Хороші новини. 9 липня 2018 року

Алла Комарова

РадіоТисячіМазеп чекає на вас у цей вівторок із кулсторі про З – зубожіння на мільярд євро та привітати ти мільйони З – зубожілих українців, які тисячами щодня мандрують у нікому не потрібний безвіз

Кількість українців, які користуються безвізом, стрімко зростає. Тільки у червні цього року зафіксовано 221 тисяча поїздок українців за безвізом, а це в 2,3 рази більше, ніж за перші 30 діб безвізу, коли статистика становила майже 96 тисяч осіб. Нині кількість безвізовиків у середньому сягає від 9 тисяч до 12 тисяч осіб за добу. Всього від початку дії безвізу по кінець червня цього року загалом відбулося понад 21 мільйон перетинів кордону до ЄС громадянами України.

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило свій прогноз для української банківської системи зі стабільного на позитивний. В агентстві вважають, що кредитоспроможність банків країни буде поліпшуватися протягом наступних 12-18 місяців.

Вчора набуло чинності законодавче Рішення Європарламенту та Ради ЄС про надання Україні Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 1 млрд євро.

За 4 місяці цього року експорт товарів у ЄС склав $6,6 млрд і зріс на 26,6%. ЄC залишається основним торговельним партнером України з часткою 42,9% в експорті товарів.

Україна та Європейський інвестиційний банк підписали угоду на 75 млн євро для підвищення безпеки на українських дорогах. ЄІБ виділяє 75 млн євро, які отримають найбільші міста України, серед яких Дніпро, Київ, Львів, Одеса, Харків.

За час існування зони вільної торгівлі кількість українських компаній-експортерів до ЄС зросла з 10 до 14 тисяч.

Гурт KAZKA нарешті зміг переламати тенденції домінування російської у відеопросторі – вперше національний рейтинг очолила україномовна пісня. Відео українського гурту перебуває також у номінаціях «Найкраща композиція» та «Найкращий кліп» за період між 29 червня та 5 липня поточного року.

Корпорація «Рошен» нарощує обсяги експорту продукції за кордон на 30% у рік. Найбільшими імпортерами продукції Roshen є Болгарія, Румунія, Польща.

Кілька волинських господарств планують розширити насадження лохини. Лише у Шацькому районі області загальні площі лохини складуть майже 300 га.

Доходи місцевих бюджетів України за перше півріччя 2018 року зросли на 23,8%. Найбільше зросло надходження податку на доходи фізичних осіб (+27,3%) та єдиного податку (+28,4%).

Компанія Google пропонує гранти до 8 тисяч євро українським школам за проведення Europe Code Week. Google планує залучити на Європейський тиждень кодинга якомога більше школярів і студентів з України.

Перший в Україні сміттєпереробний комплекс вже будується під Харковом. Завершити будівництво сучасного комплексу планується до кінця 2019 року. На території комплексу діятимуть чотири окремі майданчики для складування сміття, кожен з яких буде укрито гідроізоляційною мембраною.

Крюківський вагонобудівний завод у січні-червні порівняно з відповідним періодом 2017 року збільшив випуск вантажних вагонів на 69%.

У Львові проведуть реконструкцію очисних споруд «Львівводоканалу» та збудують станцію переробки мулу для очистки і утилізації стічних вод та виробництва біогазу для когенерації. Цього року місто виділило 7 млн грн на ремонт очисних споруд, крім цього, Львівводоканал повинен провести ремонт відстійників, аеротенка-змішувача, насосних агрегатів та іншого обладнання.

Автор