Фриланс для початківців

Филипп Духлий

ОК, ви мало заробляєте та хочете нову роботу та більше грошей. Як це зробити?

Є така штука як фриланс. Це віддалена робота через Інтернет на кількох замовників без працевлаштування та з роботою у зручний для вас час. Насправді, найчастіше ваша низькооплачувана робота – це не доля, а ваш власний вибір.

Ви можете продовжувати працювати на вашій основній роботі (їсти ж треба за щось) і паралельно вечорами працювати на фрилансі та освоювати нову професію.

Ким можна працювати? Найкраще – програмістом. Також можна дизайнером, перекладачем, копірайтером… в принципі, будь-ким, хто може працювати віддалено.

Якщо у вас такої професії нема, то можна спробувати Data Entry – проста робота з даними. За неї платять десь $3-5 на годину.

Цікаво? Ми зробили для вас онлайн-курс з фрилансу.

Також можна отримати допомогу в спільноті фрилансерів beFree – фриланс для українців – новачкам там завжди раді й допомагають.

Найбільше на фрилансі заробляють програмісти. Але тут треба багато вчитись і мати багато практики. Якщо це не лякає, то почніть з цього базового безкоштовного курсу.

Є ще українська версія, але я наполегливо рекомендую вчити англійською, аби паралельно підтягнути й знання англійської мови, без якої на фрилансі та в програмуванні робити нічого 😆

Далі вже вам буде потрібно обрати спеціалізацію. Можна поділити так:

  1. Створення сайтів (JS, PHP, Python, Ruby),
  2. Написання мобільних додатків (Java, Objective C, Swift),
  3. Створення корпоративного софту (Java, C#),
  4. Програмування ігор (C#, С++),
  5. Робота с даними та штучним інтелектом (Python, R).

Це вже залежить від ваших здібностей та є окремою темою.

Будуть питання – задавайте в коментах (клікніть по аватарці в цій публікації).

Автор