Хороші новини. 25 липня 2018 року

Алла Комарова

Над моїм проектом РадіоТисячіМазеп нависла “бєда, якої нє ждалі”. Тож, може бути таке, що це останній допис у цьому форматі. В вас ще є шанс підтримати підтримкою та допомогти допомогою. 😉

До щорічного рейтингу найкращих університетів світу, який складає британська компанія Quacquarelli Symonds, увійшли вищі навчальні заклади України: Харківський національний університет ім. Каразіна, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Донецький національний університет ім. Стуса та Сумський державний університет.

У Тегерані завершилася 29 Міжнародна учнівська олімпіада з біології, де українські школярі вибороли три медалі: 1 срібну та 2 бронзові. Загалом у змаганнях взяли участь близько 300 школярів із 71 країни світу.

152-мм великокаліберні снаряди для артилерійської системи “Гіацинт”, які розробив та виробляє Укроборонпром, успішно пройшли один з етапів випробуваннь.

Словенська компанія Riko d.o.o. перемогла в тендері на розробку проекту та будівництво сонячної електростанції потужністю 10,79/9,35 МВт у Житомирі. Це вже другий проект, який реалізовуватиме Riko d.o.o. в Житомирі. Раніше ця словенська компанія перемогла у відкритому тендері Світового банку та підписала угоду з КП “Житомирводоканал” на реалізацію проекту підготовки питної води та реконструкції насосної станції питної води міста Житомир.

В селі Копачинці Городенківського району відбулося відкриття першої на Івано-Франківщині ферми з вирощування равликів «Покутський равлик». На 10 сотках землі фермери організували пасовисько для равликів, куди випустили понад 200 тисяч равликів. Поле має 350 щитів, під якими вдень равлики ховаються, а вночі вилазять і годуються. На фермі “Покутський равлик” вирощують три сорти їстівних равликів. Равлики «достигають» від червня до жовтня, виростаючи до 3-4 см.

Автор