Хороші новини. 25 червня 2018 року

Алла Комарова

Ранкове зведення учорашніх гарних новин на РадіоТисячіМазеп вже готове для розповсюдження 😉 Учора в нас був спорт, держборг та безробіття. А ще енергетика та літачки.

Мінангрополітики оцифрувало Держкадастр, тобто нами була проведена глобальна ревізія земельних ділянок. Відтепер усі відомості про ділянки чітко структуровані і зведені в єдиний електронний реєстр, доступний кожному.

Основним торговим партнером України в експорті товарів залишається Європейський Союз — за перші 4 місяці цього року його частка в експорті для українських компаній склала 42,9%.

Торгівля товарами та послугами між Україною та Данією за 3 місяці 2018 року склала $122,9 млн, а це на 19,7% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Голова Національного банку України Яків Смолій та президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон 22 червня 2018 року підписали Договір про співпрацю у галузі виготовлення грошових знаків. Україна буде виготовляти гроші для більш ніж 50 країн світу.

Авіакомпанія Еrnest відкрила два нові рейси зі Львова – у Рим та Мілан. Відтепер авіакомпанія виконує польоти 16 разів на тиждень у 5 напрямках: Мілану (Бергамо, Мальпенса), Неаполя, Риму та Венеції.

Міська влада Житомира у партнерстві з громадськістю та міжнародними організаціями буде розробляти та втілювати стратегію переходу міста до 2050 року на повне енергозабезпечення з 100% відновлюваних джерел енергії.

Спортсмени-прикордонники привезли з Мілана 5 золотих медалей з гирьового спорту. А в загальнокомандному заліку збірна України серед 27 країн світу посіла третє місце.

Найбільша хорватська компанія Іndustrija Nafte (INA) інвестує у видобувну галузь України, про що домовились у Держгеонадрах України. «Наша компанія справді бачить перспективи видобутку нафти і газу в Україні. Ми маємо наміри взяти участь в аукціонах з продажу спеціальних дозволів на право користування нафтогазоносними надрами. Розглядаємо ділянки у Львівській області», – озвучив плани кервник INA Йосип Бабніч.

Рівень безробіття в Україні поступово знижується і за підсумками першого кварталу становив 9,7% проти 9,9% кварталом раніше.

Державний борг України за станом на кінець травня 2018 року зменшився на 790 млн доларів.

Українська спортсменка Христина Погранична на змаганнях з гімнастики у Туреччині отримала п’ять золотих медалей. Христина показала кращі виступи з обручем, м’ячем, булавами та стрічкою серед усіх юніорок.