Олександр Турчинов ознайомився з новими розробками найсучаснішої ракетної зброї на ДП «ДККБ «Луч» (фото)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України  Олександр Турчинов під час перебування на Державному підприємстві «ДККБ «Луч» ознайомився з новими розробками та технологією виготовлення найсучаснішої ракетної зброї.

За словами О. Турчинова, конструкторське бюро «Луч» стало провідним розробником в Україні широкого спектру сучасних ракетних комплексів.

«В Україні та далеко за її межами відомі потужні ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси «Скіф», «Стугна», «Корсар», «Сармат», «Бар’єр» та інші», – сказав він, додавши, що зазначені ракетні комплекси «ефективно знищують ворожі цілі на фронті, мають заслужену повагу і попит на зовнішніх ринках озброєнь».

Окрім того, Секретар РНБО України наголосив, що ракети КБ «Луч» з високою точністю вражають броньовану техніку противника, та «можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту та протидії».

О. Турчинов оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, що забезпечують виробництво нового потужного українського ракетного комплексу “Вільха”, а також нової української крилатої ракети «Нептун».

«Для нас принципово важливим є те, що ракети КБ «Луч» не тільки не поступаються, а за своїми бойовими можливостями краще, ніж аналогічна зброя російського виробництва», – зазначив О. Турчинов під час нагородження керівників, провідних конструкторів та інженерів конструкторського бюро.

За його словами, багато ракетних комплексів було розроблено в найкоротші терміни після початку військової агресії РФ в 2014 році. «Тоді перед українським оборонпромом було поставлено завдання відновити ракетний щит нашої країни, що було в найкоротший термін виконано, насамперед зусиллями КБ «Луч», – наголосив О. Турчинов, відмітивши особистий вклад генерального конструктора Олега Коростильова, якого Президент за визначний особистий внесок у розвиток оборонно-промислового потенціалу України та створення сучасних зразків ракетного озброєння нагородив орденом «3а заслуги» І ступеня. «Олег Петрович заслужено став повним Кавалером цього ордену», – додав він.

Секретар РНБО України також провів нараду за участю керівництва «Укроборонопрому» та ДККБ «Луч», де було обговорено нові завдання з реалізації затвердженої РНБО України Національної ракетної програми. Зокрема обговорювалися питання щодо нових розробок реактивних систем залпового вогню, протиповітряних ракетних комплексів та інші пріоритетні завдання, необхідні для надійного захисту країни.

Джерело