Результати роботи органів прокуратури 01 – 07.08.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Рекордний у цьому році «врожай» вилучених із незаконного користування земель продемонстрували органи прокуратури за останні сім днів. Понад 841 га на загальну суму 127 млн.грн. повернуто державі та місцевим громадам. Переважно це – землі сільськогосподарського призначення.

В судах прокуратура також відстояла рішення щодо повернення площ промисловості, під будівництво, відумерлої спадщини, лісового та водного фондів, земельних ділянок на чорноморському узбережжі.
Такі значні за обсягом результати продемонстрували прокуратури Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Луганської, Миколаївської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Не менш значуща робота проведена стороною державного обвинувачення і у сфері повернення коштів та активів. За минулий тиждень їх загальна сума дорівнює 20 млн.грн. Завдяки принциповій позиції та наведеним фактам прокуратурі вдалося відстояти у судових інстанціях рішення щодо стягнення штрафних санкцій, повернення законним господарям цілісного майнового комплексу, попередження витрачання бюджетних коштів та дотримання процедур у сфері державних закупівель.

На минулому тижні знову правоохоронці задокументували факти отримання та надання громадянами неправомірної вигоди. Таких зафіксовано 11. На корупційний злочин наважилися: поліцейські, митник, чиновники управління Держпраці та Антимонопольного комітету, адвокат, директор коледжу, два пересічних українця та громадянин Ірану. Розмір хабарів коливався від 100 дол. США до 106 тис. гривень.

Станом на 8 серпня з початку цього року прокуратурою обліковано 6 092 факти хабарництва та інших корупційних злочинів. До суду направлено 2104 обвинувальні акти і 450 осіб вже отримали реальне покарання.

Джерело

Автор