем міста!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 8. September 2018

 

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідав Житомир, де привітав місцевих мешканців з Днем міста.

«Сьогодні дійсно унікальний день, коли святкують свої дні народження Житомир, Вінниця, Луцьк, Миколаїв, Дніпро, і ми впевнені в тому, що найближчим часом ми відновимо святкування дня народження Луганська», – зазначив Глава держави в інтерв’ю житомирському телеканалу «СК1». Президент додав, що йому приємно сьогодні долучитися до святкування Дня міста Житомира.

Президентське подружжя прогулялися центральною вулицею міста Михайлівською, де зосереджені заходи, присвячені 1134-й річниці з дня заснування Житомира.

Зокрема, святковою програмою передбачені презентація поштових листівок, монет, значків колекціонерів та краєзнавців Житомира, доброчинна акція «Відкрий дитині світ читання!», презентація марки до Дня міста та каталогів про місто, майстер-класи тощо.

Джерело

 

Ми не питали і не збираємось питати в країни-агресора дозволу щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України – Президент

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю житомирському телеканалу «СК1» наголосив, що змінами до Конституції щодо закріплення курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію має бути чітко зафіксовано в Преамбулі Основного Закону завдання для Президента, Верховної Ради і Уряду, а також у Прикінцевих положеннях ліквідація можливості мати російські воєнні бази, включно з Севастополем, на території України.

«Принципова позиція України полягає в наступному – ми не питали і не збираємось питати в країни-агресора або в Путіна дозволу щодо нашої європейської інтеграції, і щодо нашої євроатлантичної інтеграції. Це виключно суверенне право українського народу», – підкреслив Глава держави. Він нагадав, що згідно соціологічних опитувань більшість українців підтримує європейський та євроатлантичних рух України як ключовий фактор гарантування безпеки держави. За словами Президента, НАТО виявилося, на відміну від Будапештського меморандуму і інших документів, єдиним можливим і ефективним інструментом для забезпечення національної безпеки.

«Отже нічого ми в Путіна питати не будемо, ми рухаємося вперед в Європу. Ми нікому не дамо, щоб хтось погрожував Україні, включно з Азовським морем», – підкреслив Глава держави. Він нагадав, що днями на засіданні РНБО було чітко визначено плани дій і реакцій, починаючи від військових і завершуючи економічними, починаючи від політичних і закінчуючи юридичними та судовими, де РФ має відповісти за порушення законів і міжнародного права.

Глава держави також виключив можливість миру на умовах капітуляції України: «Мир на умовах капітуляції, мир, коли віддається українська територія, мир, коли віддається українська держава, мир, коли Україна піднімає руки вгору – це не мир для Порошенка і не мир для України».

Президент наголосив, що запорукою миру є українські Збройні Сили, сильна армія. «Чим сильніша буде наша армія, тим швидше буде мир. Чим сильніша буде міжнародна солідарність навколо України, тим швидше буде мир. Чим жорсткіші будуть санкції по відношенню до країни-агресора, тим швидше буде мир», – підкреслив Президент. На уточнююче запитання, коли саме буде мир, Глава держави зауважив: «Я не буду обіцяти годину. Це нечесно. Я не буду прибічником популістів, які намагаються обдурити людей. Закликаю до відповідальної дискусії і великої відповідальності за долю держави, за її майбутнє».

Президент наголосив, що українська влада робить все, щоб Україна мала стратегічну перспективу організованої і ефективної системи безпеки в державі, в тому числі завдяки закону про національну безпеку.

Президент ще раз вибачився перед родинами загиблих і поранених військових за надію на мир за лічені години чи дні, яку дав 4,5 роки тому. «Дуже важко було собі уявити стан, в якому перебували ЗСУ, але в Житомирі це дуже добре відомо, бо одна з найкращих бригад, 95-а Житомирська бригада, навіть в неї були величезні труднощі з усіма видами забезпечення. Щодо стану в цілому армії – армії просто не існувало: вона була розграбована, розпродана, роздягнена, роззута, роззброєна, без фінансування. І ми фактично зустріли ворога без армії», – наголосив Глава держави. Він нагадав, що лише зусилля волонтерів і добровольців на першому етапі допомогли зупинити ворога.

«Ми уявити собі не могли (про російську агресію – ред.), бо починали боротися з терористами нехай зі зброєю з російського воєнторгу, з ідеологічним підкріпленням країною-агресором, але агресію регулярних військ РФ, звичайно, ми не очікували», – зауважив Президент.

 

Процес виборів у новостворених об’єднаних територіальних громадах має бути розблокований – Президент

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю житомирському телеканалу «СК1» наголосив, що держава має допомагати та не створювати перешкоди громадам, які вирішили об’єднатися, а отже процес виборів має бути розблокований.

Відповідаючи на питання щодо розблокування виборів у 127 новостворених об’єднаних територіальних громадах Президент наголосив: «Моя позиція і моя воля разом з цим мільйоном. Якщо мешканці тих чи інших громад прийняли рішення створити об’єднану територіальну громаду, то це означає взяти на себе відповідальність. А вони готові брати на себе відповідальність за власну долю. Держава має їм допомогти. І ні в якому разі ми не маємо бачити будь-які перешкоди з цього приводу».

Глава держави підкреслив, що якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна Рада має негайно, не гаючи часу прийняти рішення щодо розблокування процесу. «Якщо для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії, знову таки ВР має розглянути президентське подання, яке вже більше року знаходиться в парламенті, і обрати новий склад ЦВК. Це важливо не лише для створення об’єднаних територіальних громад, але і для забезпечення вільних прозорих чесних виборів Президента і Парламенту наступного року», – додав Порошенко.

Глава держави зауважив, що ще в квітні 2014 року наголошував, що децентралізація буде однією з найголовніших реформ і влада з Києва має перейти до територіальних громад. «Всі дуже скептично до цього ставилися. Казали, поки вони кандидати, вони всі обіцяють. Потім ніхто з Києва владу не віддасть. Подивіться, що зараз відбувається – децентралізація і добровільне створення об’єднаних територіальних громад вже охоплює більше 8 млн людей», – розповів Президент.

За його словами, нині спостерігаються успішні приклади реалізації тих додаткових повноважень, які отримали громади завдяки програмі децентралізації. Президент зауважив, що лише в першому читанні проголосована конституційна реформа по децентралізації: «Але я переконаний, що ми будемо рішуче рухатись вперед, і ми маємо вже результати».

Глава держави зазначив, що коли очолював бюджетний комітет у Верховній Раді, то частка місцевих бюджетів в загальному бюджеті складала трохи більше 30%. «Сьогодні в загальному бюджеті України частка місцевих бюджетів завдяки децентралізації складає більше 51%, тобто левова частина грошей, більше половини, йде громадам. І громади вже мають можливість самостійно визначати як використовувати ці гроші – чи будувати лікарні, чи будувати дороги, чи будувати школи і дитячі садки, чи будувати освітлення»

«Єдине, на чому я наполягаю – не треба підкуповувати виборців. Вони достатньо розумні. Гроші мають не лежати на рахунках, гроші мають не виплачуватися в кеші, гроші мають робити наші міста, села і селища кращими», – додав Глава держави.

Президент наголосив, що Житомир є вдалим прикладом імплементації реформи із децентралізації.

Джерело

 

Глава держави: Якщо ми будемо молитися і боротися, то Томос і Єдина Православна Помісна Церква в Україні буде раніше, ніж будь-хто очікує

Президент Петро Порошенко підкреслив, що єдності і зміцненню України сприяють не лише Збройні Сили та децентралізація, але і українська мова, квоти на телебаченні та на радіо, а також позиція щодо української книги, театру, мистецтва та школи.

«Я молю Бога і сподіваюся на Божу ласку, що ще одним фактором єднання країни буде Єдина Помісна Православна Українська Церква, Томос, на які ми дуже чекаємо від Вселенського Патріарха», – сказав Президент в ефірі житомирського телеканалу «СК1», відповідаючи на питання щодо спроб агресора розхитати єдність українців.

На уточнююче питання, коли Церква отримає Томос Глава держави зазначив: «Я докладав і докладаю величезну кількість зусиль. Ще півроку тому ніхто не вірив, що ми за такий короткій термін наблизимося до Томосу так близько. Україна повертається до своєї Матері-Церкви – Вселенського Константинопольського Патріархату».

Президент додав: «Ми не перетворюємо жодну з церков на Українську Помісну. Ми створюємо, а точніше відновлюємо через 300 років Українську Помісну Православну Церкву, бо це є одним з основних атрибутів незалежної держави», – зазначив Глава держави. Він зауважив, що це повністю відповідає православним канонам.

Президент нагадав, що у квітні після зустрічі з Його Всесвятістю Вселенським Константинопольським Патріархом Варфоломієм, Глава держави звернувся з проханням щодо надання Україні Томосу для відновлення Української православної церкви і це звернення було підтримано Верховною Радою, обласними і районними радами. У свою чергу ієрархи православних церков підтримали створення Помісної Православної Української Церкви у своєму зверненні до Вселенського Патріарха.

«Якщо ми будемо молитися і боротися, то Томос і Єдина Православна Помісна Церква в Україні буде раніше, ніж будь-хто очікує», – сказав Глава держави. При цьому він додав: «Як і у випадку з НАТО та Європейським Союзом ми не будемо питати дозволу ні у Путіна, ні у Кирила як нам молитися, в які храми ходити, куди нам рухатися і як нам жити».

«Ми й без них розберемося», – підсумував Президент.

Джерело

 

Президент з дружиною привітали вінничан з Днем міста

Дуже радий бути разом із вінничанами у день Вінниці – прекрасного українського міста, прекрасного європейського міста!Перебуваючи на святкуванні у Вінниці, щиро вітаю усі інші українські міста, у яких сьогодні День народження – Миколаїв, Луцьк, Житомир, Дніпро та інші міста та містечка. Але окремо вітаю Луганськ: ми зробимо все можливе, щоб повернути до Луганська святкування Дня українського міста разом з українським суверенітетом і українським прапором.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 8. September 2018

 

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідали Вінницю, яка сьогодні святкує День міста.

«Вінниця вміє не тільки святкувати. В 2014 році під час початку російської агресії вінничани були першими, які відправили добровольців і волонтерів на фронт. Штаб військово-повітряних сил з першого дня війни забезпечив прикриття мирного неба України. І найкращі сини і доньки, вінничани і вінничанки, віддали свої життя, захищаючи українську землю», – наголосив Глава держави під час урочистостей до Дня міста.

Президент відзначив і працьовитість Вінниччини. «Вінниччина і Вінниця вміють і пам’ятати історію і культурні традиції. Саме 100 років тому у Вінниці була столиця УНР, а Симон Петлюра звідси думав про забезпечення української державності», – додав Глава держави.

Глава держави побажав вінничанам та гостям міста Божого благословення, злагоди і достатку, нових звершень та яскравих перемог.

Президентське подружжя прогулялося центром міста, де проходять святкові заходи та привітали вінничан зі святом.

Джерело

 

Зробимо все можливе, щоб в окупований Луганськ повернути святкування українського Дня міста – Президент привітав з днем міста Дніпро, Луцьк та Миколаїв

Приїхав до Вінниці привітати жителів з 665 річницею заснування міста.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 8. September 2018

 

Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів до Дня Вінниці наголосив, що сьогодні також святкують свої дні народження Дніпро, Миколаїв, Луцьк, Житомир та окупований Луганськ.

«Хочу звідси, з Вінниці привітати інші міста України, які святкують сьогодні свої дні міста. Ми вітаємо тебе, Дніпро. Ми вітаємо тебе, Миколаїв. Ми вітаємо тебе, Луцьк. Ми вітаємо тебе, Житомир… Але окремо я хочу привітати Луганськ, який знаходиться зараз на окупованій території. І я хочу сказати, що ми зробимо все можливе – і нехай нас почують луганчани – для того, щоб ми повернули святкування Дня українського міста Луганськ разом з українським суверенітетом і разом з українським прапором», – сказав Глава держави.

Джерело

 

 

Для мене особисто сьогоднішній день є величезним святом – Президент привітав дружину з 34-ю річницею весілля

Річниця весілля у Вінниці

Сьогодні з Мариною святкували річницю нашого весілля у Вінниці.Марино, я дуже тебе люблю. І всім бажаю такого самого кохання, яке є в нас з тобою!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 8. September 2018

 

 

Президент Петро Порошенко під час святкових заходів до Дня Вінниці привітав свою дружину пані Марину Порошенко з 34-ю річницею весілля.

«Є ще одна подія, про яку я по-людськи хочу сказати сьогодні вам, тисячам вінничанам та гостям міста, які сьогодні прибули разом з нами для того, щоб відсвяткувати цей день народження. 8 вересня для мене особисто є величезним святом – 34 роки тому в мене з Мариною було весілля. І сьогодні ми святкуємо річницю нашого весілля», – розповів Глава держави.

«Дуже люблю свою дружину. І всім бажаю такого самого кохання, яке є в нас з Мариною», – додав Петро Порошенко.

Під час прогулянки вулицями Вінниці Президент разом з дружиною Мариною послухали музичні твори у виконанні місцевих музикантів.

Глава держави попросив їх виконати мелодію із фільму “Ромео і Джульєтта”. Петро Порошенко розповів, що похід на перегляд цієї картини був одним із перших його побачень з пані Мариною.

“Коли ми з Мариною ще зустрічалися ми пішли на перше таке романтичне побачення у кінотеатр. Тоді тільки вийшов фільм “Ромео і Джульєтта”. І для мене цей фільм, музика з цього фільму була як символ нашої любові ще до весілля”, – сказав Президент, звертаючись до музикантів.

Після виконання музичного твору Петро Порошенко подякував музикантам і сказав, що цією мелодію хотів би привітати кохану дружину з річницею весілля. “Дякую вінничани. Зі святом Вінниця і зі святом Марина Анатоліївна”, – сказав він.

Містяни підхопили вітання оплесками і також привітали президентське подружжя з 34-ю річницею весілля.

Джерело

 

ІТ-сфера є перспективною і має велике практичне застосування в Україні – Президент під час спілкування з талановитою молоддю у Вінниці

Спілкуюся зі студентами – слухачами курсу комп‘ютерної графіки.Ринок IT-послуг в Україні зростає кожного року на 30-50% залежно від сфери. IT-технології інтегрувалися зокрема у військову справу. Вони збільшують ефективність наших військ і рятують життя українських воїнів. Це потужний внесок, здавалося б, далекого від військової служби фаху. Ми у родині жваво дискутували, куди підуть вчитися цього року мої доньки. Женя, старша донька, вирішила поступати на комп'ютерну графіку. Вона гарно малює, і її захоплення реалізувалося у комп'ютерному дизайні, і це мене, як батька, дуже надихає. Пишаюся творчими ініціативами молоді і підтримую усіх талановитих студентів. Разом ми побудуємо нову, сучасну Україну!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 8. September 2018

 

Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко у Вінниці відвідали HUB «Місто змістів», де поспілкувалися з талановитою молоддю – переможцями міжнародних конкурсів з комп’ютерної графіки та веб-дизайну, студентами Вінницького національного технічного університету.

Зокрема, молодь цікавилася які професії, на думку Президента, будуть затребувані роботодавцями через 5-10 років. «Впевнений в тому, що розвиток ІТ-індустрії буде мати пріоритетний характер не лише тому, що це глобальний тренд в світі, а й тому, що ми об’єднаємось для того, щоб створити абсолютно привабливі умови підтримки функціонування ІТ-бізнесу», – відповів Глава держави.

За словами Петра Порошенка, неможна втратити напрацювання української технічної школи, в тому числі Вінницького університету. «Попит, ринок на ІТ-послуги зростає кожного року, зростає на 30%-50%», – зауважив Президент.

Глава держави додав, що ІТ-сфера є цікавою. «Намагаюся також тримати себе в формі і дуже уважно слідкувати за цим», – розповів Президент.

Крім того, ІТ-сфера має велике практичне застосування, в тому числі у військових. Глава держави зауважив, що вчора відвідував Головне управління розвідки Міністерства оборони: «Той шлях, який пройшла розвідка за останні 4 роки – це неймовірно. Той обсяг інформації, який ми зараз отримуємо зі супутників, яку картинку, ми сьогодні демонструємо в режимі реального часу – це не тільки збільшує ефективність наших військ і не тільки рятує життя українських воїнів», – сказав Президент. Він наголосив, що це стало можливо завдяки фахівцям комунікаційних спеціальностей, супутникових технологій тощо.

«Це означає, що в Україні вже створена дуже потужна школа, яка дозволяє нам на рівних боронити рідну землю. І це ще один внесок, здавалося, дуже далекого від військової служби фаху, який працює на Україну», – зазначив Глава держави. Президент додав, що це є ще одним підтвердженням, що традиційним науковим центрам в цьому напрямі необхідна державна та місцева підтримка.

Також Глава держави відзначив важливість високих технологій в державному секторі. «Електронне урядування – це боротьба з корупцією. Електронне урядування – це прискорення ефективності державної машини», – наголосив Президент, нагадавши про запуск електронних декларацій, системи державних закупівель ProZorro тощо.

«Сфера IT не має кордонів. І ви можете працювати в будь-якій компанії світу. І ми лише маємо створити умови, щоб ці можливості глобалізації IT сектору були конкурентноздатні», – підкреслив Глава держави. Президент зауважив, що будуть робитися стимулюючі позиції і щодо оподаткування, і щодо створення бізнес-інкубаторів, в тому числі для ІТ-бізнесу.

Джерело

 

Радий святкувати разом з вінничанами. З Днем міста, люба Віннице!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 8. September 2018

 

Автор