Завершене досудове розслідування у справі організованої злочинної групи «White Lions»

Прокуратурою Кіровоградської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо членів організованої злочинної групи «White Lions».

Нагадаємо, злочинну діяльність угруповання під назвою «White Lions», учасники якого вчиняли цинічні побиття, розбої та вимагання, було припинено слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу СБУ в області на початку 2017 року.

Угруповання під назвою «White Lions» діяло упродовж 2016-2017 років на території міста Кропивницький. Утворив групу мешканець обласного центру, створивши спеціальний акаунт у соціальній групі «ВКонтакте» мережі Інтернет. Основним видом діяльності вказаної групи було вишукування через підставних молодих дівчат (хлопців), шляхом переважно приватної бесіди в соціальних мережах осіб, які погоджувались на спільне проведення вільного часу. Після призначення зустрічі в обумовленому місці, на неї приховано прибували члени «White Lions» у значній кількості, де колективно раптово завдавали тілесні ушкодження потерпілій особі, при цьому усі дії фільмували, відбирали гроші та цінні речі як винагороду за не оприлюднення відповідних відеозаписів.

Наразі досудове розслідування завершено. В ході проведення досудового розслідування оголошено підозру 21 особі, з яких 13 неповнолітні, у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.126 (побої і мордування), ч.2 ст.127 (катування), ч.2 ст.27 ч.2 ст.187 (розбій), ч.3 ст.28 ч.4 ст.187, ч.3 ст.28 ч.4 ст.189 (вимагання), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України. Слідством доведено їх участь щодо 13 епізодів злочинної діяльності.

Джерело

Автор