Не вміють вони теракти робити!

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

22 червня поточного року харківські шанувальники «русскава міра» прикро сіли в калюжу – СБУ запобігла підриву пам’ятнику повстанцям УПА. Терористку Оксану Суботіну взяли прямо в момент закладення вибухівки. Вчинок кваліфікований як теракт.

Якщо ви думаєте, що прокол рускамирців полягає в тому, що їх зловили, ви помиляєтеся. Прокол полягав в тому, що за правильної організації дійства замість терористки з вибухівкою, обалділі харків’яни мали нагоду побачити членів Національного корпусу, які пам’ятник УПА… увозять.

Неймовірно? Тоді ласкаво прошу в інший бік України – до Львова. Вчора до скверу на вулиці Кульпарківській заявилися члени Національного корпусу і ГФ «Патріот», зняли зі свого місця пам’ятний камінь на честь вояків УПА і перенесли його в інше місце, на їхню думку – краще. До монументу Слави на вулиці Стрийській. Ну, от не подобалося Нацкорпусу, що камінь стоїть у сквері – біля монументу слави їм подобається більше. Все зрозуміло?

Ні, не все, бо історія має ще одну складову. Справа в тому, що пам’ятний камінь з дошкою у сквері на Кульпарківській встановив Народний Рух, не в останню чергу, аби врятувати сквер від забудови. Там уже давно воліють побудувати певну заправку. Але донедавна було не можна. У Львові на пам’ятні камені на честь УПА зазіхати не сміють навіть забудовники. Але. На те, на що не зважилися забудовники, зважився Нацкорпус, і тепер сквер для забудовників відкритий і незахищений.

Здогадайтеся з трьох разів, що спонукало Нацкорпус так різко перейнятися питаннями естетики щодо каменя УПА? А? Це все, що вам треба знати про Національний корпус. Але…

Я переконаний, що у проросійських організацій Харкова таких мотивів для Нацкорпусу теж немало – «Газпром» же газ продає? То навіщо було посилати дівча з вибухівкою прямо в турботливі руки СБУ? Треба було просто вийти на місцевий Національний корпус, звернути їхню увагу на мистецькі недоліки пам’ятника УПА, і Нацкорпус швидко перевіз би пам’ятник туди, де йому буде краще. На Салтівку, наприклад, або на Залютине. Або взагалі до Безлюдівки – звідки мені знати естетичні вподобання харківських Нацкорпусівців? Медійний ефект був би шикарний – кадри того, як Нацкорпус прибирає пам’ятник УПА з центру Харкова, облетіли б усі російські ЗМІ.

Прокололися харківські рускомирці. Не вміють вони правильно теракти робити. Всьому вчити їх доводиться.

Автор