Успішно відбулися випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва (фото, відео)

На Гончарівському полігоні Збройних Сил України відбулися комплексні випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва

 

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після закінчення випробувань.

За його словами, за рішенням РНБО України у найкоротші терміни в країні було розпочато виробництво боєприпасів, які раніше не вироблялися в нашій державі.

«Відбулася важлива фаза випробувань найбільш дефіцитних 152-мм снарядів, а також 60-мм мін для нових українських мінометів», – повідомив Секретар РНБО України, додавши, шо на полігоні також відбулися випробування двох модифікацій 60-мм та двох модифікацій 82-мм мінометів, а також «перевірка безпекових характеристик під час ведення вогню зі 120-мм мінометів».

Окрім того, Секретар РНБО повідомив, що під час випробувань усі балістичні характеристики перевірялися «сучасним унікальним комплексом – мобільною радарною системою траєкторних вимірювань». «Її унікальність полягає в тому, що вона може з великою точністю відслідковувати траєкторію не тільки снаряду, міни чи ракети, а навіть кулі», – додав він.

О. Турчинов також наголосив, що боєприпаси та артилерійська зброя, які випробовувалися, «виробляються як державними, так і приватними підприємствами, що дозволяє в межах прозорої конкуренції як покращувати їх якість, так і, відповідно, зменшувати їх вартість».

«Хочу підкреслити, що всі випробування пройшли успішно. Українська зброя та боєприпаси показали відповідність заданим характеристикам та найближчим часом будуть взяті на озброєння ЗСУ, що значно посилить вогневу спроможність нашої армії», – підсумував Секретар РНБО України.

Джерело

 

КБ ЛУЧ успішно виконало приймально-здавальні випробування чергової партії сучасних протитанкових керованих ракет

 

Державне Підприємство «Державне Київське конструкторське бюро «ЛУЧ» успішно провело приймально-здавальні випробування чергової партії сучасних протитанкових керованих ракет, які були виготовлені на замовлення Збройних сил України.

Українські військові відібрали декілька ракет із партії, що вже готова до передачі до Збройних Сил та провели реальні пуски в умовах, що наближені до бойових.

Розрахунки комплексів Корсар та Стугна-П успішно виконали поставлені перед ними завдання та підтвердили високу надійність та надзвичайні тактико-технічні характеристики нових протитанкових керованих ракет, що вже найближчими часом посилять підрозділи Збройних сил України.

Джерело