Хороші новини. 10 травня 2018 року

Алла Комарова

Майже обід, а гарних новин все ще нема? А ось і є! Радіо Тисячі Мазеп та новини четверга, 10 травня

ПАТ «Турбоатом» (Харків) і японська Toshiba Energy Systems у червні поточного року мають намір підписати Меморандум про взаєморозуміння в рамках активізації співпраці Японії і України в ядерній енергетиці.

Третейський суд у Гаазі виніс одностайне рішення про, що Росія несе відповідальність за порушення прав українських інвесторів і має відшкодувати їх компаніям збитки за анексію Криму. Це перше (але далеко не останнє) в історії рішення, згідно з яким Росія зобов’язана виплатити компенсацію (йдеться про 159 млн доларів) в результаті анексії.

Корпорація «Рошен» закупила та передала Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» близько 3 тисяч одиниць сучасних хірургічних інструментів (270 найменувань), загальна вартість яких становить 7,5 млн грн. Крім того, у рамках розширення комплексного благодійного проекту в сфері охорони здоров’я Кондитерська Корпорація РОШЕН розпочинає роботи з реконструкції та переоснащення лабораторії та створення нового стерилізаційного відділення міської дитячої лікарні у м. Кременчук. Бюджет створення нового стерилізаційного відділення та лабораторії, коштом Корпорації РОШЕН, складатиме 30 млн гривень.

У 2017 р. експорт товарів з України в європейські країни зріс на 31% до $14,4 млрд, а його обсяги перевищили рівень докризового 2013 року. Частка Європи в експорті сягнула 36% та була найвищою з 2004 р. Хоча українські компанії нарощували поставки в Європу насамперед вже традиційних зернових, олійних, металів та руд, вони опановували і нові ринки. Поступово зростав експорт нішевих товарів і готових виробів, зокрема продовольчих і промислових, машинобудування.

На щорічній всесвітній конференції розробників Google у Каліфорнії проект оплати у київському метрополітені був відзначений серед найпрогресивніших систем. За цим показником столичний метрополітен опинився в одному ряду з метро Лондона, Чикаго, Ванкувера, Сіднея та Портленда.

Всесвітня конференція розробників Google у Каліфорнії. Проект оплати в київському метро серед найпрогресивніших#трошкиперемоги

Gepostet von КП "Київський метрополітен" am Mittwoch, 9. Mai 2018

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) у січні-березні 2018 року збільшило обсяг вантажоперевезень річковим флотом в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 61,6%.

Група компаній ZAMMLER, що надає послуги логістики, вивчає можливість виходу на ринок США шляхом покупки транспортної компанії.

Кабмін спрощує ведення господарської діяльності: скасовує дублювання документів та проставлення печатки. Це спрощує ведення господарської діяльності, викреслює необхідність дублювання на паперовому носії документів, складених в електронній формі.

Українські металургійні комбінати у січні-квітні поточного року збільшили надходження валюти від експорту сталевої продукції на 32,2%, до 3,488 млрд доларів.

Експорт українського вершкового масла в січні-квітні 2018 року збільшився в 2,2 разу – до 12,16 тис. тонн. У грошовому виразі він склав $52 млн проти $19,97 млн за аналогічний період 2017 року.