Хороші новини. 15 травня 2018 року

Алла Комарова

Що, окрім узятого за зябри пропагандона, було доброго та позитивного в Україні у вівторок, 15 травня? Так, дрібнички – новий трамвай, українські шкіряні салони у «мерседесах» та перемога українського ойтішнєга на конкурсі Європи. Про те та інше із посиланнями на хвилях Радіо Тисячі Мазеп, долучаємось!

Україна вже 900 днів не імпортує газ з РФ.

В Україні стартувала велика президентська програма із реформування сільської медицини.

Антон Войцехівський, iOS iнженер-програміст в компанії Lohika, отримав перше місце на відкритому чемпіонаті Європи для веб- та мобільних розробників у номінації «iOS інженер».

Протягом січня-квітня 2018 року Ізмаїльський порт збільшив вантажообіг на 17%. Перевалка експортних вантажів зросла на 28,4% – до 1,241 млн тонн, транзитних – на 10%, до 476,41 тис. тонн. Перевалка імпортних вантажів скоротилася на 24,6% – до 48,6 тис. тонн.

Під Дніпром зведуть незвичні дитячі садки у вигляді сот із сонячними батареями на даху. Перший відкриють вже у вересні, ще два – до кінця року.

Компанія «Бадер Україна» – провідний виробник шкіряних сидінь для автомобілів розпочинає співпрацю з компанією Mercedes-Benz. У квітні 2018 підписали контракт із всесвітньовідомою компанією Mercedes на пошиття шкіряних чохлів для таких моделей як Mercedes-Maybach та Mercedes-Benz S-classe, які будуть у продажі на світових ринках у січні 2020 року.

Вчора на вулиці Одеси вийшов новий трамвай – частково низькопідлоговий трамвай «Каштан», зібраний у вагоноремонтних майстернях підприємства на Олексіївській площі. Трамвай обладнаний пандусом для заїзду пасажирів на інвалідних візках, візуальною інформаційною системою оповіщення маршруту прямування для пасажирів з порушеннями слухового апарату, а також звуковою інформаційною системою для оповіщення пасажирів з вадами зору.

Сегодня в Одессе появились сразу два новых трамвая – очередной вагон выйдет на улицы из наших мастерских и его маленькая копия появилась у меня в кабинете;)

Gepostet von Dmitry Zheman am Dienstag, 15. Mai 2018

«Японські колеги висловили підтримку Уряду України і, зокрема, Міністерству економіки, з тим, аби повернути у господарське використання інфраструктуру ЧАЕС. Більш того, ми можемо очікувати приходу японських компаній в Чорнобильську зону відчуження з сонячними, гідро- та іншими проектами, орієнтованими на розвиток відновлюваної енергетики» – такий результат озвучив міністр Остап Семерак після зустрічі із своїм японським колегою Йоджи Муто.

У музеї Івана Гончара відбудеться презентація одного з перших українських проектів, підтриманих програмою Європейською Союзу «Креативна Європа». В архіві зібрані 931 пісня, культурне надбання 80 сіл та 391 виконавець. Всі матеріали представлені відеозаписами високої якості, каталогізованими за різними критеріями. Архів створено 3 мовами: українською, угорською та англійською.

Польська фірма з виробництва шампіньйонів вирішила заснувати свою філію в Уманському районі на Черкащині. Неподалік села Гродзеве польські інвестори заклали невеликий завод для виробництва міцелію (грибниці) печериць — ТОВ «Мікоген-Центр». Уже торік виробничий цикл почав діяти на повну потужність.

Автор