Зради і перемоги тижня. 3 – 9 серпня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 3 – 9 серпня 2018 рр.

ЗРАДА

Правоохоронці повідомили, що за півроку на території України сталося понад 68,5 тисяч дорожньо-транспортних подій, у яких загинули 1237 осіб, а поранення отримали – понад 12,5 тисяч. Найчастіше причинам ДТП стають саме перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, проїзду перехресть та пішохідних переходів, порушення правил дорожнього руху пішоходами, керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

На Херсонщині у смт Чаплинка п’яний військовий комісар за кермом збив на смерть молоде подружжя, залишивши сиротами двох дітей. суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У 2017 році кількість автомобілів на єврономерах в Україні досягла частки 10% від загального розміру легкового автомобільного парку країни.

Міжнародний аеропорт “Львів” поінформував про затримки рейсів авіакомпанії “Azur Air” у напрямку Анталії (Туреччина).

В Україні через корупцію на митниці державна скарбниця втрачає щороку до 4,8 мільярдів євро. Про це йдеться у дослідженні видання Süddeutsche Zeitung.

Поліції відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння 26 дітей в готелі “Джем Раковець” у Львівській області.

У Петриківському районі на трасі Дніпро-Кобеляки-Решетилівка на Дніпропетровщині з автоцистерни виникло біля 8 т. азотної кислоти. Рятувальники зробили водну завісу для осадження парів і зупинили витікання кислоти. Підприємство, що здійснювало перевезення азотної кислоти в автоцистерні, в якій відбулася розгерметизація і наступний витік небезпечної рідини, не мало відповідної ліцензії.

ПЕРЕМОГА

Антимонопольний комітет України оштрафував чотири фармацевтичні компанії загалом на понад 18 мільйонів гривень за штучне завищення цін на ліки. Комітет визначив, що умови договорів, укладених між компанією «Рош Україна» і трьома дистриб’юторами (ТОВ «БаДМ», ТОВ «Бізнес Центр Фармація» і ПАТ «Альба Україна»), призвели до необґрунтованого підвищення цін на ліки, які закуповувалися українськими бюджетними установами охорони здоров’я в 2012-2016 роках.

З початку 2018 працівники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) склали протокол на 600 осіб, а через незаконний перетин кордону у закритих пунктах пропуску (до Криму і Дорбасу) було заборонено в’їзд на територію України 740 іноземцям терміном на три роки.

Український політв’язень Кремля Олександр Костенко вийшов із виправної колонії №5 в російському місті Кірово-Чепецьк. Олександр Костенко перетнув російсько-український кордон з українськими дипломатами та консулами.

У Сімферополі під муралом із зображенням президента Росії Владіміра Путіна з’явилося зображення політв’язнів Кремля Олега Сенцова й Олександра Кольченка.

Президент України Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який передбачатиме заміну застарілого радянського військового вітання в Збройних силах України “Здрастуйте, товариші!” та “Бажаємо (бажаю) здоров’я!” на “Слава Україні!” та “Героям слава!”. Слова “Слава Україні! Героям слава!” стануть офіційним вітанням Збройних Сил України з 24 серпня, заявив Петро Порошенко.

Український плавець Андрій Говоров здобув золоту медаль із плавання на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який проходить у Глазго в Шотландії.

Збройні сили України з початку війни на Донбасі повністю відмовились від використання радіостанцій радянського виробництва та замінили їх на новітні цифрові. ЗСУ використовують декілька незалежних систем супутникового зв’язку, до складу яких входить понад тисячі спеціальних терміналів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор