Принципи сучасної демократії

Богдан Карпенко

 

 

Шановне Посольство США вчора опублікувало дуже вірне повідомлення, дослівно:

У сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками і перешкоджають правосуддю, подають у відставку заради збереження репутації своєї установи та верховенства права.

Дозвольте не тільки погодитись, а й доповнити дану думку:

  • У сучасній демократії керівники антикорупційного бюро, які маніпулюють свідками, зливають інформацію стороннім особам і перешкоджають правосуддю, подають у відставку заради збереження репутації своєї установи та верховенства права.
  • У сучасній демократії активіст, якого зловили на придбанні квартири за кошти, походження котрих він не може пояснити, отримав би засудження, а не продовжував би ходити на прийоми у посольства та постити фото з домашніх вечірок працівників посольств.
  • У сучасній демократії громадські активісти, які здійснюють напади на журналістів, отримують засудження за подібні дії, а не продовжують і надалі спокійно отримувати гранти.
  • У сучасній демократії тих журналістів, які розповсюджують фейки, вдаються до відвертих маніпуляцій та подвійних стандартів, засуджують, а не нагороджують і вихваляють.
  • У сучасній демократії журналісти, котрі отримували акредитацію у терористів та погоджувались на коригування власних текстів терористами, отримали би засудження, а не захист від посольств.
  • У сучасній демократії одразу б виник величезний скандал через те, що син віце-Президента США увійшов до ради директорів компанії Бурісма, саме тієї компанії, розслідування щодо котрої успішно злито саме тим НАБУ, яке активно створювалось на вимогу саме даного віце-Президента.
  • У сучасній демократії Посол, який поширював неправдиву інформацію про постачання зброї, не став би послом у тій країні, на яку лив бруд.
  • У сучасній демократії країна, що гарантувала суверенітет України взамін на відмову від ядерного статусу, дотримувалась би своїх зобов’язань з першого дня агресії, а не спокійно збоку спостерігала за тим, що витворяла Росія.

Дякую за увагу.

Автор