Для підрозділів ДФС в зоні АТО визначили перелік матеріально-технічних засобів для виконання бойових завдань

Для підрозділів оперативного забезпечення зони проведення антитерористичної операції ДФС, що захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, визначили перелік матеріально-технічних засобів для виконання бойових завдань.

Цей перелік 16 травня 2018 року затверджено ухваленою Кабміном Постановою «Про затвердження переліку матеріально-технічних засобів для підрозділів Державної фіскальної служби, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (антитерористичної операції)».

У чому суть?

Законом України «Про боротьбу з тероризмом» Державну фіскальну службу визначено суб’єктом, який безпосередньо здійснює боротьбу з тероризмом. Співробітники підрозділів оперативного забезпечення окремих зон АТО ГУ ДФС у Донецькій та Луганській областях виконують бойові завдання на рівні з іншими суб’єктами боротьби з тероризмом, залученими до проведення АТО.

В умовах реальної вогневої загрози співробітники підрозділів оперативного забезпечення зони проведення АТО мають бути забезпечені на належному рівні. Тому Кабмін визначив та затвердив шляхи забезпечення цих підрозділів такими матеріально-технічними засобами:

  • Вогнепальна зброя, боєприпаси до вогнепальної зброї, спеціальні засоби та майно спеціального призначення,
  • Засоби зв’язку та спеціальна техніка,
  • Речове майно,
  • Індивідуальна медична аптечка.

Що далі?

Мінфін має розробити та затвердити норми належності матеріально-технічних ресурсів для підрозділів оперативного забезпечення зони проведення антитерористичної операції ДФС.

Джерело