Хороші новини. 26 липня 2018 року

Алла Комарова

А ні, вчора був не останній випуск РадіоТисячіМазеп у цьому форматі. 😉   Тож терпіть поки таке.  😀 І не стримуйте своє бажання пітримати проект. 🙂

На засіданні Кабміну було прийнято рішення щодо спрощеної процедури видачі дозволів на видобуток газу.

Мінекономрозвитку презентував пілотний проект державної підтримки винахідників, в рамках якого відберуть 30 проектів. Обсяг фінансування складе 19,5 млн гривень.

Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей, яку підготувало Міністерство інформаційної політики України.

Моніторинг екологічного становища в Дніпропетровській області буде проводитись із супутників. Тепер Дніпропетровщині стануть доступними точні супутникові знімки області в різних спектрах, які дозволять проводити ретельний аналіз зміни техногенного навантаження на регіон.

Український рюкзак Pleatpack зібрав на Kickstarter 64 тисячі доларів. Pleatpack – міський рюкзак, особливістю якого є можливість збільшити його обсяг з 6 до 27 літрів. Він оснащений захистом від крадіжки та зроблений з водовідштовхувальної тканини. Перші рюкзаки будуть відправлені замовникам у грудні 2018 року.

На Гончарівському полігоні представлені нові українські міномети та 60-мм міни вітчизняного виробництва.

 

КБ «Луч» провів випробування нової партії ракет для ПТРК «Стугна-П» та «Корсар» – партія ракет буде відвантажена вже цього року в рамках державного оборонного замовлення.

Україна збільшила експорт борошна на ринки Центральної Африки на 55%.

У Києві відбулося відкриття сучасної лабораторії хімічного аналізу Public Lab, де стали доступними всі види аналізів, необхідних для контролю якості побутової та питної води, атмосферного повітря та повітря в оселі.

Автор