Економ-тиждень. 9 – 15 травня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 9 – 15 травня 2018 рр.

АКТИВ. Кабінет міністрів України прийняв пакет рішень, спрямованих на спрощення умов ведення бізнесу. Кабінет міністрів України затвердив план заходів для реалізації стратегії розвитку малого та середнього бізнесу до 2020 року.

ПАСИВ. Господарський суд Києва відмовив Фонду державного майна у клопотанні про зняття арешту з 92,8% акцій ПАТ “Укртелеком”, що належить бізнесменові Рінату Ахметову. Cудді пояснили, що не можуть задовольнити позов ФДМ, оскільки арешт зазначених активів є заходом забезпечення іншого позову – державного “Укрэкисмбанка” до ТОВ “ЕСУ” (колишній власник акцій “Укртелекому”, кінцевий бенефіціар якого також Рінат Ахметов).

АКТИВ. Уряд скасував для бізнесу печатки під час подачі документів до органів держвлади.

ПАСИВ. Національний банк України (НБУ) підтвердив прогноз інфляції на 2018 рік у 8,9% за підсумками квітня.

АКТИВ. За тиждень пільговики зменшили борги перед “Нафтогазом” на 1,3 млрд гривень, або на 2,2%.

ПАСИВ. В ПриватБанку сталася помилка зв’язку. Аварії магістральних каналів зв’язку стали причиною тимчасових перебоїв роботи ряду сервісів ПриватБанку вночі 13 травня.

АКТИВ. У 2017 році товарообіг між Україною і Словенією виріс на 31%. Також товарообіг між Україною і Польщею в січні-лютому 2018 склав 1,6 млрд доларів, що на 28% більше, ніж у 2017 році.

ПАСИВ. Транснаціональна корпорація Peter Cremer GmbH (штаб-квартира Гамбург, Німеччина) заявила про бажання вийти зі складу засновників терміналу “Термінал-Укрхарчзбутсировина” (Термінал-УХЗС) з причини неможливості ведення бізнесу в Україні через складні і непрозорі методи ведення бізнесу і затягування процедур з боку дозвільних органів.

АКТИВ. В I кварталі 2018 року ПАТ “Укрнафта” виплатила 300 млн гривень заборгованості по податках.

АКТИВ. Україна за результатами перевірок якості продукції отримала право експортувати до Туреччини яловичину.

АКТИВ. За результатами моніторингу роботи автоматизованої системи інформаційного обміну “Єдине вікно” на українських митницях з початку дії системи оформлено 460,3 тис. митних декларацій, або 77,4%.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор