Діалог з Сергієм Власенком, одним з претендентів на пост 2-ї особи в державі при президентові Ю.Тимошенко

Mason Lemberg

Поспілкувалися з паном народним депутатом Сергієм Власенком, представником провідної політичної сили під назвою “Батьківщина” та одним з головних претендентів на пост 2-ї особи в державі при президентові Юлії Тимошенко.

Я дуже хотів з’ясувати пункти програми покращення від Юлії Володимирівни, але був трохи розчарований тим, що чи не єдиними пунктами цієї програми є “націоналізація Рошену” і “Пеця – державний злочинець”.
Нагадаю, що на відміну від забраних олігархами за копійки державних монополій, на кшталт обленерго, підприємств металургії, гірничо-видобувної галузі, Рошен є комерційним проектом, створеним з нуля.
Крім того, я так і не побачив якихось адекватних пояснень, не те щоби фактів, чому Пеця (мовою оригіналу) є злочинцем.

В світлі вищезазначеного мене цікавили відповіді на 4 запитання:

  1. Майно яких олігархів (крім неолігарха Порошенка) буде ще націоналізоване? Відповідь на це запитання я так і не отримав, хоч задавав його не раз.
  2. Хто буде відшкодовувати збитки після того, як Україна програє суди людям, в яких забрали майно, що було в приватній власності?
  3. Чи погоджували з МВФ такий спосіб залучення інвестицій в БЮТ?
  4. Чи планує БЮТ вводити закон “3-х колосків” і коли?

Також поговорили і про інші теми, зокрема про декларацію Тимошенко, цифри в якій заперечують твердження пана Сергія, що Тимошенко допомагала армії. Сподіваюсь, пан Сергій знайде контраргументи.

Повний діалог на скрінах і за посиланням.