У камерах екс-бійців “Торнадо” провели обшуки (фото, відео)

9 серпня екс-бійці підрозділу “Торнадо” спробували організувати опір правоохоронцям у Лук’янівському СІЗО, які проводили обшук їх приміщення в рамках досудового розслідування кримінального провадження. Воно стосувалося фактів тиску на іноземного громадянина та вимог від нього передачі злочинцям майна або права на майно.

В ході обшуку було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, заборонені предмети, в тому числі зброю: саморобні вибухові пакети, кийки та холодну зброю.

У відповідь на це “торнадівці” почали чинити опір працівникам Державної кримінально-виконавчої служби, військової прокуратури та СБУ. При цьому, ув’язнені погрожували фізичною розправою та вбивством, організацією масових заворушень, облили правоохоронців бензином, намагались їх підпалити, а також кидали саморобні вибухові пристрої, начинені металевими предметами. Внаслідок цього силовики отримали тілесні ушкодження.

Цього ж дня, 9 серпня 2018 року, до ЄРДР були внесені відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 348 КК України (“Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця”; покарання – позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі).

Слідчі та прокурори дозволили продемонструвати знахідки, які були виявлені в камері утримуваних під час обшуку.

На відео – чутно розриви саморобних гранат. Аби уникнути масштабної пожежі правоохоронці змушені були гасити полум’я від вибуху гранат та заливати водою розплесканий “торнадівцями” бензин.

Gepostet von Андрій Лисенко am Dienstag, 14. August 2018

 

Gepostet von Андрій Лисенко am Dienstag, 14. August 2018

 

Gepostet von Андрій Лисенко am Dienstag, 14. August 2018