Що може змінити поведінку росії та її влади

Mason Lemberg

Ми всі досить часто читаємо різноманітні роздуми про те, коли росія і російська влада змінить свою поведінку.

Одні оглядачі сходяться на думці, що така зміна станеться, якщо росію дотиснути економічними санкціями. Інші кажуть, що поведінку росії можна змінити тільки дуже жорсткими діями.

Я ж вважаю, що влада росії змінить свою поведінку рівно в той момент, коли зрозуміє, що змінилися правила гри, що відмерли корупційні ланцюжки, за які можна смикати високопоставлених західних політиків, вибиваючи для себе можливість залишити все по-старому.

  • Рівно в той момент, коли фрау Меркель скаже: “Вальдемар, йди ти в арш зі своїм потоком”.
  • Рівно в той момент, коли Макрон та інші перестануть світити *блами на фюрермундіалі.
  • Рівно в той момент, коли проти всяких дрібних чинуш з гучними посадами (типу Президент ПАРЄ, Генсек Ради Європи) відкриють кримінальні справи за корупційними ознаками.
  • Рівно тоді, коли ТОП-менеджмент Сіменса посадять в тюрму за порушення санкційного режиму.
  • Рівно тоді, коли посадять в тюрму корупціонерів з ФІФА, які порушують принципи організації задля політичних забаганок фюрера.

Рівно тоді, коли Захід почне робити те, що вимагає в України – реально боротися з корупцією.

Ось тоді все і зміниться, бо огидне, недоговороздатне, брехливе керівництво росії позбудеться свого єдиного, але дуже важливого інструменту, що дозволяє путіну робити те, що він робить без будь-яких наслідків.

Для цього потрібно не багато – просто виконувати свої закони, просто боротися з корупцією в себе вдома, на Заході, просто вичищати лайно з політичного бомонду, що поверне довіру до інститутів ЄС і до політиків.

Це все стосується і нас з вами, нашого ставлення до наших “шкварків”, яким ми прощаємо, з якими ми вітаємося та фоткаємося на форумах, з тупих жартів яких ми сміємося, ТВ-передачі яких ми дивимося і т.д. Чим швидше ми викинемо це гуано на смітник історії, тим швидше будемо рухатися вперед і досягнемо цілей.

Автор