На адресу Глави держави надходять вітання з Днем Незалежності України від керівників країн світу

Президент Франції Еммануель Макрон привітав Президента та народ України з нагоди Дня Незалежності

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон надіслав на адресу Президента Петра Порошенка привітання з нагоди Дня Незалежності України.

Президент Франції привітав Главу Української держави та весь український народ з нагоди річниці Незалежності та висловив побажання процвітання та миру.

«Франція лишається опліч України у пошуках сталого рішення конфлікту, який лютує на Сході вашої країни. Наша підтримка Україні є постійною через залучення Франції до «Нормандського формату». Хочу підтвердити Вам відданість Франції, як і Європейського Союзу, суверенітету та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – йдеться у вітальному листі.

«Франція не визнає незаконної анексії Криму з боку Росії і вважає силовий перегляд кордонів таким, що суперечить міжнародному праву», – зазначив Еммануель Макрон.

Президент Франції також наголосив, що Україна виявила сміливість та стійкість, обравши шлях амбітних реформ, перші результати котрих варто привітати. За його словами, повне виконання Угоди про асоціацію з ЄС мусить продемонструвати налаштованість України на успішне завершення цього реформаторського пориву. «Ви можете розраховувати на підтримку з боку Франції, аби допомогти вам в реалізації цієї вимогливої програми реформ та супроводжувати Україну на шляху поглиблення її партнерства з Європейським Союзом», – зазначив Еммануель Макрон.

Президент Франції побажав, щоб зв’язки дружби та довіри, які поєднують наші країни, міцнішали і надалі.

Джерело

 

Лідери країн світу надсилають на адресу Президента України Петра Порошенка вітальні листи з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.

Вітання українському народу та Главі Української держави надіслав також Папа Римський Франциск.

«З нагоди Дня Незалежності України передаю Вам, Ваша Високоповажносте, та громадянам України свої щирі вітання. Сподіваюся, що прагнення знайти рішення на благо миру, до якого так прагне народ, принесе позитивні результати для усієї країни, особливо для жителів регіонів, уражених конфліктом», – йдеться у привітанні.

Понтифік побажав Президенту та усім жителям країни Божого благословення.

Главу держави та весь український народ зі святом привітали Король Нідерландів Віллем-Александр, Король Швеції Карл Густав XVI, Король Бельгійців Філіп.

«З нагоди національного свята України, дозвольте мені висловити Вам, Ваша Високоповажносте, мої привітання та найкращі побажання процвітання українському народові. Дозвольте мені також висловити свою вдячність та надати високу оцінку послідовним та наполегливим діям вашого уряду в досягненні правди та справедливості для жертв трагедії МН17 та їхніх близьких родичів. Ми цінуємо відмінну співпрацю між нашими двома країнами та іншими членами Об’єднаної слідчої групи, і ми з нетерпінням чекаємо на поступ у цьому ж дусі», – йдеться у вітальному листі Короля Нідерландів Віллема-Александра.

Також вітання Президенту України надійшли від Президента Латвійської Республіки Раймондса Вейониса та Президента Італії Серджіо Маттарелли.

«З нагоди національного свята я радий висловити палкі побажання злагоди та благополуччя дружньому українському народу від імені італійців та від себе особисто. Мир, стабільність та процвітання у Вашій країні залишаються нашим щирим побажанням та справою, яку ми з вірою підтримуємо в рамках зусиль, що прикладаються у цьому напрямку з боку міжнародної спільноти. Виконання Мінських угод є ціллю, до якої необхідно прагнути в інтересах України та всієї Європи у щирому дусі співробітництва та політичної волі», – зазначив Президент Італії.

Серджіо Маттарелла також наголосив, що Італія підтверджує свою повну підтримку принципів міжнародного права, а також підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, та разом з європейськими партнерами працює з метою повного і безумовного їх забезпечення.

«Я впевнений, що у найближчому майбутньому наші міцні та плідні двосторонні відносини матимуть подальший поштовх у рамках ще більшого зміцнення зв’язку між Києвом та Європейським Союзом. З цими щирими побажаннями передаю Вам особисто та всьому дружньому українському народу найщиріші побажання благополуччя», – зазначив Президент Італійської Республіки.

Вітання з Днем Незалежності України також надіслали Генерал-губернатор Австралії Пітер Косгроув, Голова Президії Боснії і Герцоговини Бакір Ізетбеговіч, Капітани-Регенти Республіки Сан-Марино Стефано Палмієрі та Маттео Чачі.

«Дозвольте мені висловити переконання, що дружні та конструктивні відносини між Австралією та Україною будуть невпинно зростати», – йдеться в посланні Генерал-губернатор Австралії. Він висловив тверду підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, яку послідовно підтримують в Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних форумах. «Австралія з нетерпінням чекає українських атлетів на «Ігри Нескорених», які відбудуться в жовтні цього року в Сіднеї», – зазначає Пітер Косгроув.

Глави держав бажають дружньому народові України процвітання та благополуччя, а також висловлюють тверду прихильність зміцненню дружніх зв’язків та співробітництва з Україною на користь взаємного розвитку і добробуту.

Джерело

 

Народу України є чим пишатися за ці чотири роки – Президент США Дональд Трамп привітав Петра Порошенка з Днем Незалежності

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп надіслав привітання з нагоди Дня Незалежності України на адресу Президента Петра Порошенка. «Від імені народу Америки я хочу привітати Вас і народ України з 27-ю річницею вашої незалежності, яку ви відзначатиме 24 серпня», – йдеться у посланні.

«Народу України є чим пишатися: упродовж чотирьох років Україна мужньо протидіє російській агресії і є благословенною яскравим громадянським суспільством, зростаючою економікою та Збройними Силами, які є потужними як ніколи раніше», – зазначив Дональд Трамп.

Президент США наголосив: «Пам’ятайте, будь ласка, що Сполучені Штати завжди стоятимуть поряд з Україною, в той час, коли вона захищає свій суверенітет та територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів».

У посланні також зазначається, що уряд Сполучених Штатів продовжуватиме працювати з Україною і підтримуватиме зусилля у зміцненні демократичних інституцій, розбудові верховенства права, боротьбі з корупцією та стимулюванні економічного зростання.

Президент США побажав Україні мирного, благополучного та успішного року.

Джерело

 

Останні роки в Україні спостерігається тенденція до економічного зростання і впливу країни на міжнародній арені – вітання Голови КНР Сі Цзіньпіна з нагоди Дня Незалежності

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін привітав Президента України Петра Порошенка та українців із 27-ї річницею Незалежності України.

«Під вашим керівництвом упродовж останніх років в Україні спостерігається помітна тенденція до економічного зростання, безперервно підвищується рівень життя народу, з кожним днем зміцнюється положення і вплив України на міжнародній арені. Ми, як ваші добрі друзі, щиро радіємо вашим успіхам», – зазначається у вітанні.

Голова КНР підкреслив, що надає великого значення розвитку китайсько-українських відносин. «У минулому році на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі ми провели важливу зустріч, під час якої були досягнуті широкі домовленості. Я готовий разом з вами докладати спільних зусиль для поглиблення співпраці в рамках спільної побудови ініціативи «Один пояс, один шлях», що дозволить китайсько-українським відносинам стратегічного партнерства досягти нового, більш високого рівня, на благо наших двох країн та наших народів», – зазначається у вітанні.

Сі Цзіньпін побажав Україні процвітання і могутності, українському народові – щастя і благополуччя, Главі держави – міцного здоров’я та успіхів.

Джерело

 

Президент Німеччини привітав Главу держави та український народ з нагоди Дня Незалежності

Президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмайер надіслав привітання Президенту Петру Порошенку та українському народові з нагоди Дня Незалежності.

«З нагоди Дня Незалежності України надсилаю Вам і українському народу найщиріші вітання – також і від імені громадян Німеччини», – зазначається у вітальному листі.

Франк-Вальтер Штайнмайер відзначив, що його візит до України 29 і 30 травня цього року ще раз продемонстрував культурне багатство і красу України. «Німецько-український рік мов, що завершується, є вдалим прикладом жвавого діалогу громадянських суспільств наших країн», – йдеться у привітанні.

Президент Німеччини запевнив, що його країна підтримує Україну в подоланні політичних, економічних та соціальних викликів, які існують перед нашою країною. «Разом зі своїми європейськими та міжнародними партнерами Німеччина і в майбутньому виступатиме за те, щоб люди в Україні мали вільне, самостійно визначене життя в мирі, стабільності й добробуті», – запевнив він.

Франк-Вальтер Штайнмайер зазначив, що досягти цієї мети Україна зможе рішуче продовжуючи розпочатий курс реформ.

Президент Німеччини побажав щасливого, мирного майбуття Україні.

Джерело

 

Туреччина продовжуватиме підтримувати незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України – вітання Президента Туреччини з Днем незалежності України

Президент Республіки Туреччина Реджеп Таїп Ердоган привітав Президента України Петра Порошенка та українців із 27-ї річницею Незалежності.

«Наші відносини зі стратегічним партнером Україною зміцнюються в кожній галузі, а давня дружба між нашими народами поглиблюється з кожним днем. Нам дуже приємно спостерігати за взаємною волею, яку ми виявляємо для виведення нашого співробітництва на ще вищий щабель. Туреччина буде продовжувати підтримувати незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України», – зазначається у вітанні.

Президент Туреччини запросив Главу Української держави відвідати його країну, щоб провести восени наступне засідання Стратегічної ради високого рівня, яка є флагманським кораблем стратегічного партнерства двох країн.

Реджеп Таїп Ердоган побажав дружньому українському народу благополуччя та добробуту.

Джерело

 

На адресу Глави держави продовжують надходити вітання з Днем Незалежності України від керівників країн світу

Лідери країн світу надсилають на адресу Президента України Петра Порошенка вітальні листи з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.

Главу держави та український народ зі святом привітали Президент Республіки Корея Мун Дже-Ін, Королева Великої Британії Єлизавета ІІ, Король Королівства Саудівська Аравія Салман бін Абдулазіз Аль Сауд, Спадкоємний Принц, Віце-прем’єр-міністр, Міністр оборони Королівства Саудівська Аравія Мухаммед бін Салман бін Абдулазіз Аль Сауд, Король Марокко Мохаммед VI, Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков.

«З великою радістю надсилаю Вашій Високоповажності свої найщиріші привітання з нагоди Вашого національного свята, разом з найкращими побажаннями лагідної долі та щастя народу України у наступному році», – йдеться у вітальному листі Єлизавети II.

Також надіслав привітання з національним святом Король Іспанії Феліпе VI та побажав миру і процвітання українському народові.

Президент Республіки Корея Мун Дже-Ін у привітанні зазначив, що «протягом років наші країни будували тісні відносини дружби та співпраці у широкому колі питань».

«Я щиро сподіваюся, що у подальшому ми зможемо зміцнити відносини між нашими країнами шляхом взаємовигідної та орієнтованої на майбутнє співпраці, що сприятиме добробуту та щастю наших народів та поглибить наше взаєморозуміння та дружбу», – наголосив Мун Дже-Ін та побажав «нескінченного процвітання України».

На адресу Глави держави також надійшли привітання з Днем Незалежності від Великого Герцога Люксембургу Анрі та Імператора Японії Акіхіто.

«З нагоди Дня Незалежності України, я з великим задоволенням відправляю вам сердечні привітання та щирі побажання щастя та процвітання Вам та народу вашої країни», – йдеться у привітанні Імператора Японії.

Великий Герцог Люксембургу Анрі висловив найкращі побажання благополуччя та процвітання українському народу.

«Ми раді висловити Вам, ваше Високоповажносте, наші найтепліші вітання з нагоди святкування річниці Дня Незалежності Вашої держави та направити Вам наші найщиріші побажання міцного здоров’я та щастя, а народу та Уряду дружньої України – розвитку та процвітання», – йдеться у вітанні від Спадкоємного Принца, Віце-прем’єр-міністра, Міністра оборони Королівства Саудівська Аравія Мухаммеда бін Салман бін Абдулазіз Аль Сауда.

Також вітання вже надійшли від Президента Мексиканських Сполучених Штатів Енріке Пенья Ньєто, Голови Державної ради і Ради Міністрів Республіки Куба Мігеля Діас-Канель Бермудеса, Президента Республіки Ірак Фуада Масума, Президента Республіки Бенін Патріса Талона, Президента Габонської Республіки Алі Бонго Ондімба, лідерів інших країн.

Глави держав бажають дружньому народові України процвітання та благополуччя, а також висловлюють тверду прихильність зміцненню дружніх зв’язків та співробітництва з Україною на користь взаємного розвитку і добробуту.

Джерело

 

Президент Польщі привітав українців з Днем Незалежності: Польща продовжить підтримку зміцнення відносин України з ЄС і НАТО та реалізації амбітних внутрішніх реформ

Президент Республіки Польщі Анджей Дуда привітав Президента України Петра Порошенка та українців із 27-ю річницею Незалежності.

«Хочу запевнити Вас у повазі до Українського Народу, який наполегливо будує незалежну державу та готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права та збройної агресії з боку сусіда. Хочу наголосити на незмінній підтримці Республікою Польща суверенності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Виразом цього є ініціативи, прийняті в цій сфері на форумі Ради безпеки ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу та НАТО», – зазначається у вітанні.

Президент Польщі відзначив європейські та євроатлантичні прагнення України. «Декларую подальшу діяльність Польщі на благо зміцнення відносин України з ЄС і НАТО, а також підтримку в реалізації амбітних внутрішніх реформ, що наблизять Україну до стандартів, прийнятих в цих організаціях. В інтересах Польщі та Європи є Україна як сучасна держава, з добре функціонуючою економікою, що забезпечує високий рівень життя своїм громадянам», – наголошено у вітанні.

Анджей Дуда переконаний, що подальшому зближенню суспільств Польщі та України служать партнерські контакти між державними установами, систематично зростаючий товарооборот, а також динамічний розвиток міжлюдських контактів.

«Маю надію на досягнення позитивних результатів також в діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії. Я переконаний, що стратегічне партнерство Польщі і України повинно будуватися на фундаменті правди про минуле та в дусі сповідуваних обома народами християнських цінностей», – зауважив Президент Польщі.

Анджей Дуда побажав благополуччя українцям.

Джерело

 

Лідери європейських країн продовжують вітати українців з Днем Незалежності

Лідери європейських країн надсилають на адресу Президента Петра Порошенка вітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.

Президент Литви Даля Грібаускайтє побажала Україні процвітання, миру та єдності. Даля Грібаускайтє зауважила, що 27 років тому, коли Україна проголосила свою незалежність, та упродовж останніх років важких випробувань український народ продемонстрував всьому світу, що він дбає про свободу та готовий боротися за неї, беручи відповідальність за власне майбутнє і за розвиток держави.

«З такими рішучими, сильними та вільними духом громадянами Ваша країна є і залишатиметься вільною. У Литві ми добре пам’ятаємо гідну боротьбу наших друзів за свободу та єдність. Я щиро бажаю Вам берегти це та зберігати рішучість на складному, проте дуже необхідному шляху реформ. Литовський народ залишатиметься Вашим вірним другом та помічником у справі розбудови України, як успішної, незалежної, європейської та демократичної держави на континенті», – зазначається у вітанні. Президент Литви наголосила, що для України є важливим продовжувати єднати суспільство заради роботи, спрямованої на забезпечення економічного відновлення, процвітання та безпеки всього населення. «Всі українці мають відчути національний успіх. Це велика відповідальність для майбутнього Вашої держави та звітність перед всіма, хто боронив свободу України, хто встановлював та розвивав її», – зазначила вона.

«Ваш народ добре розуміє значення свободи. Відтак, я зичу Вам, щоб національне свято стало проявом єдності та налаштованості на спільну працю. Прошу прийняти запевнення у моїй високій повазі та найкращі вітання від литовського народу. Слава Україні!», – наголошено у вітанні Президента Литви.

Президент Румунії Клаус Вернер Йоханніс побажав українцям миру і процвітання, підтвердивши постійну підтримку Румунією суверенітету та територіальної цілісності України. «Хочу ще раз висловити підтримку європейським амбіціям Вашої країни та їх реалізації через демократичні перетворення, якими зможуть рівноправно користуватись усі громадяни України, в тому числі особи, що належать до румунської національної меншини», – зазначається у вітанні.

Лідер Болгарії Румен Радев побажав народу України миру та благополуччя: «Болгарія продовжуватиме підтримувати європейський вибір українського народу, а також допомагати здійснювати реформи та утверджувати принципи демократії та верховенства права у Вашій країні».

У вітанні Президента Угорщини Яноша Адера зазначається: «Ми послідовно підтримуємо громадян України у всіх зусиллях, які вони докладають в інтересах захисту територіальної єдності та суверенітету держави. Ми надаємо великого значення тому, щоб вдалося якомога скоріше досягти мирного врегулювання кризи на Сході України, і вся Ваша країна могла розпочати свій поступ на шляху безперешкодного, мирного розвитку». За його словами, інтересом Угорщини є те, щоб сусідом була сильна та демократична Україна. Янош Адер побажав українцям миру та сталого процвітання.

Президент Республіки Хорватія Колінда Грабар-Кітарович побажала українцям безпеки і стабільності та зауважила, що Хорватія бачить і цінує значний прогрес України, незважаючи на численні виклики, та готова поділитися досвідом у здійсненні складних реформ на європейському та євроатлантичному шляху.

Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс передав побажання успіхів, процвітання та миру. «Хочу ще раз підтвердити незмінну та принципову позицію мого Уряду щодо територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, а також всебічну підтримку зусиль Вашого Уряду в імплементації важливих реформ, які зроблять вашу країну ще ближчою до Ваших європейських прагнень», – зазначається у вітанні.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо побажав українцям мирного і процвітаючого майбутнього. «Фінляндія продовжує засуджувати порушення суверенітету та територіальної цілісності України. Спільно з міжнародною спільнотою ми продовжуємо політику невизнання незаконної анексії Криму. Наша підтримка політичної асоціації та економічної інтеграції України до ЄС є твердою», – зазначається у вітанні.

Джерело

 

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Словацької Республіки

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.

Андрей Кіска привітав Петра Порошенка з Днем Незалежності.

Глава держави подякував Президенту Андрею Кісці за теплі привітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України, а також незмінну підтримку Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного і скоординували співпрацю в рамках Генеральної асамблеї ООН.

Президент України висловив вдячність словацькому колезі за зусилля щодо звільнення українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих нею територіях.

Джерело

 

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Фінляндії

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо привітав Президента України Петра Порошенка та український народ із Днем Незалежності.

Президенти обох країн обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, зокрема узгодили терміни наступних контактів на найвищому рівні.

Співрозмовники скоординували позиції та подальші зусилля задля забезпечення прогресу у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі.

Було відзначено важливість звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в Росії, зокрема негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Петро Порошенко привітав Саулі Нііністьо з 70-річним ювілеєм та подякував за значний особистий внесок у забезпечення послідовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Джерело

 

Вселенський Патріарх Варфоломій привітав українців з Днем Незалежності

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Вселенський Патріарх привітав українців з Днем Незалежності. «Найтепліші вітання усім українцям, охопленим любов’ю Константинопольської Матері-Церкви», – сказав він.

Президент України подякував Вселенському Патріарху і розповів про ранкову молитву за Україну.

Співрозмовники обговорили подальші дії на шляху створення Єдиної Помісної Православної Церкви України.

Джерело

 

На адресу Президента продовжують надходити вітання з Днем Незалежності України від керівництва країн світу

Лідери країні світу надсилають на адресу Президента Петра Порошенка вітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.

Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв зазначив, що Азербайджан та Україна пов’язані традиційно дружніми відносинами: «Вірю, що розвиток і поглиблення нашої двосторонньої та багатосторонньої співпраці будуть сприяти процвітанню наших країн та народів». Лідер Азербайджану побажав українцям миру та процвітання.

У вітанні Президента Республіки Казахстан Нурсултана Назарбаєва зазначається: «За роки суверенного розвитку Україна пройшла шлях важливих перетворень, досягнувши вагомих результатів у справі державного будівництва, зміцнення економічного потенціалу і підвищення авторитету країни на міжнародній арені. Астану та Київ пов’язують міцні традиції дружби і взаєморозуміння, які слугують надійною основою для розширення і зміцнення двосторонніх відносин».

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов побажав українцям миру, прогресу та процвітання.

Президент Республіки Таджикистан Емомалі Рахмон відзначив розвиток двосторонніх відносин та побажав українцям миру, добробуту та процвітання.

Главу держави та народ України привітали Президент Об’єднаних Арабських Еміратів, Правитель Емірату Абу-Дабі шейх Халіф бін Заїд Аль Нагайян, Віце-президент, Прем’єр-міністр ОАЕ, Правитель Емірату Дубай Мохаммед бін Рашід Аль Мактум та Спадкоємний принц Абу-Дабі, Заступник Верховного Головнокомандувача Збройних Сил ОАЕ Мохамед бін Заїд Аль Нагайян, побажавши добробуту, благополуччя, розвитку та процвітання.

Главу держави та український народ зі святом також привітав Президент Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія Мулату Тешоме.

Президент Арабської Республіки Єгипет Абдель Фаттах Аль-Сісі відзначив готовність до зміцнення двосторонньої співпраці та побажав українцям прогресу і процвітання.

Президент Індії Рам Натх Ковінд відзначив дружні відносини між країнами, які базуються на взаємній доброзичливості та розумінні. «З нетерпінням чекаємо на подальше посилення наших двосторонніх зав’язків протягом найближчих років», – зазначено у привітанні. Президент Індії побажав українцям миру, розвитку та процвітання.

Джерело

Автор