Хороші новини. 17 липня 2018 року

Алла Комарова

Купка гарних новин на РадіоТисячіМазеп стала трішки більшою та ще зубожілішою  🙂 Ну, наприклад, як вам таке:

Попит на українську продукцію зріс настільки, що тепер у польських магазинах є окремі полиці для українських виробників

До 2017 року в Україні придбали 2532 електрокари, а тільки за січень-червень 2018 року — 3596 штук.

ДК “Укроборонпром” бере участь у авіакосмічному салоні Farnborough Airshow. Цього року у небі Великобританії ДП “Антонов” здійснить демонстраційний політ військово-транспортного літака Ан-178. Фахівці та відвідувачі виставки зможуть ознайомитись з перспективними проектами “Антонова”: військово-транспортним літаком Ан-188, який планується до створення у міжнародній кооперації, та морським патрульним літаком Ан-148МП тощо.

Мінекономрозвитку уже скасувало близько 14,5 тисяч застарілих ГОСТів, тому тепер з 20 тисяч національних стандартів в Україні майже 65% складають міжнародні та європейські стандарти. А до 2020 року цей показник збільшиться до 80%.

Український експорт продовжує рости! За 5 місяців 2018 року він склав $19,5 млрд і збільшився на 12,9% у порівнянні з аналогічним періодом у 2017. Зовнішньоторговельні операції проводились з 210 країнами світу.

За результатами конкурсів програми “Горизонт 2020″ українські вчені отримали 17,88 млн євро на проведення досліджень.

На авіаційній виставці у Фарнборо українське держпідприємство “Антонов” підписало генеральну угоду з всесвітньовідомою корпорацією Boeing. У документі зазначено, що міжнародна корпорація поставлятиме матеріали та запчастини для нових “антонівських” літаків замість російських, а в майбутньому буде забезпечувати сервіс по усій планеті.

 

Вже за два місяці у Хмельницькому Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) відкриває в Хмельницькому перший цех заводу з виробництва кабельно-провідникової продукції для автомобілів концерну Vollkswagen на 2000 робочих місць.

Британська компанія Regal Petroleum, яка володіє газовидобувними активами в Полтавській і Харківській областях, а також входить до групи Smart Energy, успішно завершила капітальний ремонт свердловини №12 на Свиридівському родовищі в Полтавській області та ввела її в експлуатацію.

В Україні скоротилося безробіття та зросла зайнятість населення. Причиною зниження безробіття називають економічне зростання. Зростання ВВП у І кварталі склало 3,1% в порівнянні з І кварталом минулого року, а кількість вакансій в базі даних служби зайнятості збільшилася на 8% до 616 тисяч одиниць.

У Дніпропетровській області на землях Троїцького сільради буде побудована нова сонячна електростанція. Загальна площа станції складе 210 га. Фотоелектричні сонячні елементи займатимуть площу в 183 га. Передбачувана потужність електростанції – 90 МВт.

А це просто фото.

Автор