Кремлівська філія в Україні

Mason Lemberg

Про журналістику.
На простому прикладі.
“ПУТИН И МЕРКЕЛЬ БЕСЕДОВАЛИ ПРО УКРАИНУ, СЕВЕРНЫЙ ПОТОК 3,5 ЧАСА НАЕДИНЕ”

Такими заголовками майорять “українські” ЗМІ, які просто взяли і передрукували кремлівські методички. Одні передрукували, бо їм за це платять рублі. Інші передрукували, бо вони, блд, тупі як пробки і не хочуть вчитися навіть на 5-му році війни після 1001 подібного зашквару. В кінцевому результаті і ті, і інші донесли до глядача/читача те, що хотів кремль.

Але ж зараз 21 століття, є купа джерел інформації. Не знаєте німецької, проведіть розвідку на ворожих ресурсах, перевірте інформацію.

Особистий ху*пльот путіна дмітрій смірнов (якого чомусь теж називають журналістом) в своєму твітері показав скільки насправді тривала ця зустріч:
О 20:00 ще була прес-конференція, я бачив у своїй стрічці онлайн-цитати.
О 20:14 дмітрій смірнов (який там був) запостив якесь відео з прес-конференції. Він міг його завантажити пізніше, ніж відбулася подія.
О 21:16 дмітрій смірнов запостив фотку “по бокалу перед началом переговоров”. Він міг її запостити пізніше, ніж відбулася подія
О 22:01 дмітрій смірнов запостив фотку вечері в ширшому колі політиків. Він мусив зробити її хоч на 1 хвилину раніше.

Тобто, особиста зустріч Меркель з х*лом не могла тривати більше 2 годин. А якщо дмітрій смірнов постив +- оперативно, то вона тривала 45 хвилин.

І питання тут не в х*лі та Меркель і не в результатах їх переговорів (бо “злити Широкине” можна і за 10 хв), а в тому, як кремль маніпулює довбнями з посвідченням журналіста. Вони просто транслюють те, що їм сказали з москви, без жодного фільтру. Сьогодні нема фільтру в цій новині, а вчора і завтра не буде фільтрів в сотнях інших.

А потім ми з вами дивуємося, як наші люди, розумні і патріотичні люди, за 4 роки війни могли скотитися в таке лайно…

Прівєт, Стець!