«Для мене честь стояти в одній шерензі з такими Воїнами» – Президент на генеральній репетиції параду (фото, відео)

— Мав нагоду сказати їм це особисто під час генеральної репетиції параду.

Запрошую всіх 24 серпня, о 10.00 на Хрещатик, щоб разом відзначити День Незалежності, — наголосив Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко.

Джерело

 

Степан Полторак: «За їхніми плечима – запеклі бої у гарячих точках на сході України»

 

Сьогодні на Хрещатику відбулася генеральная репетиція особового складу, який залучається до військового параду з нагоди святкування 27-ї річниці Незалежності України.

У тренуванні взяли участь 4,5 тисячі військовослужбовців ЗС України. Сьогодні Майданом також крокували парадні розрахунки восьми іноземних підрозділів із Великої Британії, США, Канади, Литви, Естонії, Польщі, Румунії, Молдови та прапороносні групи з Грузії, Латвії, Данії, Польщі та прапороносна група багатонаціональної бригади «ЛитПолУкрбриг».

На Хрещатику крокували і ветерани Антитерористичної операції. Цей парадний розрахунок уособлює бойове братерство усіх видів та родів військ.

За їх плечима – запеклі бої у гарячих точках на сході України.

Подвиги бійців відзначені високими державними нагородами та особливою шаною усього українського народу.

Джерело

 

На Хрещатику відбулася генеральна репетиція військового параду з нагоди 27-ї річниці Незалежності України

 

22 серпня, на головній вулиці столиці – Хрещатику відбулося тренування особового складу, який залучається до військового параду, що відбудеться 24 серпня з нагоди святкування 27-ї річниці Незалежності  України.

В тренуванні взяв участь Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, який перевірив хід підготовки особового складу, який залучається до військового параду.

Слід наголосити, що це генеральне тренування учасників військового параду, перед урочистостями, які відбудуться до Дня Незалежності України.

У тренуванні на центральній вулиці нашої країни взяли участь 4,5 тисячі військовослужбовців, які крокували Хрещатиком у парадних одностроях.

Також була представлена військова техніка у складі механізованої колони. Це 250 одиниць нової військової техніки, яка прийнята на озброєння, проходить державні випробування, а також представлені перспективні зразки.

Окрім того, пройшло тренування авіаційної компоненти. Над головною вулицею столиці відбувся політ літаків і вертольотів авіації Збройних Сил України.

Під час святкування 27-ї річниці Незалежності України військовим частинам і з’єднанням, які проявили мужність і героїзм та відзначились в ході бойових дій на сході України буде присвоєно почесні найменування та вручено бойові прапори.

Як вже повідомлялося, в урочистих заходах з нагоди святкування 27-ї річниці Незалежності України 24 серпня головною вулицею столиці пройдуть 24 парадні розрахунки, які представляють підрозділи Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та інших формувань, що виконують завдання з охорони та оборони України.

Також в генеральній репетиції взяли участь військовослужбовці з 18 країн Альянсу і партнерів України.

Джерело

Автор