Т-72АМТ від “Київського бронетанкового заводу” проходить вогневі випробування на військових полігонах (відео)

Основний бойовий танк Т-72АМТ, який був розроблений та виготовлений ДП “Київський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, проходить вогневі випробування на військових полігонах.

 

Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети “Комбат” від підприємства Концерну ДККБ “Луч”.

Саме можливість ведення вогню “Комбатом”, є однією з головних особливостей Т-72АМТ, який є модернізованою версією Т-72А. Завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км. Таким чином, дальність ведення вогню танку Т-72АМТ у два рази більша ніж у Т-72А.

При цьому, ракета “Комбат” має бронепробиття у 750 мм броні та, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист противника. Тобто, потужності “Комбату” достатньо для знищення навіть найзахищених ворожих танків.

Окрім того, Т-72АМТ отримав рівень захисту нового покоління, який забезпечується елементами динамічного захисту нового покоління та протикумулятивними решітками. Таке поєднання виявилось одним з найбільш ефективних під час боїв на Сході України та було впроваджено у виробництво.

Особливу увагу при розробці Т-72АМТ було приділено прицільному комплексу та засобам спостереження. Новий танк отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами. Також у Т-72АМТ встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв‘язку, що дозволяє напряму підтримувати зв‘язок із піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. До того ж, модифікація Т-72АМТ отримала сучасні супутникові засоби навігації.

“Київський бронетанковий завод” також провів модернізацію ходової частини. Була виконана заміна гусениць на нові з резинометалевим шарніром і обрезиненою біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу танку. А для зручності керування – встановлена камера заднього виду. Окрім того, танк отримав енергоагрегат, який дозволяє вести спостереження та відкривати вогонь з місця без вмикання основного двигуна, що дозволяє значно економити його ресурс.

Загалом, Т-72АМТ є результатом опрацювання досвіду бойового застосування танків Т-72, більше сотні яких було за роки війни передано українському війську підприємствами “Укроборонпрому”.

Джерело

Автор